Γ’ Εθνικη: Ψυχωμενος ΓΑΣ γκρεμισε το Ρουπελ

Βήμα ανόδου για τον ΓΑΣ

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση – ιδιαίτερα στο αμυντικό κομμάτι – ο ΓΑΣ Κομοτηνή επικράτησε του Ρούπελ Σιδηροκάστρου με 66-51, κάνοντας το 2-1 στη σειρά των αγώνων.

Η ομάδα του Τάκη Φωτεινάκη παρότι αγωνίστηκε χωρίς τους Περρή, Ναλμπάντη έβγαλε τρομερή ενέργεια και με κορυφαίο τον Θοδωρή Χριστοφορίδη που σημείωσε 12 πόντους και είχε τρομερή συνεισφορά στην άμυνα πήρε τη νίκη άνετα.

Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Φάνης Αρχιμανδρίτης, με 18 πόντους και 3 τρίποντα, ο οποίος όμως χτύπησε στην τελευταία φάση και θα διαπιστωθεί στη συνέχεια η σοβαρότητα του τραυματισμού.

Κλειδί της νίκης για τους γηπεδούχους η άμυνα, καθώς περιόρισε το Ρούπελ στους 51 πόντους στην επίθεση, με τον Παπαδόπουλο να είναι ο μοναδικός διψήφιος με 14.

Οι δύο ομάδες μπήκαν μουδιασμένα στο παρκέ,  με τον ΓΑΣ να πατάει γκάζι μετά το 5΄ και με πρωτεργάτη τον Αρχιμανδρίτη, πήρε προβάδισμα 10 πόντων με 12-0 σερί (το 4-6 έγινε 16-6). Παρότι ο Μάντιτς χρεώθηκε γρήγορα με 2 φάουλ, ο ΓΑΣ βρήκε λύσεις και με αυξημένο rotation αντεπεξήλθε πλήρως στις απαιτήσεις της αναμέτρησης.

Η ομάδα του Τάκη Φωτεινάκη βρήκε λύσεις και στην αντιμετώπιση της άμυνας ζώνης 2-3 που επέλεξε ο Φώτης Κοκολιός και η νίκη «κλείδωσε» στο τέταρτο δεκάλεπτο, φτάνοντας στο τελικό 66-51 απόλυτα φυσιολογικά βάσει της εικόνας.

Επόμενο παιχνίδι για την ομάδα της Κομοτηνής την ερχόμενη Κυριακή με στόχο το 3-1 και την πρόκριση.

Διαιτητές: Σαρακενίδης-Κασούμης

Δεκάλεπτα: 16-9, 26-15, 46-37, 66-51

ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ (Φωτεινάκης): Ζότος, Χωματάς 2, Γεωργίου, Αβδάλας, Μπίλιος 3(1), Αρχιμανδρίτης 19(3), Κουτσοβασίλης 5(1),Παπανδρεόπουλος 11, Χριστοφορίδης 12(2), Χαλίλ 9, Μάντιτς 5.

ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ (Κοκολιός): Κάτος 9, Φραγκούλης 8(2), Δατσιάδης 3, Κεμανετζής 4, Δαλαγκόζης 6, Γιαννάτος, Γκούτζιας 2, Παπαδόπουλος 14, Σιδερίδης 5(1), Τοπολίγκας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.