Φωτης Ζαντζας: «Να παιξουμε χωρις αγχος και με παθος κοντρα στον Ολυμπιακο Βολου»

Ο προπονητής μπάσκετ των γυναικών του ΓΑΣ Κομοτηνή μίλησε για την μεγάλη προσπάθεια για την επιστροφή στην Α2, για το όμορφο μπάσκετ του Δημοκριτείου και τη μεγάλη προσπάθεια των Ακαδημιών του ΓΑΣ Κομοτηνή

Έχει συνδέσει το όνομα του με την εργατικότητα, το πάθος και την προσήλωση. Ο λόγος για τον Φώτη Ζάντζα, προπονητή του γυναικείου τμήματος του ΓΑΣ Κομοτηνή, του Δημοκριτείου και των Ακαδημιών του ΓΑΣ Κομοτηνή, ο οποίος μέσα από σκληρή δουλειά έχει αφήσει το αποτύπωμα του στα παρκέ της Κομοτηνής. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο Ράδιο Παρατηρητής και το Αθλητικό Μαγκαζίνο για τη μεγάλη προσπάθεια των γυναικών του ΓΑΣ για την επιστροφή στην Α2 αλλά και το ελκυστικό μπάσκετ που παίζουν οι νεαροί αθλητές του Δημοκριτείου.

Ο λόγος στον ίδιο λοιπόν…

«Θέλω να παίξουν τα κορίτσια απελευθερωμένα»

ΠτΘ: Το γυναικείο τμήμα του ΓΑΣ Κομοτηνή ξεκίνησε κάνοντας το 2/2 στο πρωτάθλημα ανόδου. Πώς βλέπεις την προσπάθεια;

Φ.Ζ.: Είναι μία ευκαιρία για τα κορίτσια να παίξουν αρκετούς αγώνες σε μία αγωνιστική περίοδο. Τα τοπικά πρωταθλήματα απαρτίζονται από 2-3 ομάδες, οπότε οι τοπικές Ενώσεις αναγκάζονται να προσαρμόσουν σε μίνι-πρωταθλήματα. Εμείς δώσαμε 6 αγώνες και πλέον έχουμε άλλους 6 αγώνες για να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Κόντρα στην Κοζάνη δεν πιάσαμε καλή απόδοση, μας κατέβαλε το άγχος και δεν ικανοποιήσαμε τον κόσμο, τον οποίο και ευχαριστώ για τη στήριξη. Χάσαμε καλάθια που δεν χάνονται και λάθη που δεν κάνουμε. Για να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο, θέλουμε καλύτερη εικόνα αρχής γενομένης από την αναμέτρηση της Κυριακής κόντρα στον Βόλο. Αν λειτουργήσουν τα κορίτσια απελευθερωμένα δεν φοβάμαι τίποτα. Δεν με αγχώνει το αποτέλεσμα, μου αρκεί η προσπάθεια αλλά πάντα θέλω το κάτι παραπάνω. Την Κυριακή πρέπει να καταβάλουμε μεγαλύτερη προσπάθεια.

«Θέλουμε τον κόσμο μας στο πλευρό μας»

ΠτΘ: Την Κυριακή η ομάδα δίνει τον πιο κρίσιμο αγώνα μέχρι τον επόμενο. Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο της ομάδας;

Φ.Ζ.: Τώρα είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι. Όλοι πρέπει να είναι εκεί να μας στηρίξουν. Τα κορίτσια έδωσαν την υπόσχεση πως θα κάνουν καλύτερη εμφάνιση γιατί μου το χρωστάνε.  Και εγώ υπόσχομαι στον κόσμο πως θα δει πολύ καλύτερο θέαμα. Ευχαριστώ τη Διοίκηση που κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μην μας λείψει τίποτα.

ΠτΘ: Τα συναισθήματα της νίκης του γυναικείου διαδέχθηκε η πικρία από τον τρόπο που ήρθε η ήττα από τον Αίαντα σαν προπονητής του Δημοκριτείου…

Φ.Ζ.: Ο Αίας είναι μία ποιοτική ομάδα, με έμπειρους παίχτες όπως ο Τσιρώζης, ο Παπαευαγγέλου και ο Τερζίδης και ποιοτικοί φοιτητές αλλά και Κομοτηναίοι. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ, στο δεύτερο μέρος χάσαμε το μυαλό μας. Έχουμε βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με τον πρώτο γύρο.

ΠτΘ: Η πορεία του Δημοκριτείου είναι πολύ καλή καθώς παλεύει για την τετράδα παρότι ξεκίνησε με -2.

Φ.Ζ.:  Για να μπούμε στην τετράδα πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι με την ΑΕ Κομοτηνής. Έχουμε βελτιώσει κομμάτια του παιχνιδιού μας, γιατί κληθήκαμε να αγωνιστούμε από την αρχή χωρίς τους κλασικούς μας Play Maker. Ο Μπουτζικούδης και ο Νεδέλτσος είχαν τραυματισμούς, οπότε μείναμε με τον Δερβεντζή, που είναι πολύ ποιοτικός παίχτης αλλά χωρίς την εμπειρία της κατηγορίας. Κάναμε κάποια τρικ, τα οποία μας έδωσαν κάποιες λύσεις αλλά δεν δίνουν διάρκεια στην απόδοση. Είχαμε αλλαγές στο ρόστερ αλλά κρατήσαμε τη χημεία και το αποτέλεσμα μας δικαιώνει γιατί παίζουμε καλό μπάσκετ.

«Θρύλος για το μπάσκετ της Θράκης η Δήμητρα Δόλωμα»

ΠτΘ: Στο κομμάτι του Αναπτυξιακού γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια στον ΓΑΣ και σε όλες τις ομάδες της πόλης μας.

Φ.Ζ.: Είναι μεγάλη η προσπάθεια που γίνεται στον ΓΑΣ Κομοτηνή. Με πρωταθληματάκια και αγώνες σε διάφορες ηλικιακές κατηγορίες, η ομάδα βάζει τα παιδιά στο αγωνιστικό πνεύμα του αθλήματος. Η δουλειά που γίνεται σε εμάς είναι να δίνουμε αγώνες στα παιδιά, υπάρχει ρητή κατεύθυνση στην ατομική βελτίωση και εκμάθηση των βασικών. Είναι ελπιδοφόρο το γεγονός πως υπάρχουν παιδιά – ταλέντα και το μέλλον τους ανήκει. Ένας σημαντικός παράγοντας σε όλη την προσπάθεια είναι η παρουσία της Δήμητρας Δόλωμα, η οποία είναι ένας «θρύλος» για το μπάσκετ της Κομοτηνής και όχι μόνο. Κάνει τεράστια προσπάθεια δίνοντας πολλές λύσεις σε αγωνιστικό και οργανωτικό επίπεδο. Βοηθάει παντού και αν δεν την είχαμε θα ήμασταν πολλά βήματα πίσω.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.