ΕΠΣ Θρακης: 8η Αγωνιστικη Α΄ Ερασιτεχνικης κατηγοριας

Με την 8η αγωνιστική συνεχίζεται το Σάββατο το πρωτάθλημα της Α΄ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης στην οποία ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ Κοσμίου θα προσπαθήσει να διατηρήσει το αήττητο του νικηφόρο σερί κόντρα στη Δόξα Γρατινής εκτός έδρας, η οποία προέρχεται από ήττα την προηγούμενη αγωνιστική από τη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου με 2-0.
 
Ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου που είναι μία από τις ομάδες που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας θα αγωνιστεί στο γήπεδο του με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα τον διατηρήσει σε επαφή με την κορυφή με αντίπαλο τον Αστέρα Αιγείρου. Η ομάδα του Ιάσμου προέρχεται από σημαντικό διπλό μέσα στους Αγίους Θεοδώρους επί του Σπάρτακου με 0-2 ενώ ο Αστέρας παρέμεινε για 5η αγωνιστική χωρίς νίκη καθώς ηττήθηκε στην έδρα του από την ένωση Ασωμάτων με 0-2.
 
Το ντέρμπι της αγωνιστικής θα διεξαχθεί στις Σάπες όπου η Ελπίδα Σαπών θα αντιμετωπίσει την έτερη δεύτερη της βαθμολογίας Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου. Οι γηπεδούχοι, που το προηγούμενο Σάββατο γνώρισαν την ήττα από τον Ορφέα Ξυλαγανής εκτός έδρας με 2-1, σταματώντας το νικηφόρο σερί των 4 αγωνιστικών, θέλουν τη νίκη για να μην απομακρυνθούν περισσότερο από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Το ίδιο ισχύει και για τη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου που δεν θέλει να χάσει βαθμούς που θα την βγάλουν από τη τροχιά του πρωταθλήματος.
 
Για δεύτερο συνεχόμενο Σάββατο ο Ορφέας Ξυλαγανής θα αγωνιστεί εντός έδρας, αυτή τη φορά με αντίπαλο τον Σπάρτακο Αγίων Θεοδώρων σε ένα από τα ενδιαφέροντα παιχνίδια της αγωνιστικής.
Οι γηπεδούχοι με ανεβασμένη ψυχολογία από την νίκη επί της Ελπίδας την προηγούμενη αγωνιστική θέλουν να συνεχίσουν το αήττητο σερί των 5 αγώνων που θα τους ανεβάσει βαθμολογικά. Από την άλλη ο Σπάρτακος, που προέρχεται από ήττα απέναντι στον Μέγα Αλέξανδρο με 0-2, θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα και να ξεφύγει από τα τελευταία στρώματα του βαθμολογικού πίνακα.
 
Στο γήπεδο της ΕΠΣ Θράκης στον Ραδιοφωνικό Σταθμό θα αναμετρηθούν ο Ορφέας Στρύμης, που συμπληρώνει την πρώτη εξάδα στον βαθμολογικό πίνακα με 10 βαθμούς, με την Δόξα Σώστη. Οι φιλοξενούμενοι που μετράνε 5 σερί ήττες είναι αποφασισμένοι να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα καθώς ήδη βρίσκονται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 4 βαθμούς και το ενδεχόμενο νέας απώλειας βαθμών θα τους ρίξει πολύ πιο κάτω.
 
Τέλος στους Ασώματους Ένωση και Ηρακλής Σαπών καλούνται να βάλουν για άλλο ένα παιχνίδι τα προβλήματα τους στο περιθώριο και να αγωνιστούν για τις ομάδες τους. Η Ένωση, που την προηγούμενη αγωνιστική έκανε την έκπληξη επικρατώντας εκτός έδρας του Αστέρα Αιγείρου με 0-2, με ανεβασμένο το ηθικό θα προσπαθήσει να κάνει το δύο στα δύο. Από την άλλη ο Ηρακλής, που στο παιχνίδι με τον Ορφέα Στρύμης παρά την ήττα με 1-2 έδειξε ένα άλλο, καλύτερο πρόσωπο μετά την αλλαγή που έγινε στον πάγκο και στην διοίκηση, θα επιδιώξει να κατακτήσει τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα. 

 Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 8ης αγωνιστικής της A΄ κατηγορίας 

Ορφέας Ξυλαγανής – Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων: Χούσκογλου, Γιασάρης, Τανανάκη
Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου – Αστέρας Αιγείρου : Κακουλίδης, Κοτσαρίδης, Καρακασίδης
Ελπίδα Σαπών – Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου: Δρακίδης, Δημητριάδης, Γκιόσης
Ένωση Ασωμάτων – Ηρακλής Σαπών: Παπαγεωργίου, Σαχίνη, Κορομπέλης
Δόξα Γρατινής – ΠΑΟΚ Κοσμίου: Γκράνας, Τζιώτζιος, Καραγιάννης
Ορφέας Στρύμης – Δόξα Σώστη: Κουμπαράκης, Μωραΐτης, Παπαδόπουλος

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.