Ετοιμο να φιλοξενησει διοργανωσεις το Πανθρακικο Σταδιο Κομοτηνης

Σχεδόν 450 αθλητές συμμετείχαν στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΜΘ

Σχεδόν 450 αθλητές βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής 29 Ιανουαρίου στο χώρο του Πανθρακικού Σταδίου Κομοτηνής για το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο αγώνας αφορούσε ενήλικες αλλά και παιδιά, με τους αθλητές, ανάλογα με την ηλικία τους, να αγωνίζονται σε αποστάσεις που ξεκινούσαν από τα 800 μέτρα και έφτασαν έως και τα 8 χιλιόμετρα.

Ελπίδα των διοργανωτών είναι πως αυτή η διοργάνωση θα είναι η πρώτη πολλών που θα λάβουν χώρα στο Πανθρακικό στάδιο στο μέλλον, μετά και την ολοκλήρωση του αθλητικού τάπητα το προσεχές καλοκαίρι, αλλά και την κατασκευή κερκίδων που θα επιτρέψουν την διοργάνωση μεγαλύτερων αγώνων.

Ελπίδα για «άνοιγμα» των διοργανώσεων από τον ΣΕΓΑΣ

Τις ευχαριστίες του προς τη διοίκηση του Πανθρακικού Σταδίου Κομοτηνής που τους παραχώρησε το χώρο για να κάνουν το περιφερειακό Πρωτάθλημα Ανωμάλου δρόμου έδωσε ο κ. Γιάννης Μυστακίδης, μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ και πρόεδρος της επιτροπής ανάπτυξης και σωματείων.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που έγινε μια τέτοια αθλητική διοργάνωση για πολλά χρόνια, με τον κ. Μυστακίδη να σημειώνει πως ίσως μπορεί να αποτελέσει την απαρχή μιας νέας διαδικασίας για να υπάρξει συνεργασία του ΣΕΓΑΣ με την διοίκηση του σταδίου. Η συμμετοχή ήταν πολύ καλή, τόνισε, και παρά το γεγονός ότι ο έντονος αέρας «χάλασε» λίγο την ημέρα, αυτό δεν τους εμπόδισε να γίνει ο αγώνας κανονικά, μιας και οι αθλητές του στίβου, και ιδιαίτερα των αγώνων σε ανώμαλο έδαφος, είναι συνηθισμένοι σε αυτά.

Τα τελευταία χρόνια, από την απαρχή της οικονομικής κρίσης, είχαν πολλά προβλήματα να βρουν στάδια για να λάβουν χώρα αγώνες όμως βλέπουν πως σιγά σιγά γίνονται κινήσεις για να τοποθετηθεί ταρτάν ώστε να κάνουν αγώνες όχι μόνο ανωμάλου δρόμου, αλλά του κλασικού στίβου. Ελπίζει πως μέσα σε δύο χρόνια θα έχουμε τουλάχιστον 10 γήπεδα με ταρτάν, ώστε να μπορεί ο ΣΕΓΑΣ ΑΜΘ να επιλέγει που θα κάνει τους αγώνες, και ελπίζει πως θα υπάρξει και η συμβολή της τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να βοηθήσει τη διενέργεια των αγώνων.

Ικανοποιημένοι οι αθλητές από το χώρο και τις επιδόσεις τους

Στον πρώτο αγώνα ανδρών νικητής ήταν στην κατηγορία του ο Άγγελος Δημήτριος Στεβένου, από τον  Αθλητικό Όμιλο Δράμας, ο οποίος τόνισε πως είναι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, ιδίως γιατί δεν είχε προπονηθεί τις δυο προηγούμενες εβδομάδες. Όσο για το χώρο, σημείωσε πως η διαδρομή είχε μια δυσκολία, αλλά δεν τους εμπόδισε να τρέξουν κανονικά.

Ο Αθλητικός Όμιλος Δράμας είχε πρωτιές και στις γυναίκες, με την Φωτεινή Δημητριάδου να τερματίζει και αυτή πρώτη στην κατηγορία της. «Είμαι πολύ ικανοποιημένη, δεδομένων των συνθηκών που κάναμε πέρυσι προπόνηση, δηλαδή χωρίς στάδιο, στους δρόμους» σημείωσε, και από τον Οκτώβριο, που μπήκαν δυναμικά στις προπονήσεις, έχουν κάνει την προσπάθεια για το καλύτερο. Όσο για τον αγώνα, αισθάνθηκε πως πήγε πολύ καλά, παρόλο που η διαδρομή ήταν πρωτόγνωρη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.