Ευα Τσουχλη: «Θα δωσουμε την ψυχη μας για να γυρισουμε απο το Βολο με την ανοδο»

Η αθλήτρια του ΓΑΣ Κομοτηνή ευχαρίστησε τον κόσμο της Κομοτηνής για τη στήριξη και υποσχέθηκε κατάθεση ψυχής μέχρι το φινάλε

Το Γυναικείο Τμήμα του ΓΑΣ Κομοτηνή πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία και τη φετινή αγωνιστική περίοδο, κατακτώντας το πρωτάθλημα ΕΚΑΣΑΜΑΘ και κάνοντας το 4/4 στο μίνι πρωτάθλημα ανόδου. Πρωταγωνίστρια των πολύ καλών εμφανίσεων είναι η Εύα Τσούχλη, η οποία μίλησε στο Αθλητικό Μαγκαζίνο του Ράδιο Παρατηρητής για την μέχρι στιγμής πορεία του συλλόγου, το κλίμα στην ομάδα αλλά και τη θέση του γυναικείου μπάσκετ στον ελληνικό αθλητισμό.

Ο λόγος στην ίδια λοιπόν…

ΠτΘ: Η ομάδα του ΓΑΣ έχει κάνει το 4/4 και οδεύει δυναμικά προς την Α2. Πώς βιώνεις αυτούς τους αγώνες και ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;

Ε.Τ.: Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον προπονητή μας, γιατί χωρίς τη δική του καθοδήγηση δεν θα μπορούσαμε να είχαμε τέτοια πορεία. Η στήριξη του κόσμου είναι σημαντική και στα 3 εντός έδρας παιχνίδια, καθώς με το χειροκρότημα και τις φωνές τους αποτέλεσαν τον έκτο παίχτη. Σίγουρα οι ώρες της προπόνησης, η συγκέντρωση που πρέπει να έχουμε στο ρόλο που μας έχει ανατεθεί – καθώς η καθεμία είχε μάθει διαφορετικό ρόλο στις προηγούμενες ομάδες – είναι συστατικά της επιτυχίας. Ο Φώτης Ζάντζας και ο βοηθός του Δημήτρης Ρέκας μας βοήθησαν στο να γίνουμε μία γροθιά και αυτό οδήγησε στον τίτλο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και πιστεύω πως μπορεί να μας οδηγήσει και στην άνοδο στην Α2.

ΠτΘ: Πώς είναι το κλίμα στα αποδυτήρια μεταξύ των κοριτσιών;

Ε.Τ.: Το κλίμα είναι το δυνατό μας όπλο και το μυστικό της επιτυχίας. Είμαστε μία παρέα και αυτό βγαίνει στο παρκέ.  Όλες παλεύουμε σαν ένα και τα δίνουμε όλα για να φτάσουμε στην άνοδο. Ο κόσμος μας στήριξε τόσο πολύ και στις 3 αναμετρήσεις και πλέον θα δώσουμε την ψυχή μας ώστε να γυρίσουμε από το Βόλο με την κούπα και την άνοδο!

ΠτΘ: Ποια πιστεύεις πως είναι η θέση του γυναικείου μπάσκετ στον ελληνικό αθλητισμό;

Ε.Τ.: Ανοίγετε ένα πολύ ευαίσθητο θέμα. Το γυναικείο μπάσκετ τώρα ανεβαίνει και παίρνει την απαιτούμενη προώθηση. Ένας αγώνας γυναικείου μπάσκετ έχει την ίδια ενέργεια, πάθος και θέληση και ίσως υστερεί στο ύψος και το θέαμα. Πιστεύω πως χρόνο με το χρόνο θα υπάρχει η απαιτούμενη προβολή ώστε να έρθει η άνοδος του γυναικείου μπάσκετ. Χρόνο με το χρόνο θα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη απήχηση και ο κόσμος θα αγαπήσει και το γυναικείο μπάσκετ.

ΠτΘ: Πώς βλέπεις τη σχέση του κόσμου της Κομοτηνής με το μπάσκετ;

Ε.Τ.: Βλέπω πως ο κόσμος αγαπάει το μπάσκετ στην Κομοτηνή και το στηρίζει και το προωθεί. Του αρέσει πάρα πολύ και αυτό αποτυπώνεται τόσο στις μικρές ηλικίες όσο και στις αναμετρήσεις του ΓΑΣ Κομοτηνή.

ΠτΘ: Με δεδομένο πως είσαι προπονήτρια στις Ακαδημίες του ΓΑΣ, ποια είναι η φιλοσοφία που θες να περάσεις στα παιδιά;

Ε.Τ.: Στόχος μου σαν προπονήτρια στις Κορασίδες και το τμήμα 4-7 ετών είναι να περάσω αυτήν την αγάπη και την τρέλα για το άθλημα μας. Το μπάσκετ και ο αθλητισμός έχουν πολλά οφέλη, μαθαίνει την πειθαρχία, τη συνέπεια, αποκτάς νέες φιλίες και γνωρίζεις μέσα από τις αποστολές νέα μέρη. Είναι σημαντικό τα νέα παιδιά να βλέπουν τους αγώνες της ανδρικής και γυναικείας ομάδας για να αποκτούν περισσότερες παραστάσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.