Γιαννης Γιαπρακτσης, αρχηγος ΠΑΟΚ Κοσμιου «Ο αθλητισμος αφορμη να βελτιωνουμε τις σχεσεις μας με τους ανθρωπους»

Πώς αξιολογείτε την πορεία του αθλητισμού κατά τη διάρκεια του 2017 — γενικότερα αλλά και στην περιοχή μας;
Η πορεία του αθλητισμού το 2017 δυστυχώς είναι καθοδική. Οι εγκαταστάσεις των χώρων προπόνησης των αθλητών είναι επιεικώς μέτριες. Το περίεργο είναι ότι οι διακρίσεις που φέρνουν αυτοί οι αθλητές  —κυρίως του στίβου— είναι εντυπωσιακές σε σχέση με τα εφόδια που τους παρέχονται. Στην περιοχή μας θεωρούσα ότι οι υποδομές είναι ανύπαρκτες, ωστόσο το τελευταίο διάστημα βλέπω προσπάθειες που κινούνται προς τη θετική κατεύθυνση όπως για παράδειγμα το Πανθρακικό στάδιο.
 
Ποια ήταν τα  βασικά χαρακτηριστικά της πορείας του αθλήματος που υπηρετείτε; Θεωρείτε ότι ήταν ανοδική ή όχι, και για ποιον λόγο;
Δυστυχώς στο ποδόσφαιρο της περιοχής μας τα αποτελέσματα δείχνουν ότι βρίσκεται σε κρίση. Τα οικονομικά προβλήματα οδήγησαν τον Πανθρακικό σε διάλυση, τα ερασιτεχνικά σωματεία μειώνονται συνεχώς και αυτά που συνεχίζουν, το κάνουν με τεράστιο κόπο και προσωπικές θυσίες συγκεκριμένων λίγων παραγόντων. Συμπερασματικά θα κατέληγα στο ότι ο ασθενής αντιστέκεται, αλλά το μοντέλο επιβίωσής του πρέπει να αλλάξει ριζικά.
 
Πώς αξιολογείτε την προσωπική σας πορεία το 2017 και τι αναμένετε από το 2018;
Η προσωπική μου πορεία στον χώρο του ποδοσφαίρου θα έλεγα ότι είχε καλές και κακές στιγμές. Για το 2018 εύχομαι σωματική και ψυχική υγεία σε όλους τους ανθρώπους και να θυμόμαστε ότι ο αθλητισμός είναι η αφορμή να βελτιώνουμε τις σχέσεις μας με τους συνανθρώπους μας και όχι να τις χειροτερεύουμε.

Ποιο είναι το αθλητικό γεγονός της χρονιάς που ξεχωρίσατε και γιατί;
Το γεγονός που ξεχώρισα το 2017 ήταν η κατάκτηση του κυπέλου με τον ΠΑΟΚ ΚΟΣΜΙΟΥ. Ήταν μια γιορτινή μέρα για τον τόπο μας, η προσέλευση του κόσμου ήταν παραπάνω από ικανοποιητική και το αποτέλεσμα θετικό για εμάς. Το γεγονός «κλειδί» στην πορεία του ποδοσφαίρου όμως πιστεύω πως ήταν η αλλαγή της διοίκησης της ΕΠΟ. Μπήκε τέλος σε μια κατάσταση ετών που βόλευε συγκεκριμένους λίγους. Καινούρια πρόσωπα καλούνται πλέον να δώσουν λύσεις αλλά και ένα διαφορετικό τόνο στη λειτουργία του αθλήματος στη χώρα. Αν βέβαια και αυτοί αποδειχτούν ανεπαρκείς, δεν θα έχω κανένα πρόβλημα να το πω, αν και εφόσον ερωτηθώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.