Φιλικη νικη του Πανθρακικου απεναντι στον Εθνικο Αλεξανδρουπολης

Να «τσεκάρει» τακτικές και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες είχε την ευκαιρία ο Μάνουελ Ρόκα

Χάρη σε δύο γκολ που σημείωσαν οι Μουδούρογλου και Μαρκόπουλος στο πρώτο ημίχρονο, ο Πανθρακικός επικράτησε με 0-2 του Εθνικού, σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Αλεξανδρούπολης “Φώτης Κοσμάς”.
 
Με αρκετές απουσίες παρατάχθηκε η ομάδα της πόλης μας, στο φιλικό που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διακοπής της Super League Ελλάδα 2015-16, για τις υποχρεώσεις της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, ωστόσο ο Μάνουελ Ρόκα είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που δεν έχουν αγωνιστεί πολύ ως τώρα στα επίσημα παιχνίδια και να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα.
 
Ο Πανθρακικός ξεκίνησε πολύ καλά το ματς και πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο άνοιξε το σκορ. Πιο συγκεκριμένα, ο Σάββας Μουδούρογλου βρέθηκε μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, έπειτα από ωραία συνεργασία με τους Μαρκόπουλο και Ροτζέριο, και τελείωσε τη φάση με πολύ ωραίο τρόπο, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.
 
Η ομάδα μας είχε την υπεροχή και τον έλεγχο του ρυθμού, έψαχνε το δεύτερο γκολ και το πέτυχε στο 28ο λεπτό, με τον Μαρκόπουλο να σουτάρει δυνατά μέσα από την περιοχή και να μην αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο γκολκίπερ. Λίγο αργότερα, μάλιστα, παραλίγο να έρθει και το 0-3, αφού το σουτ του Ροτζέριο από το ύψος της μεγάλης περιοχής σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι.
 
Το 0-2 ήταν το σκορ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και στην επανάληψη ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε αισθητά, με τον Μάνουελ Ρόκα να χρησιμοποιεί και όλους τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές που είχε στη διάθεσή του. Εξάλλου, με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους οι Αθανασιάδης, Μπαϊκαρά, Χρήστου και Ζδράβος αντικατέστησαν τους Πασχαλάκη, Παπαχρήστο, Ποτουρίδη και Χαβίτο αντίστοιχα.
 
Στη συνέχεια του παιχνιδιού, το οποίο δεν είχε αξιοσημείωτες φάσεις και στις δύο εστίες, ο προπονητής του Πανθρακικού έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον Ψάλτη, που αγωνίστηκε αντί του Σέτι στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ενώ το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ομάδας μας πραγματοποίησε και ο Νέστορας Γκέκας, ο οποίος στο τελευταίο εικοσάλεπτο πήρε τη θέση του Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια.
 
Το 0-2 διατηρήθηκε ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και, πλέον, η προσοχή όλων στον Πανθρακικό στρέφεται στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής της Super League Ελλάδα 2015-16, με αντίπαλο τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από την έναρξη του φιλικού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του άτυχου ποδοσφαιριστή της Βέροιας, Αστέριου Μαρκούση.

Η αποστολή του Πανθρακικού

Πανθρακικός (Μάνουελ Ρόκα): Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Μπουγαΐδης, Ποτουρίδης, Παπαχρήστος, Σέτι, Ροτζέριο, Μουδούρογλου, Μαρκόπουλος, Χαβίτο, Χασομέρης. Έπαιξαν και οι: Αθανασιάδης, Γκέκας, Ζδράβος, Χρήστου, Μπαϊκαρά και Ψάλτης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.