Φιλικο παιχνιδι Ροδοπης ’87: Παλαιμαχες Vs Νεες 3-3

Έσμιξαν παλιές και νέες σε ένα παιχνίδι γιορτή

Σε μία γιορτή για το γυναικείο ποδόσφαιρο της Ροδόπης  την Κυριακή στο ΔΑΚ Κομοτηνής συναντήθηκαν οι παλαίμαχες και οι νέες ποδοσφαιρίστριες του ποδοσφαιρικού συλλόγου Ροδόπη ’87  σε ένα παιχνίδι φιλανθρωπικού  χαραχτήρα  καθώς τα έσοδα θα δοθούν προς ενίσχυση του συλλόγου «Άγιοι Θεόδωροι» .
Περίπου 140 φίλοι του γυναικείου ποδοσφαίρου στήριξαν αυτήν την  πρωτοβουλία της Ροδόπη ’87 και παραβρέθηκαν στο ΔΑΚ Κομοτηνής   χειροκροτώντας τις προσπάθειες όλων των παιχτριών κυρίως όμως των παλαιμάχων.

Αυτές που έκλεψαν την παράσταση ήταν η πρόεδρος  της ομάδας κ. Τασούλα Περιβολοπούλου που ο κόσμος την επευφημούσε σε κάθε της προσπάθεια και η  τερματοφύλακας από τις παλαίμαχες η Μπιτσικάκου που πραγματοποίησε εντυπωσιακές αποκρούσεις αναγκάζοντας  τις νέες παίχτριες να την μεταπείσουν χαριτολογόντας να επιστρέψει κάτω από τα κάτω από τα γκολπόστ της Ροδόπη ’87.
Στο αγωνιστικό κομμάτι  για την ιστορία οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 3-3.
Οι νέες προηγήθηκαν στο 12΄ με τέρμα της Πατεράκη για να έρθει το 2-0 στο 27΄ με την Πανίδου.
Στο δεύτερο μέρος οι παλαίμαχες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να σημειώσουν κάποιο τέρμα και το κατάφεραν στο 51΄ με την Σκουρογιάννη.
Στο 54΄ η προπονήτρια της Ροδόπης ’87 Βίκυ Περιβολοπούλου που στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκε με τις παλαίμαχες  με ασύλληπτο απευθείας χτύπημα φάουλ ισοφάρισε σε  2-2.

Η Πατεράκη για τις νέες στο 65΄έκανε το 3-2 και στις καθυστερήσεις το κερασάκι στην τούρτα έβαλε η πρόεδρος της ομάδας κ. Τασούλα Περιβολοπούλου που με εύστοχο χτύπημα πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 3-3 γνωρίζοντας την αποθέωση  από της παίχτριες και  από τον κόσμο.

Στο τέλος όλες αποχώρησαν μια αγκαλιά και ευχήθηκαν να συναντηθούν ξανά σύντομα.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Για τις νέες  αγωνίστηκαν : Βαδάση, Σταυρακάρα, Ζαχαριά, Γεωργαντά, Ψαρίδου, Πανίδου, Σωκράτους, Περιβολοπούλου, Πατεράκη, Συμεωνίδη, Τσουκαλά, Γιαμπούρη, Κουφού, Δαγκλή, Δεβετζή, Τσιφοτούδη.

 
Για τις παλαίμαχες αγωνίστηκαν:  Σκουρογιάννη, Μπλέτσα Χρύσα, Μπλέτσα Ελένη, Μπιτσικάκου, Υφαντίδου, Καλαθά, Αντωνοπούλου, Καρασταμάτη, Τζεβελάκη, Κεσίδου, Περιβολοπόυλου Τασούλα, Δαλακούρα, Χάϊδου, Καραθανάση, Τσιφοτούδη, Δεβετζή.
Προπονητής για τις παλαίμαχες ήταν ο Κώστας Κασέρης.

 Η τετράδα της διαιτησίας  είχε και αυτό άρωμα γυναίκας και αποτελούνταν  από τις Ευγενίδου, Σαχίνη, Τσιλφίδου, Τανανάκη.

Δηλώσεις
Βίκυ Περιβολοπούλου – Προπονήτρια Ροδόπη ΄87
Είναι η τρίτη χρονιά που διεξάγεται αυτό το  φιλικό παιχνίδι.
Κοιτάμε ανά δύο 2-3 χρόνια να μαζευόμαστε για το καλό της ομάδας , της πόλης για να γνωρίζει ο κόσμος υπάρχει μια γυναικεία ομάδα τόσα χρόνια στην Κομοτηνή.
Ερώτηση: Από τις παλαίμαχες  παίχτριες που αγωνίστηκαν σήμερα θα ήθελες κάπoια στην ομάδα σου;
Απάντηση: Σίγουρα θα ήθελα την τερματοφύλακα την Μπιτσικάκου που σήμερα ήταν καλή και έσωσε αρκετά γκολ.
Ερώτηση: Είσαι ευχαριστημένη από την προσέλευση του κόσμου στο φιλικό αυτό παιχνίδι;
Απάντηση: Σίγουρα περιμέναμε λίγο περισσότερο κόσμο.
Είναι από τα πράγματα που μας στεναχωρούν διότι  σε τέτοιους  αγώνες φιλανθρωπικού χαραχτήρα  θα έπρεπε ο κόσμος να είναι περισσότερος.
 
