Γ’ Εθνικη: Εσπασε το αηττητο στο ΔΑΚ η Δοξα Δραμας

Ο Πανθρακικός γνώρισε την ήττα με 1-2 από τη Δόξα Δράμας

Πραγματοποιώντας μέτρια εμφάνιση ο Πανθρακικός λύγισε από την Δόξα Δράμας με 1-2.

Η Δόξα ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, στο δεύτερο ο Πανθρακικός πάτησε καλύτερα, μείωσε σε 2-1 με τον Στοϊνοβιτς αλλά δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει. Η ομάδα της Κομοτηνής μάλιστα είχε να ηττηθεί από τις 9 Νοεμβρίου του 2019 και τον ματς με την Ελπίδα Σαπών εντός έδρας, κρατώντας απόρθητο το ΔΑΚ Κομοτηνής για… 1.234 ολόκληρες μέρες, που αντιστοιχούν σε σχεδόν 3μισι χρόνια.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους «μαυραετούς» ήρθε στο 19ο λεπτό με το σουτ του Κόντου να μπλοκάρει ο Ζωγράφος, ενώ ακριβώς ένα λεπτό μετά ο ίδιος παίκτης προσπάθησε να απειλήσει με τον ίδιο τρόπο, αλλά και πάλι ο γκολκίπερ των «πρασίνων» μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα.

Τα πολλά λάθη και η κακή ανάπτυξη του παιχνιδιού δεν επέτρεπαν στην ομάδα της Κομοτηνής να δημιουργήσει τον κίνδυνο στην αντίπαλη εστία, με την Δόξα να αγγίζει το γκολ στο 23ο λεπτό με το πλασέ του Πιτσόλη που βρέθηκε απέναντι από τον Ζωγράφο, ωστόσο ο Καλογρανάς βρέθηκε στη σωστή θέση και έδιωξε τη μπάλα, παρότι φάνηκε να μην έχει τροχιά προς την εστία.

Στο 28ο λεπτό το σουτ του Χατζηδημητρίου πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Σιδηρόπουλου μέσα στην μεγάλη περιοχή.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κόντος ανοίγοντας το σκορ για το 0-1, πλασάροντας στην δεξιά γωνία του Ζωγράφου που έπεσε από την άλλη.

Μετά το γκολ οι παίκτες της Δόξας Δράμας πανηγύρισαν στον πάγκο και ο Πανθρακικός προσπάθησε να παίξει γρήγορα τη σέντρα, ωστόσο έξυπνα ο Σαμπανίδης είχε μείνει πίσω από αυτήν και ο διαιτητής έδωσε επανάληψη μέσα σε διαμαρτυρίες, με το 0-1 να μένει μέχρι το φινάλε.

Στο β’ μέρος ο Πανθρακικός ήταν σαφώς ανώτερος και έβγαλε αντίδραση. Ωστόσο η πρώτη φάση ανήκε και πάλι στους Δραμινούς, με τον Ζωγράφο να απομακρύνει με υπερένταση στο παραθυράκι το δυνατό σουτ του Κόντου.

Ο Πανθρακικός «εμφανίστηκε» στο γήπεδο με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, με τον Βάσκο να πιάνει ένα εντυπωσιακό σουτ στην κίνηση μετά από σέντρα του νεοεισελθόντα Στοΐνοβιτς από δεξιά, αλλά ο Ηλιάδης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ο Πανθρακικός αύξησε την πίεση κερδίζοντας αρκετά κόρνερ και φάουλ κοντά στην μεγάλη περιοχή, ενώ έφτασε πιο κοντά από ποτέ στο γκολ, με τον Καλογρανά να μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή από δεξιά, αλλά το δυνατό συρτό έφυγε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ηλιάδη.

Στο 81ο λεπτό η Δόξα φάνηκε να «κλειδώνει» το τρίποντο (παρότι η εξέλιξη έδειξε ότι μόνο κλειδωμένο δεν ήταν), καθώς εκμεταλλεύτηκε ακόμα ένα λάθος των παικτών του Νίκου Μπαχαρίδη κερδίζοντας την κατοχή, με τον Κυριακίδη να πιάνει έναν «κεραυνό» αφήνοντας άγαλμα τον Ζωγράφο για το 0-2.

Πάνω που οι πρώτοι φίλαθλοι είχαν αρχίσει να αποχωρούν από το ΔΑΚ Κομοτηνής μετά το δεύτερο γκολ της Δόξας, ο Νάσης Στοΐνοβιτς στο 83ο λεπτό με εξαιρετική κεφαλιά στην κίνηση ύστερα από τη σέντρα του Χιντζίδη βρήκε δίχτυα, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς για το 1-2.

Η ομάδα της Κομοτηνής έχασε μοναδική ευκαιρία στο φινάλε να «κλέψει» την ισοπαλία, με τον Ηλιάδη να μην μπορεί να μπλοκάρει μια φαινομενικά εύκολη σέντρα και τον Μπαϊκαρά από πλεονεκτική θέση να στέλνει τη μπάλα άουτ στις καθυστερήσεις, με το 1-2 να μένει μέχρι το φινάλε.

Ο Πανθρακικός έμεινε στην 3η θέση με 38 βαθμούς μαζί με το Παραλίμνιο και την ερχόμενη Τετάρτη έχει ρεπό, ενώ την άλλη Κυριακή θα υποδεχθεί τον Νέστο Χρυσούπολης.

Η Δόξα Δράμας από την άλλη ανέβηκε στους 33 και την 6η θέση και την Τετάρτη υποδέχεται τον Θερμαϊκό με στόχο τη νίκη που θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια από τη ζώνη του υποβιβασμού στο φινάλε του πρωταθλήματος.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μπαχαρίδης): Ζωγράφος, Καλογρανάς, Χιντζίδης, Κούσουλας, Σιδηρόπουλος, Γιαννακιτσίδης (57′ Κωσταρέλης), Γκουτσίδης (57′ Μπαϊκαρά), Αντωνιάδης (46′ Στοϊνοβιτς), Φουρλατάρας (57′ Ντίνας), Χακάν, Βάσκος.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Αποστολίδης): Ηλιάδης, Φραγκούλης, Κόντος (61′ Θεοδοσιάδης), Πιτσόλης (86′ Περσίδης), Σαμπανίδης, Χατζηδημητρίου, Παπαϊωάνου, Κυριακίδης, Αγιώτης, Οικονομίδης, Θεοδοσιάδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.