Γ΄ Εθνικη: Νεα νικη για τον Πανθρακικο

Επικράτησε της μαχητικής Δόξας Δράμας που έπαιζε τα ρέστα της για την παραμονή

Ο Πανθρακικός παίζοντας για την ιστορία του επικράτησε με 1-0 της Δόξας Δράμας, που καταβάλει τεράστια προσπάθεια για την αποφυγή του υποβιβασμού στο γεμάτο παλμό ΔΑΚ Κομοτηνής. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης ο Χουάν Λαρέα στο 36΄ με μακρινό σουτ, ένα γκολ που διεκδικεί το βραβείο του τέρματος της αγωνιστικής.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Δόξα να απειλεί μόλις στο 2ο λεπτό με τον Κυριακίδη να κάνει ένα σουτ μέσα από την περιοχή  και  τη μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Παϊτέρη. Ο Πανθρακικός αντέδρασε και λίγα λεπτά μετά ο Μπρούνο Χαλκιαδάκης εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Κωσταρέλης ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι έκανε την προβολή, όμως η μπάλα κατέληξε ψηλά, πάνω από τα δοκάρια του Ηλιάδη.   Στο 8ο λεπτό ο Πανθρακικός απειλεί ξανά με τον Γιώργο Ρουμπιέ μετά από κακή απομάκρυνση της  άμυνας της Δόξας να βρίσκεται μόνος του λίγο έξω από την περιοχή και να δοκιμάζει το πόδι του αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Ήταν η σειρά της Δόξας να απαντήσει στις ευκαιρίες του Πανθρακικού με τον Χατζηδημητρίου, ο οποίος μετά απ’ το κόψιμο της άμυνας των γηπεδούχων, εξαπέλυσε ένα σουτ με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Παϊτέρη.

Στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης ο Πανθρακικός είχε την πιο μεγάλη ευκαιρία του στο πρώτο ημίχρονο. Ο Καλογρανάς εκτέλεσε πλάγιο από τα δεξιά, ο Μπρούνο απέφυγε τον Ντράμε και έκανε τη σέντρα με τον Λαρέα ολομόναχο να πιάνει την κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής στέλνοντας τη μπάλα 1 μέτρο έξω από το αριστερό δοκάρι του Ηλιάδη .

Το παιχνίδι είχε έναν άγριο ρυθμό και η Δόξα Δράμας πίεσε και απείλησε την εστία του Παϊτέρη με τον Κυριακίδη, ο οποίος με ένα συρτό σουτ εκτός περιοχής στα αριστερά βρήκε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων σε πλήρη ετοιμότητα μπλοκάροντας τη μπάλα σταθερά. Στο 31ο λεπτό ο Πανθρακικός είχε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία με  την εκτέλεση φάουλ του Βελή Χακάν και τη μπάλα να περνάει λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ηλιάδη.

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν 10΄ πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Λαρέα βρήκε τη μπάλα μπροστά του μετά από κόντρες και εκτόξευσε μια ρουκέτα από τα 30 μέτρα, η οποία κατέληξε στο αριστερό παράθυρο του Ηλιάδη, που παρά το πλονζόν δεν μπόρεσε να αντιδράσει.  Στο 44΄ ο Πανθρακικός έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ αλλά το σουτ του Γκουτσίδη μετά από πάσα του Βάσκου κατέληξε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Δόξα μπήκε δυναμικά και απείλησε νωρίς ξανά με τον Κυριακίδη, μετά από κάθετη πάσα του Θεοδωσιάδη,  να πλάσάρει σε τετ α τετ τον Παϊτέρη με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να αντιδράει θετικά αποκρούοντας τη μπάλα. Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 52΄ ο Βάσκος χάνει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία καθώς η κεφαλιά που έκανε «έξυσε» το αριστερό δοκάρι της εστίας της Δόξας

Στο 56ο λεπτό η Δόξα κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή των γηπεδούχων στα αριστερά . Η μπάλα έμεινε ζωντανή στην περιοχή , ο Παπαϊωάννου έκανε ένα σουτ εκτός ισορροπίας με τον Παϊτέρη να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα. Στο 62΄ Ρουμπιές και Μπρούνο συνεργάζονται με τον Μπρούνο να εκτοξεύει μια βολίδα από το ύψος του πέναλτι αλλά αμυντικός της Δράμας έκοψε την πορεία της μπάλας πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα.

