ΓΑΣ Κομοτηνη: Με φρεσκαδα και δυο «τοτεμ» για την επιστροφη

Εκπληκτικό ξεκίνημα για την ομάδα του Τάκη Φωτεινάκη

Ο ΓΑΣ Κομοτηνή πανηγυρίζει το «3 στα 3» στην φετινή Γ’ Εθνική, δείχνοντας πως ακολουθώντας τις αρχές του, με νεανικότητα και δύο παίκτες που αποτελούν σύμβολο του συλλόγου, μπορεί να γίνει ισχυρός διεκδικητής για την ολική του επαναφορά.

Η νέα σεζόν στη Γ’ Εθνική είναι αρκετά ιδιαίτερη. Όταν, ειδικά, έχεις να αντιμετωπίσεις μια συνθήκη, όπου έξι ομάδες υποβιβάζονται ανά όμιλο, χρειάζεται να γνωρίζεις την κατηγορία σπιθαμή προς σπιθαμή, προκειμένου να τα καταφέρεις σε αυτή την επικίνδυνη αποστολή, που υπάρχει για όλους, χωρίς όμως παράλληλα να χάσεις τις αρχές σου, στο «βωμό» της επιτυχίας σε δύο χρονιές επαναπροσδιορισμού του πρωταθλήματος.

Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν οι άνθρωποι του ΓΑΣ Κομοτηνή, οι οποίοι διόλου παρέκκλιναν σε όσα χαρακτηρίζουν το σύλλογο, δίνοντας ευκαιρίες σε νέους παίκτες, διατηρώντας όμως παράλληλα ορισμένους, που τους οδηγούν με την εμπειρία τους και τη γνώση των αποδυτηρίων από άκρη σε άκρη. Με αυτό τον τρόπο, το απόλυτο σε τρεις αγωνιστικές είναι γεγονός και οι Ακρίτες πιστεύουν στην επιστροφή τους, λίγους μήνες μετά την κάθοδο από τη Β’ Εθνική.

Τα «κλειδιά» στον Φωτεινάκη κι ένας «κορμός» φιλοδοξίας

Η νέα εποχή είχε έρθει πέρυσι το καλοκαίρι στον ΓΑΣ, όταν μετά τον Νεοκλή Λεμονίδη, έδωσε τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας στον Τάκη Φωτεινάκη, ο οποίος παράλληλα ήταν και υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής. Στόχος δεν ήταν άλλος από την ανάδειξη των ντόπιων αθλητών, που θα μπορούσαν στο μέλλον να μας απασχολήσουν, αν και πρέπει να σημειώσουμε την ειδική συνθήκη, που φέρνει για την περιοχή της Ροδόπης η ύπαρξη φοιτητών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και όχι μόνο, άρα και κέρδη σε «βάθος» τετραετίας για τις τοπικές ομάδες.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΓΑΣ έχει καταφέρει με αυτό τον τρόπο να διαθέτει μια εξαιρετικά νεανική ομάδα, από τους 18χρονους Δρέλλα και Χωματά έως και τον 25χρονο Αρχιμανδρίτη, με τον Σέρβο Ιβάν Μάντιτς επίσης να βρίσκεται στα 24 χρόνια του. Εξαίρεση αποτελούν δύο «γερόλυκοι», των οποίων όμως τα ονόματα είναι ταυτόσημα με αυτό του συλλόγου. Ο 46χρονος Γιώργος Κουτσοβασίλης και ο 37χρονος Καδήρ Χαλίλ αποτελούν δύο σπουδαία κεφάλαια του τοπικού μπάσκετ και πάντοτε έχουν τον τρόπο τους να… βάζουν στο πνεύμα τους νεότερους.

Με αυτή την νοοτροπία, λοιπόν, ο ΓΑΣ έχει καταφέρει ήδη να πετύχει το «3 στα 3» στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, παίζοντας στον 6ο όμιλο και δείχνοντας ανταγωνιστικός στη «μάχη» της κορυφής. Βασιζόμενος σε μια εξαιρετική άμυνα, που δέχεται μόλις 51.3 πόντους ανά αγώνα στα πρώτα τρία παιχνίδια, και βρίσκοντας πλειάδα λύσεων, ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στην άλλη πλευρά του παρκέ, ξεπέρασε το «εμπόδιο» του ΑΟ Γαλάτιστας με 70-51, της Ασπίδας στην Ξάνθη με 61-54 σε μια δύσκολη αποστολή και, εσχάτως, της Ελπίδας Αμπελοκήπων με 74-49, φανερώνοντας χωρίς αμφιβολία και πλήρως την ταυτότητά του στο παρκέ.

Κάπως έτσι, παρατάσσοντας νιάτα και φρεσκάδα, μαζί με δύο πολύπειρους αθλητές, που γνωρίζουν άριστα τα κατατόπια, τόσο του συλλόγου όσο και των κατηγοριών αυτών, μπορεί να επιδιώκει την ολική του επαναφορά…

Πηγή: Basketa.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.