Γιαννης Δουλγερης, δρομεας του ΠΑΣ Πρωταθλητων Κομοτηνης «Η ελληνικη επαρχια δεν εχει τις ιδιες ευκαιριες με τα μεγαλα αστικα κεντρα στον αθλητισμο»

Πώς αξιολογείτε την πορεία του αθλητισμού κατά τη διάρκεια του 2017 — γενικότερα αλλά και στην περιοχή μας;
Στην Ελλάδα υπάρχουν αθλήματα που βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Γι’ αυτόν το λόγο δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει μεγάλα clubs του εξωτερικού να ζητούν αθλητές από τις ελληνικές ομάδες αλλά και αμερικάνικα κολέγια να προσφέρουν υποτροφίες σε Έλληνες Αθλητές προκειμένου να ενταχθούν στο δυναμικό τους.  Σε όλη την Ελλάδα παρόλα αυτά υπάρχουν ταλέντα τα οποία λόγω γεωγραφικής περιοχής, λόγω συγκυριών ή λόγω κάποιας μικρής αδικίας προς την επαρχία, δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τα μεγάλα αστικά κέντρα. Η περιοχή μας, για παράδειγμα, δεν έχει ένα κλειστό Δημοτικό γυμναστήριο στο οποίο θα μπορούσαμε να γυμναζόμαστε, δεν υπάρχει ένας χώρος  αποδυτηρίων στο ανοιχτό γήπεδο, δεν υπάρχει σωστό γήπεδο για τη φιλοξενία αγώνων Στίβου, καθώς δεν υπάρχουν κερκίδες. Ακόμα και τα γήπεδα ποδοσφαίρου, έχοντας τις απόψεις συναθλητών, έχω την άποψη ότι δεν έχουν τη σωστή διαχείριση. Σίγουρα όμως έχουμε αρκετά κλειστά γήπεδα Μπάσκετ γι αυτό και το επίπεδο του αθλήματος στην περιοχή μας είναι ίσως καλύτερο. Μεγάλο ρόλο στην πορεία του αθλητισμού, καλώς η κακώς, παίζουν επίσης και οι χορηγίες, πράγμα πολύ δύσκολο σήμερα. Είναι λογικό αθλήματα τα οποία έχουν αρκετά χρήματα από τρίτους να βρίσκονται σε καλύτερο επίπεδο από ό,τι άλλα.

Ποια ήταν τα  βασικά χαρακτηριστικά της πορείας του αθλήματος που υπηρετείτε; Θεωρείτε ότι ήταν ανοδική ή όχι, και για ποιον λόγο;
Όσο αφορά την προσωπική μου πορεία στον Στίβο… Ασχολούμαι με τον στίβο από 1η Δημοτικού. Περίπου δηλαδή 18 χρόνια. Σε πιο επαγγελματικό επίπεδο ξεκίνησα την ενασχόλησή μου στην 3η Γυμνασίου, όταν ο προπονητής μου κ. Τσιπουρίδης με έπεισε να γυμναστώ μαζί του. Αρκετές επιτυχίες στις μικρές ηλικίες όπως η 1η Πανελλήνια θέση στο Άλμα Εις Μήκος το 2006, οι συμμετοχές μου στα κλιμάκια της Β. Ελλάδας, ήδη από το Δημοτικό, μ’ έκαναν να συνεχίσω. Σε όλη την πορεία μου στο γυμνάσιο είχα αρκετές συμμετοχές σε πανελλήνια πρωταθλήματα χωρίς κάποια σημαντική διάκριση, χωρίς ωστόσο να σταματάω ή να αποθαρρύνομαι ποτέ από αυτό. Στο Λύκειο κέρδισα το μετάλλιο στα 200 μέτρα του Σχολικού Πανελληνίου Πρωταθλήματος, από όπου και ξεκίνησαν όλα.  Ακολούθησαν συμμετοχές με την Εθνική Ομάδα σε Βαλκανικά πρωταθλήματα, σε Διεθνείς συναντήσεις, προετοιμασίες σε περιοχές με καλύτερο κλίμα, επιμορφωτικά σεμινάρια για τον Αθλητισμό και πολλά πολλά άλλα… Όλα αυτά σε συνδυασμό με οκτώ «εργατοώρες» καθημερινά μέσα στα γήπεδα,  με κατέταξαν έως και σήμερα στην 5η θέση εφήβων όλων των εποχών, κάτω από τους Κώστα Κεντέρη, Λυκούργο Τσάκωνα κ.ο.κ. Αρκετοί τραυματισμοί με ανάγκασαν να μείνω 2-3 χρόνια πίσω, ωστόσο η θέληση, η όρεξη, η υπομονή και η επιμονή με έκαναν να μην τα παρατήσω.

Πώς αξιολογείτε την προσωπική σας πορεία το 2017 και τι αναμένετε από το 2018;
Οι προαναφερθείσες δύσκολες καταστάσεις με έκαναν να μην σταματήσω να γυμνάζομαι και την φετινή χρονιά. Το 2017 συμμετείχα σε δυο τελικούς στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου, όπου κατέλαβα την 6η θέση στα 100μ και την 3η στα 200μ.  Σε ό,τι αφορά το δεύτερο, ως βασικό μου στόχο στα 200 μ., έμεινα αρκετά ικανοποιημένος με το μετάλλιο παρά την μεγάλη αποχή από τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις. Γι’ αυτό το λόγο θεωρώ το 2017 ότι ήταν σημαντική χρονιά για την αθλητική μου ταυτότητα. Όσο αφορά το 2018, τόσο εγώ όσο και ο προπονητής μου, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για το «κάτι παραπάνω». Επί της ευκαιρίας θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, που βρίσκεται με τον τρόπο της σε κάθε γήπεδο που τρέχω. Τον προπονητή μου κ. Χρίστο Τσιπουρίδη για τις αμέτρητες προπονήσεις που πραγματοποιούμε, τους συναθλητές μου, τους φίλους μου και όλη την οικογένεια του «ΠΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.