Γ’ Εθνικη: Εντος εδρας ηττα για τον Πανθρακικο

Από τον Θερμαϊκό που καιγόταν για βαθμούς

Σε μια αναμέτρηση, με μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον, ο Πανθρακικός γνώρισε την ήττα με 2-1 από τον Θερμαϊκό. Οι φιλοξενούμενοι δεν ήθελαν τίποτα λιγότερο από τους τρεις βαθμούς στη μεγάλη μάχη για την παραμονή, μπαίνοντας πιο δυνατά στην αναμέτρηση ενώ ο Πανθρακικός πάλεψε χωρίς βαθμολογικό κίνητρο έχοντας παράπονα για την αντιμετώπιση που είχε από τη διαιτησία.

Μόλις στο 3ο λεπτό ο Παπαστεριανός σούταρε από μακρινή απόσταση, αλλά ο Ζωγράφος απομάκρυνε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 16ο λεπτό ο Μουτζούρης βρέθηκε σε πολύ πλεονεκτική θέση μέσα στην μεγάλη περιοχή, αλλά το σουτ πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 20ο λεπτό η ομάδα της Κομοτηνής έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα, με τον Βαφειάδη να βρίσκει με έξοχη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας τον Βάσκο, με τον τελευταίο να πλασάρει άστοχα και την μπάλα να καταλήγει αρκετά μέτρα άουτ.

Στο 31ο λεπτό ο Θερμαϊκός έχασε την μεγαλύτερη (μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο) στιγμή της αναμέτρησης, με τον έμπειρο σέντερ φορ με θητεία σε ΠΑΟΚ και Άρη Θανάση Παπάζογλου να πιάνει την κεφαλιά και τον Ζωγράφο να μπλοκάρει εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία, σε μια επέμβαση που καταχειροκροτήθηκε από τους 300 περίπου φίλους που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Στο 38ο λεπτό ο Χιντζίδης προσπάθησε να απειλήσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με τον Σαββίδη να απομακρύνει σωτήρια ενώ ο Πανθρακικός σπατάλησε ακόμα δύο ευκαιρίες πριν την ανάπαυλα. Αρχικά ο Κούσουλας αστόχησε με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Μπαϊκαρά στο 40ο λεπτό, ενώ τρία λεπτά μετά ο Γιαννακιτσίδης δοκίμασε το σουτ από μακρινή απόσταση, αλλά ο γκολκίπερ Σαββίδης μπλόκαρε σταθερά.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ήρθε το γκολ για τους φιλοξενούμενους, με τον Θανάση Παπάζογλου να πιάνει την κεφαλιά και να νικάει τον Ζωγράφο για το 0-1, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Οι παίκτες του Πανθρακικού διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον πρώτο διαιτητή της αναμέτρησης κ. Φιλιππίδη από την ΕΠΣ Έβρου για επιθετικό φάουλ που προηγήθηκε, με τον Πανθρακικό να πηγαίνει στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ, με το σουτ του Βιβλιάκη να σταματά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ζωγράφου στο 52ο λεπτό. Στο 65ο λεπτό η ομάδα του Πανθρακικού διαμαρτυρήθηκε εκ νέου για πέναλτι του γκολκίπερ Σαββίδη που έπεσε καθυστερημένα πάνω στον Βάσκο, με τον διαιτητή Φιλιππίδη να δείχνει επιθετικό φάουλ σε βάρος του Καστοριανού σέντερ φορ προς έκπληξη όλων. Η παράβαση δεν θα μπορούσε να μην δοθεί και στο 72ο λεπτό και την καθαρή ανατροπή του Μπαϊκαρά μέσα στην μεγάλη περιοχή. Ο Βάσκος ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Σαββίδη, που έπεσε από την άλλη, σημειώνοντας το 1-1.

Στο 81ο λεπτό ήταν η σειρά του Θερμαϊκού να κερδίσει πέναλτι, όταν σε αναμπουμπούλα την μεγάλη περιοχή η μπάλα βρήκε σε χέρι παίκτη της ομάδας της Κομοτηνής, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σάββας Αθανασιάδης για τον Θερμαϊκό και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Ζωγράφου για το 1-2.

Στο 83ο λεπτό η ομάδα της Θέρμης έμεινε με παίκτη λιγότερο, όταν ο Μουτζούρης είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο μαρκάρισμα και αποβλήθηκε. Ο Πανθρακικός πίεσε για την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά, με τους φιλοξενούμενους να αμύνονται μαζικά και να κρατάνε το υπέρ τους προβάδισμα.

Το τελικό 1-2 έμεινε μέχρι το φινάλε με τον Θερμαϊκό να ανεβαίνει στους 36 βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική παίζει μέσα στο Παραλίμνιο, ενώ ο Πανθρακικός έμεινε στους 43 βαθμούς και θα παίξει στην Χαλάστρα με τον πρωταθλητή Καμπανιακό.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μπαχαρίδης): Ζωγράφος, Καλογρανάς, Χιντζίδης, Σιδηρόπουλος, Κούσουλας (87′ Αρετάς), Βαφειάδης (46′ Χακάν), Γιαννακιτσίδης, Κωσταρέλης (75′ Σαπνάρας), Βάσκος, Μπαϊκαρά, Φουρλατάρας (57′ Γκουτσίδης).

ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΘΕΡΜΗΣ (Κούτσης): Σαββίδης, Τσιάτσιος, Στοΐνοβιτς, Μουτζούρης, Τσιούχας, Παπαστεριανός, Λάτσκοβιτς (85′ Eρζάι), Αναστασιάδης, Παπάζογλου, Βαβλιάκης (75′ Δεινόπαπας), Κουρέλας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.