Εξαιρετικες επιδοσεις στους Βαλκανικους και τους Μεσογειακους για τους παλαιστες του ΑΣ Δημοκριτειο

6 μετάλλια, τα 5 από τα οποία χρυσά, κατέκτησαν οι αθλητές της πάλης στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στην Ξάνθη

Θριάμβευσε η ομάδα του τμήματος πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο στους Βαλκανικούς και Μεσογειακούς αγώνες που έλαβαν χώρα στην Ξάνθη, κατακτώντας συνολικά 6 μετάλλια στους αγώνες, τα 5 εκ των οποίων ήταν χρυσά.

Η πολύ καλή επίδοση των αθλητών έδειξε το ταλέντο τους, αλλά και την  πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο Τμήμα πάλης, την οποία εξήραν πρόσφατα και διεθνείς προπονητές που συμμετείχαν στο camp προετοιμασίας για τους αγώνες αυτούς στην Κομοτηνή.

Όσο για τους ίδιους τους αγώνες, τέσσερα από τα πέντε χρυσά κέρδισαν δύο αθλήτριες της ομάδας.

Συγκεκριμένα χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν η Αγάπη Αμπελίδου (57κ.) και η Νικολέτα Μπάρμπα (69κ.), στην ηλικιακή κατηγορία των Κορασίδων, τόσο στους Βαλκανικούς αγώνες, που έγιναν την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, όσο και στους Μεσογειακούς, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου.

Στην ηλικιακή κατηγορία των Εφήβων – Νεανίδων, στο Μεσογειακό πρωτάθλημα, ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης (97κ.) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ενώ η Μαρία Νταμοτσίδου (68κ.) κατέκτησε το ασημένιο.

Εξαιρετικές οι επιδόσεις των αθλητών

Όλη η ομάδα πάλεψε εξαιρετικά, σημείωσε ο προπονητής κ. Θεόδωρος Καρυπίδης, άσχετα αν είχαν άγχος γιατί είχαν πολύ καιρό να συμμετάσχουν σε αγώνες, και η συμμετοχή από τα άλλα κράτη ήταν μεγάλη και με αξιώσεις.

Κατάφεραν παρόλα αυτά να προχωρήσουν στις κατηγορίες τους και να φτάσουν ψηλά, δείχνοντας ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά στο τμήμα, αν και όπως επιμένει πάντα ο κ. Καρυπίδης, ο τελικός κριτής είναι η παλαίστρα.

«Η παλαίστρα θα δείξει, γιατί πρόκειται για ένα άθλημα στο οποίο μπορεί κανείς να χάσει από το παραμικρό» σημείωσε χαρακτηριστικά. Τα παιδιά πλέον έχουν φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο, περνώντας αυτή τη δοκιμασία με επιτυχία, και ελπίζουν πως στα επόμενα παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα να δείξουν τις ικανότητές τους.

Χαράλαμπος Αυτοφορίδης, Θόδωρος Καρυπίδης και Μαρία Νταμοτσίδου

Άλλωστε ήδη εκπαιδεύεται και η επόμενη γενιά των παλαιστών, με τους κάτω των 13 ετών να συμμετάσχουν στους πανελλήνιους αγώνες που θα γίνουν σε λίγο καιρό στα Τρίκαλα, ενώ παίρνουν σειρά και οι κάτω των 11.

Παράλληλα υπάρχουν αρκετές προσκλήσεις για τουρνουά σε γειτονικές περιοχές, και ανάλογα με το εθνικό πρόγραμμα θα προσπαθήσουν να συμμετάσχουν, δίνοντας και περισσότερες εμπειρίες στους αθλητές τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.