Στο 74ο λεπτό ο Πανθρακικός έχει μια τεράστια ευκαιρία να κλειδώσει το παιχνίδι. Ο Βάσκος έκανε την κάθετη πάσα στον Μπρούνο Χαλκιαδάκη ο οποίος βρέθηκε τετ α τετ με τον Ηλιάδη και έκανε το σουτ με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να διώχνει δύσκολα τη μπάλα. Το παιχνίδι είχε ανάψει για τα καλά και ήταν σειρά της Δόξας να απειλήσει . Στο 77΄ μετά από κόρνερ ο Μαχαίρας βρέθηκε ολομόναχος στο σημείο του πέναλτι και έκανε ένα σουτ  με την μπάλα να κοντράρει σε σώμα αμυντικού του Πανθρακικού και να καταλήγει κόρνερ.

Φτάνοντας στο τέλος του παιχνιδιού η Δόξα Δράμας απείλησε 2 φορές . Στο 89΄ ο Μπάιος   έκανε ένα σουτ από το ύψος της περιοχής όμως βρήκε τον Παϊτέρη έτοιμο με τον πορτιέρε του Πανθρακικού να μπλοκάρει τη μπάλα . Στις καθυστερήσεις του αγώνα η Δόξα Δράμας έχοντας ανεβάσει και τον τερματοφύλακά της για το γκολ της ισοφάρισης στο κόρνερ είχε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία. Το κόρνερ εκτελέστηκε , η μπάλα δεν απομακρύνθηκε αλλά τα σουτ των Περσίδη  (που πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Ντράμε) και Κυριακίδη σταμάτησαν σε πρώτο χρόνο στο σώμα του Παϊτέρη και σε δεύτερο χρόνο στους αμυντικούς του Πανθρακικού επάνω στη γραμμή του τέρματος. Η μπάλα απομακρύνθηκε εν τέλει  και ο διαιτητής του αγώνα κ. Κτιστης σφύριξε τη λήξη με τους παίκτες του Πανθρακικού να παίρνουν μια σπουδαία νίκη σε ένα δύσκολο ματς

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής 
Πανθρακικός – Δόξα Δράμας 1-0
Άρης Αβάτου – Απόλλων Παραλιμνίου  2-0
Ορέστης Ορεστιάδας – ΑΟ Καβάλα 0-2
ΠΑΟΚ Κρηστώνης – Νέστος Χρυσούπολης 0-3
ΑΟ Χανιώτης – Βέροια  2-2
Ποσειδώνας Ν. Μηχανιώνας – Μέγας Αλ. Αγ. Μαρίνας  4-0
Αναγέννηση Επανομής – Αετός Βαρβάρας  0-1
Θερμαϊκός Θέρμης – Νίκη Ευκαρπίας  0-1
Κεραυνός Αγγελοχωρίου – Άρης Πετεινού 0-3 α.α.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 
1. ΑΟ Καβάλα 67 (68-9)
2. Νέστος Χρυσούπολης 60 (54-11)
3. Πανθρακικός 55 (44-12) *
4.  Άρης Αβάτου 42 (41-22)
5. Θερμαϊκός Θέρμης 42 (31-23)
6. Ποσειδώνας Νέας Μηχανιώνας 42 (40-19)
7. Ορέστης Ορεστιάδας 39 (34-36)
8. ΑΟ Χανιώτης 37 (28-26)
9. ΠΑΟΚ Κρηστώνης 36 (28-31)
10. Απόλλων Παραλιμνίου 31 (29-28)
11. Νίκη Ευκαρπίας 29 (28-29)
12. Δόξα Δράμας 25 (32-28)
13. Βέροια ΝΠΣ 23 (22-44)
14. Άρης Πετεινού 18 (19-45)
15. Αετός Βαρβάρας 17 (16-58)
16. Αναγέννηση Επανομής 17 (13-40)
17. Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας 12 (10-38)
18. Κεραυνός Αγγελοχωρίου ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ
*Ο Πανθρακικός έχει αφαίρεση ενός βαθμού.

Ανάλυση του αγώνα: Δημήτρης Αττίκης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.