ΕΠΣ Θρακης: Τι περιμενουμε στα φετινα πρωταθληματα

Μονόδρομος η δημιουργία ακαδημιών σε όλη τη Ροδόπη για την στελέχωση των ομάδων

Σε λίγες μέρες ξεκινάνε τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Θράκης με την μικρότερη συμμετοχή ομάδων που έχει σημειωθεί τις τελευταίες δεκαετίες, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό στους υπευθύνους και τους φίλους του αθλητισμού.

Αυτό οφείλεται αφενός στην αποψίλωση των χωριών της περιοχής, που πλέον δεν μπορούν να επανδρώσουν, να στελεχώσουν και να συντηρήσουν ποδοσφαιρική ομάδα. Αφετέρου η οικονομική κρίση και η αβεβαιότητα λόγω του κορωνοϊού ώθησε αρκετές ομάδες όπως ο Σώστης και η Ξυλαγανή να μην συμμετάσχουν στο φετινό πρωτάθλημα με την ευχή η υγειονομική περιπέτεια να φτάσει σύντομα στο τέλος της.

Ο Πανθρακικός φαντάζει το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος παρότι η εικόνα των φιλικών δεν ήταν ικανοποιητική. Ο Νίκος Μπαχαρίδης έχει πολλά θέματα να λύσει ώστε να αποκτηθεί η πολυπόθητη «χημεία» στον Πανθρακικό και να κατακτήσει αφενός το πρωτάθλημα και εν συνεχεία να διεκδικήσει στα μπαράζ ανόδου την επιστροφή στις εθνικές κατηγορίες.

Μετά από εκεί Ελπίς Σαπών, Δόξα Γρατινής και Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου δεν θα έχουν ρόλο «κομπάρσου» στο πρωτάθλημα αλλά αντίθετα θα διεκδικήσουν ότι τους αναλογεί. Συγκεκριμένα, η ομάδα των Σαπών με την «συνταγή» Χαριτόπουλου ξέρει να φτιάχνει ανταγωνιστικά συγκροτήματα. Η Δόξα Γρατινής έδωσε τα ηνία στον πολύπειρο Κώστα Γεμενετζή ώστε να φτιάξει ένα σύνολο με παιδιά της περιοχής που τα γνωρίζει καλά και γνωρίζουν την φιλοσοφία του προπονητή. Τέλος η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου με τον Σπύρο Κουτσογιάννη στο «τιμόνι» σίγουρα θα παρουσιάσει ένα καλοδουλεμένο σύνολο με σαφή προσανατολισμό στο γήπεδο.

Στα αξιοσημείωτα της Α΄ κατηγορίας είναι το ντεμπούτο του Μπερτράν Ρομπέρ στον πάγκο της Αναγέννησης Ποντίων Θρυλορίου μετά από μία σπουδαία καριέρα ως ποδοσφαιριστής αλλά και η παρουσία του Πόντου Θρυλορίου στην κατηγορία.

Ο ΠΑΟΚ Κοσμίου με τον Σάκη Σκουλή στην τεχνική ηγεσία θέλει να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα όπως και ο Αετός Μίσχου που έχει στο «τιμόνι» τον Παναγιώτη Τσιμπουργκένη.

Η Β΄ κατηγορία διαθέτει μόλις 6 ομάδες και αυτό από μόνο του είναι λυπηρό. Ευχή όλων είναι να δούμε σε περισσότερες ομάδες το παράδειγμα του Ορφέα Στρύμης του Πέτρου Δημόπουλου, που στηρίζεται σε νεαρά παιδιά με στόχο να πάρουν αγωνιστικές εμπειρίες.

Η επόμενη ημέρα στο χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου είναι μονόδρομος. Πρέπει η ΕΠΣ και οι Δήμοι να συνεργαστούν για τη δημιουργία ακαδημιών σε όλο το πλάτος της Ροδόπης. Το παράδειγμα έχει δώσει η ακαδημία του Ορφέα Ξυλαγανής και του Αετού Μίσχου πρέπει να βρει μιμητές και από άλλους. Αφενός για να μην αποκλειστεί κανένα παιδί από τη συμμετοχή στην άθληση και αφετέρου για να επανδρωθούν οι ομάδες από παιδιά της περιοχής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.