Ετοιμοι οι απινιδωτες στα γηπεδα της ΕΠΣ Θρακης

Μάνος Γαβριηλίδης: «Προτεραιότητα μας και στόχος η ασφάλεια των αθλητών»

Σε μία εξαιρετική κίνηση προχώρησε η ΕΠΣ Θράκης με την προμήθεια 10 απινιδωτών, από πόρους του τοπικού προγράμματος LEADER Ροδόπης και Ξάνθης βάζοντας στο «κάδρο» την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών όλων των ηλικιών.

Με αυτόν τον τρόπο ενισχύονται τα μέτρα πρόληψης και ασφάλειας στους αγώνες ποδοσφαίρου σε όλα τα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Θράκης και των τμημάτων υποδομής.

Η προμήθεια των απινιδωτών, η εκπαίδευση στη χρήση τους και σε βασικές δεξιότητες αναζωογόνησης προβλέπονται στο πλαίσιο έργου της ΕΠΣ Θράκης, η υλοποίηση του οποίου εντάχθηκε στο  τοπικό πρόγραμμα LEADER.

Το σοκαριστικό συμβάν του Euro 2020 με την κατάρρευση του Δανού ποδοσφαιριστή Κρίστιαν Ένρικσεν ευαισθητοποίησε όλη την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα επιβεβαιώνοντας πως η πρόληψη σώζει ζωές. Σε αυτήν την κλίμακα κινήθηκε η ΕΠΣ Θράκης και το απόγευμα της Παρασκευής παρουσιάστηκαν οι απινιδωτές στα γραφεία της τοπικής Ένωσης.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης κ. Μάνος Γαβριηλίδης στάθηκε στη σημασία που έχει η πρόληψη για την αποφυγή περιπετειών. Παράλληλα κάλεσε όλους τους προπονητές και των παράγοντες των ομάδων ώστε να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια ώστε να αποκτήσουν γνώσεις πρώτων βοηθειών.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.