ΓΑΣ Κομοτηνη: Ενα ματς μακρια απο την Α2

Έφτασε η μεγάλη ώρα για τα κορίτσια της Δήμητρας Δόλωμα

Με τις ευχές όλων των Κομοτηναίων η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του ΓΑΣ «Κομοτηνή»  αύριο δίνει αγώνα για την άνοδό της στην Α2 εθνική Κατηγορία. Η ομάδα της πόλης μας το 2015 με προπονητή τον Μανώλη Παπαδόπουλο δεν τα κατάφερε και την άνοδο πήρε Βολιώτικη ομάδα. (στο κλειστό Καλαμαριάς οι αγώνες) μπαράζ. Πέρυσι πάλι (στο κλειστό Μίκρας Β) με προπονήτρια την Δήμητρα Δόλωμα δεν μπόρεσε κόντρα στις Γιαννιώτισσες, παρ’ ότι για 37΄ήταν στην α2.

Φέτος θα είναι η 3η φορά (στο κλειστό της Μίκρας Α) και η άνοδος απέχει μόνο 40 αγωνιστικά λεπτά, πάλι με ομάδα του Βόλου, (που όπως μάθαμε είναι υπό την καθοδήγηση του κ.. Μπέου).

Με την ευκαιρία αυτή να θυμίσουμε πως η ομάδα αυτή, που τελευταία βρίσκεται στο τοπικό της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, είναι η μόνη ομάδα του Νομού Ροδόπης που μέχρι σήμερα έχει αγωνιστεί  σε τελικό κυπέλλου Ελλάδος στις 11 Μαίου 1996, στην Κοζάνη, στον 1ο μάλιστα τελικό που έγινε, ως θεσμός στη χώρα μας, κόντρα στο πανίσχυρο Σπόρτιγκ Αθηνών. Ακόμη η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του ΓΑΣ «Κομοτηνή» είναι η μόνη ομάδα του Νομού που αγωνίστηκε σε ευρωπαϊκό θεσμό, στο Κύπελλο Λιλιάνα Ρονκέτι και πέρασε και στη 2η φάση των αγώνων.

Εμείς επ ΄ευκαιρία του αυριανού τελικού ανόδου να παραθέσουμε το σκορ του τελικού κυπέλλου Ελλάδος, όπου ηττήθηκε με 98-56 (ημίχρονο σε 4 πεντάλεπτα 54-20). Τότε η ομάδα της Κομοτηνής είχε αγωνιστεί με τις Γουάιτ 20, Τζιόγκο 5, Δόλωμα 8, Δοκούτση 1, Λιούρτα 1, φυλακτακίδου 3, Παπαδαμάκη 8, Μαστροθεοδώρου 3, Σεβδυνίδου,  Τζαβάρα 6.

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ  Γ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.