Σωτηρία Γιαμπούρη – Αρχηγός Ροδόπη ΄87.
Ήταν μια γιορτή για το ποδόσφαιρο και για την ομάδα μας και πάνω από όλα για καλό σκοπό.
Συναντιόμαστε κάθε 2-3 χρόνια και προσπαθούμε να το κάνουμε θεσμό έτσι ώστε να συναντιόμαστε με τις παλαίμαχες που είναι η ιστορία της ομάδας.
Ήταν ένα ωραίο παιχνίδι, το διασκεδάσαμε όλες και αυτό θέλαμε ουσιαστικά.
Όλες οι παλαίμαχες που αγωνίστηκαν φάνηκε πως έπαιξαν με την καρδιά τους, αγαπούν το ποδόσφαιρο και παρά την διαφορά ηλικίας δεν παράτησαν σε καμία στιγμή του αγώνα την προσπάθεια τους.
Σίγουρα με αυτό που είδα σήμερα ως αρχηγός της ομάδας χωρίς να πω ονόματα θα διάλεγα μία παίχτρια από τις παλαίμαχες σε κάθε ζώνη συν την τερματοφύλακα.
 
Γιώτα Αντωνοπούλου – Παλαίμαχη παίχτρια Ροδόπη ΄87
Το σημερινό παιχνίδι ήταν μια γιορτή για την Ροδόπη και γενικά για την ομάδα μας διότι ακόμα την θεωρώ ομάδα μου παρά το ότι έχω σταματήσει το ποδόσφαιρο, από εδώ ξεκίνησα.
Εύχομαι να γίνεται κάθε χρόνο αυτό το παιχνίδι και θα ήθελα περισσότερο κόσμο.
Να αγαπήσει η Κομοτηνή το γυναικείο ποδόσφαιρο και να το αγκαλιάσει περισσότερο.
Ερώτηση: Οι διαφορές από τότε που αγωνιζόσουν με το σήμερα είναι μεγάλες; Έχει προχωρήσει το γυναικείο ποδόσφαιρο;
Απάντηση: Όντως έχει προχωρήσει και αυτό είναι ευχάριστο .
Οι αλλαγές μπορώ να πω πως έχουν γίνει με γοργά βήματα και πιστεύω πως θα αναπτυχτεί και άλλο .
Και εδώ στην ομάδα της Ροδόπης ΄87 η Βίκυ και ο Κώστας κάνουν πολύ καλή δουλειά, παρά το ότι είμαι μακριά τους παρακολουθώ για αυτό άλλωστε είμαι εδώ και εύχομαι η συνέχεια να είναι ανάλογη.
 
Χάιδου Καλλιόπη – Παλαίμαχη παίχτρια Ροδόπη ΄87
Ήταν μια γιορτή για το ποδόσφαιρο και για την ομάδα μας.
Ξύπνησαν μνήμες, πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που πρωτοπατήσαμε  αυτό το γήπεδο.
Είχα την χαρά και την τιμή να παίξω το 1987  ως φοιτήτρια στην πρώτη ομάδα που τότε ιδρύθηκε για εξυπηρέτηση αναγκών του ΤΕΦΑΑ και συγκεκριμένα της ειδικότητας ποδοσφαίρου.
Τότε απαρτίζονταν η ομάδα από φοιτήτριες υποψήφιες γυμνάστριες και από κάποιες κοπέλες   από την Κομοτηνή.
Μαζευτήκαμε κάναμε ένα παιχνίδι και ο τότε πρόεδρος ο Άρης ο Σινικιώτης είχε την ιδέα να οργανωθούμε σε ομάδα και είχα μια διαδρομή εγώ συγκεκριμένα μέχρι το 1991 τέσσερα χρόνια.
Ερώτηση: Τι συμβουλεύετε στα σημερινά κορίτσια;
Απάντηση: Τα σημερινά κορίτσια είναι σε άλλο επίπεδο.
Εμείς όταν παίζαμε εδώ είχε χαλίκι κάτω ο αγωνιστικός χώρος, φεύγαμε και το κορμί  μας ήταν σαν μωσαϊκό.
Τώρα παίζουν με σαφώς καλύτερες συνθήκες.
Το μυστικό για εμάς τότε αλλά το βλέπω και στην σημερινή ομάδα  είναι πως λειτουργούν σαν παρέα και όταν είναι έτσι βγαίνει και καλό αποτέλεσμα.
Πιστεύω πως τα κορίτσια έχουν πάρα πολλές δυνατότητες και μακάρι να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες  κυρίως οικονομικές που να μπορέσουν να επιτρέψουν σε αυτά τα παιδιά να ανέβουν στην μεγάλη κατηγορία γιατί το αξίζουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.