Γ΄ Εθνικη: «Ξερανε» την Κρηστωνη στις καθυστερησεις ο Πανθρακικος

Απόδραση από μία πολύ δύσκολη έδρα

Σπουδαίας βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας νίκη πανηγύρισε ο κακός κυρίως αμυντικά Πανθρακικός επί του ΠΑΟΚ Κρηστώνης με σκορ 2-3 στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Θυμίζουμε με το ίδιο σκορ κέρδισε και πέρυσι στον αγώνα κυπέλλου με δυο γκολ επίσης του Βάσκου. Η ομάδα της Κομοτηνής είχε το Γιώργο Μαραντά να δίνει οδηγίες από τον πάγκο μετά το αιφνιδιαστικό διαζύγιο με τον Γιάννη Αποστολίδη, χωρίς ωστόσο να κάνει αλλαγές στην τακτική, στο σύστημα και στην εντεκάδα σε σχέση με τον αγώνα με την Ορεστιάδα με τρεις στην άμυνα και τους Ρουμπιέ και Βάσκο στην επίθεση.

Ο ΠΑΟΚ Κρηστώνης κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Πανθρακικό και πήρε νωρίς το προβάδισμα με γκολ του Μουρατίδη στο 14ο λεπτό για το 1-0.

Η ομάδα της Κομοτηνής απάντησε άμεσα, καθώς δύο λεπτά μετά ο Βάσκος βρήκε δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 16ο λεπτό.

Ο Καστοριανός σέντερ φορ του Πανθρακικού δεν σταμάτησε εκεί, καθώς με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στην αναμέτρηση πριν το ημίχρονο για το 1-2 στο 42ο λεπτό, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Έτσι άνοιξε λογαριασμό στο σκοράρισμα σε ένα γήπεδο που του πάει αφού και πέρυσι σημείωσε δυο στον αγώνα κυπέλλου των δυο ομάδων.

Λίγο νωρίτερα ο Πανθρακικός είχε χάσει δύο καλές στιγμές με Σμάλη και Σίλβα να να πάρει το προβάδισμα.

Για δεύτερο συνεχόμενο ματς ο Πανθρακικός δέχθηκε δύο γκολ σε ένα παιχνίδι μετά τον Ορέστη Ορεστιάδας, καθώς στο 63ο λεπτό ο Κυριακίδης ισοφάρισε για το 2-2 βάζοντας δύσκολα στους «πράσινους», σε ένα ματς που έπρεπε να κερδίσουν πάση θυσία.

Ο Βάσκος έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες στο 75ο και το 83ο λεπτό για να σημειώσει το χατ-τρικ, ωστόσο το 2-2 παρέμεινε με τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης να προσπαθεί να το κρατήσει με κάθε τρόπο.

Ωστόσο στο 6ο λεπτό μετά τη συμπλήρωση των 90′ ο Πανθρακικός έφτασε στο πολυπόθητο γκολ μετά από άψογη κόντρα επίθεση και εκτέλεση του Παυλίδη για το 2-3 με το πρώτο προσωπικό του τέρμα στο πρωτάθλημα.

Μετά το νικητήριο γκολ επικράτησε ένταση και το παιχνίδι διακόπηκε για σχεδόν ένα τέταρτο, ωστόσο έληξε κανονικά παρά την καθυστέρηση με τον Πανθρακικό να φτάνει στους 7 βαθμούς με δεύτερο συνεχόμενο διπλό και τους γηπεδούχους να παραμένουν χαμηλά στον 1 βαθμό.

Ο Γκουτσίδης στα τελευταία δευτερόλεπτα μετά το 2-3 αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

Ο Πανθρακικός έφτασε τους 7 βαθμούς και είναι τριτος και την ερχόμενη Τετάρτη 4 Οκτωβρίου υποδέχεται τη Νίκη Ευκαρπίας για την εξ αναβολής 1η αγωνιστική, ενώ ο ΠΑΟΚ Κρηστώνης που έμεινε με 1 πόντο παίζει εντός με τον ΑΟ Χανιώτη.

ΠΑΟΚ ΚΡΗΣΤΩΝΗΣ: Σακαλίδης, Κυριακίδης (65′ Κυράνας), Ευθυμιάδης, Αϊβάζης, Παπαδόπουλος, Τριανταφυλλίδης, Τρυφωνόπουλος, Παυλίδης (55′ Μάντζαρης), Χατζηασλανίδης, Μουρατίδης, Αγαθαγγελίδης, Μαρμαρίδης.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Ηλιόπουλος): Παϊτέρης, Καλογρανάς, Πεχλιβανόπουλος, Σαπνάρας (65′ Παχούμης), Σμάλης (70′ Ερκάν), Λαρέα, Γκουτσίδης, Σίλβα, Βάσκος, Ρουμπιές (65′ Παυλίδης), Γιαννακιτσίδης (50′ Κωσταρέλης)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.