Ετοιμοι για τους διπλους αγωνες στη Νυμφαια οι Rodopi Runners

Στην 11η χρονιά του μπαίνει ο Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος Οχυρού Νυμφαίας Tuvunu – Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί και ο ορεινός αγώνα Νυμφαίας «Κανόνι»

Σχεδόν όλα είναι έτοιμα για τους δύο αγώνες που θα πραγματοποιήσει ταυτόχρονα ο Σύλλογος Rodopi Runners την επόμενη Κυριακή 20 Νοεμβρίου, τον 11ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος Οχυρού Νυμφαίας Tuvunu, μήκους 32 χιλιομέτρων, και τον ορεινό αγώνα Νυμφαίας «Κανόνι», μήκους 12 χιλιομέτρων.

Τα μέλη του Συλλόγου όλο το προηγούμενο διάστημα προχώρησαν στον καθαρισμό των μονοπατιών που θα χρησιμοποιηθούν από τους δρομείς για τους δύο αγώνες, ενώ ολοκληρώνονται και οι δηλώσεις συμμετοχής.

Ποιες διαδρομές θα ακολουθήσουν οι αγώνες

Η διαδρομή του 11ου Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος Οχυρού Νυμφαίας Tuvunu των 32 χιλιομέτρων, έχει θετική υψομετρική διαφορά 1.600 μέτρων. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί από το Τουριστικό περίπτερο της Νυμφαίας στις 9 π.μ., ενώ και ο τερματισμός θα είναι στο ίδιο σημείο.

Ο αγώνας ακολουθεί τη κυκλική διαδρομή: Τουριστικό Νυμφαίας – Εκκλησάκι Αγίου Γεωργίου – Πυραμίδα 24 (Ελληνοβουλγαρικό σύνορο) – Πυραμίδα 22 (Ελληνοβουλγαρικό σύνορο) – Στρατιωτικό Φυλάκιο Δραγάτη – Υψομετρικό 784 μ. «Λιθάρι» – Ποτίστρα – Κανόνι – Υψομετρικό 564 μ. και επιστροφή για τερματισμό στο Τουριστικό περίπτερο Νυμφαίας.

Η εκκίνηση του αγώνα «Κανόνι» των 12 χιλιομέτρων, με θετική υψομετρική διαφορά 540 μέτρων, θα δοθεί από το Τουριστικό περίπτερο της Νυμφαίας στις 9:15 π.μ., ενώ και ο τερματισμός θα είναι στο ίδιο σημείο.

Η διαδρομή του αγώνα ξεκινάει ακολουθεί τη κυκλική διαδρομή: Τουριστικό Νυμφαίας – Παλιό Τελωνείο – Κανόνι και επιστροφή για τερματισμό στο Τουριστικό περίπτερο Νυμφαίας.

Οι δύο αγώνες γινόταν παλιότερα σε ξεχωριστές ημερομηνίες, φέτος όμως ο σύλλογος αποφάσισε να τους πραγματοποιήσει μαζί, ώστε να είναι πιο καλά στημένοι οργανωτικά, σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Βέβαια αυτό βοηθά στην μείωση του κόστους και του χρόνου που πρέπει να αφιερώσουν για την διοργάνωση των αγώνων, ενώ τους επιτρέπει να χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική χρονομέτρηση και στους δύο, παρόλο που προέκυψε το μειονέκτημα ότι υπάρχουν αρκετοί που θέλουν να τρέξουν τόσο στη μία όσο και στην άλλη διαδρομή, και τώρα θα πρέπει να επιλέξουν.

Το ενδιαφέρον άλλωστε και για τους δύο αγώνες είναι σημαντικό. Εξάλλου ο αγώνας των 32 χιλιομέτρων πραγματοποιείται για 11η χρονιά, και είναι πλέον πολύ αναγνωρίσιμος, με τους συμμετέχοντες να επιστρέφουν κάθε χρονιά για αυτόν.

Σε αυτό βέβαια ο κ. Παπαδόπουλος θεωρεί πως έχει βοηθήσει και η οργανωτική προσπάθεια που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, και ο δρομέας που έρχεται ξέρει πως έχει γίνει δουλειά και στον καθαρισμό των μονοπατιών, αλλά και στη σήμανση και τη διαμόρφωση της διαδρομής ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα και τραυματισμοί, ενώ και οι παροχές είναι πολύ καλές.

Με το ενδιαφέρον να είναι σημαντικό, θεωρεί πως θα έχουν και ικανοποιητική συμμετοχή. Τόνισε δε πως η πορεία των δύο αγώνων, αλλά και η ανταπόκριση που θα έχουν από τον κόσμο, θα κρίνουν αν θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν μαζί τους δύο αγώνες ή αν θα επιστρέψουν στον παλιό τρόπο διεξαγωγής τους.

Σχεδόν ολοκληρώθηκε η προετοιμασία

Η προετοιμασία για τις διαδρομές έχει ολοκληρωθεί, παρόλο που θα γίνει ένας τελικός έλεγχος πριν τον αγώνα ώστε να είναι όλα έτοιμα, όμως επειδή έχουν πέσει τα φύλλα λόγω της ανομβρίας, δεν θεωρούν πως θα χρειαστούν πολλές παρεμβάσεις μέχρι την διεξαγωγή του αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η διεξαγωγή των αγώνων με αφετηρία και τερματισμό το Τουριστικό Περίπτερο Νυμφαίας έχει βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία των αγωνιζόμενων σε αυτούς, μιας και είναι ευκολότερο και στην προσέγγιση, αλλά και έχουν τη δυνατότητα οι συνοδοί να περιμένουν εκεί χωρίς πρόβλημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.