Εθνικη Ομαδα Μπασκετ: Νεος χορηγος – νεα φανελα – νεα εποχη

Η ΕΟΚ έκανε τα αποκαλυπτήρια των νέων εμφανίσεων των Εθνικών ομάδων με τον ΟΠΑΠ να δεσπόζει σε αυτές

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης παρουσίασε την εμπορική συμφωνία της με τον ΟΠΑΠ, που θα είναι στο εξής ο κεντρικός χορηγός των Εθνικών ομάδων.

Η ΕΟΚ, παρουσία σπουδαίων ανθρώπων του μπάσκετ, παρουσίασε στα Άνω Λιόσια και τις νέες εμφανίσεις των ομάδων, με το λογότυπο του νέου χορηγού στο επίκεντρο, σε μία νέα εποχή για την «γαλανόλευκη»

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα εγκαινιάζεται μια πάρα πολύ σημαντική συνεργασία. Ο οργανισμός του ΟΠΑΠ σε όλους τους Έλληνες συνδέει το παρελθόν, με το παρόν και το μέλλον. Ήταν ο αιμοδότης του ελληνικού αθλητισμού και με τη συνεργασία αυτή τιμά τον ελληνικό αθλητισμό και το ελληνικό μπάσκετ. Πλέον, συμπορευόμαστε και η συνεργασία αφορά σε όλο το φάσμα του ελληνικού μπάσκετ, με στόχο την ανάπτυξή του και να μπει μέσα σε όλη την κοινωνία.

Κάθε ελληνική οικογένεια θέλει να αγκαλιαστεί από το μπάσκετ. Οι αξίες και οι αρχές μας ταυτίζονται με αυτές του ΟΠΑΠ και όταν αυτό συμβαίνει είμαστε πιο δυνατοί. Ελπίζω για τα επόμενα πάρα πολλά χρόνια να είμαστε μαζί, να βγούμε ξανά στους δρόμους για τις εθνικές ομάδες, αλλά και για να κάνουμε κάθε παιδί να ονειρευτεί για το άθλημα»

Η υπεύθυνη του μπάσκετ Γυναικών στην ΕΟΚ, Άννυ Κωνσταντινίδου, ανέφερε με τη σειρά της: «Όλοι προσδοκούμε αυτή η συνεργασία να μακροημερεύσει και να συνοδευτεί από επιτυχίες. Η ΕΟΚ θα συνεργαστεί με τον ΟΠΑΠ που θα γίνει ο νέος μας συμπαίκτης στις εθνικές ομάδες. Είναι μια στρατηγική συνεργασία με στόχο την ανάπτυξη του αθλήματος. Κοινή στόχευση είναι η ανάπτυξη του μπάσκετ με την κοινωνική προσφορά.

Θα υπάρξει πλήθος κοινωνικών δράσεων και εξυπακούεται ότι επιθυμία μας είναι να συνδυαστεί αυτή η συνεργασία με νέες αθλητικές διακρίσεις. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες αθλήτριες είναι μεταξύ των κορυφαίων στην Ευρώπη και θέλουμε να τους παρέχουμε όλα τα εχέγγυα. Είμαστε βέβαιοι πως μαζί με τον ΟΠΑΠ θα ζήσουμε τις νέες επιτυχίες του αθλήματος στη χώρα»

Ο Μιχάλης Λούντζης, σχολίασε με την σειρά του: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την συνεργασία, ο ΟΠΑΠ είναι χρόνια κοντά στον ελληνικό αθλητισμό. Ελίζουμε να κρατήσει πολλά χρόνια αυτή η συνεργασία και μακάρι να πετύχουμε πολλά μαζί. Τον τελευταίο καιρό, έχουν γίνει πολλά βήματα για να προωθηθεί το ελληνικό μπάσκετ, ελπίζω να συνεχίσει αυτή η προσπάθεια και να πάμε ακόμα πιο ψηλά».

Ο Γιάννης  Μπουρούσης, πρόσθεσε: «Χαίρομαι που είμαι εδώ. Είμαι μέρος της Εθνικής ομάδας όλα αυτά τα χρόνια. Είναι μία νέα εποχή για όλα τα κλιμάκια των Εθνικών. Το μόνο που μένει είναι να φέρουν οι ομάδες μας επιτυχίες και μετάλλια».

Παρόντες ήταν σημαντικά ονόματα του ελληνικού μπάσκετ και θρύλοι του, όπως οι Παναγιώτης Φασούλας, Φάνης Χριστοδούλου, Νίκος Φιλίππου, Νίκος Σταυρόπουλος, Σοφοκλής Σχορτσανίτης, Γιώργος Σιγάλας, Δημήτρης Παπανικολάου, Γιώργος Καλαϊτζής, Κώστας Παταβούκας, Γιάννης Καλαμπόκης, Βασίλης Σούλης, Δήμος Ντικούδης, Ευθύμης Ρεντζιάς.

Από την Εθνική Ανδρών, παρόντες ήταν ο General Manager της ομάδας Ανδρών, Νίκος Ζήσης, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Σωτήρης Μανωλόπουλος και από πλευράς παικτών οι Δημήτρης Αγραβάνης, Μιχάλης Λούντζης και Παναγιώτης Καλαϊτζάκης.

Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η Εβίνα Μάλτση, ενώ παρούσες ήταν και οι Άννυ Κωνσταντινίδου, Τούλα Καλέντζου και Σοφία Κλιγκοπούλου. Την Εθνική Γυναικών εκπροσώπησε η Μάντυ Αναστασοπούλου και τις μικρές Εθνικές ομάδες ο Λευτέρης Μαντζούκας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.