ΕΠΣ Θρακης: 4η Αγωνιστικη Α΄Ερασιτεχνικης κατηγοριας

Στην 4η αγωνιστική της Α΄ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης που θα διεξαχθεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου ξεχωρίζει το ντέρμπι κορυφής μεταξύ του ΠΑΟΚ Κοσμίου και του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου. Οι δύο ομάδες μετά τα αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής ισοβαθμούν στην πρώτη θέση έχοντας από 9 βαθμούς και θα τα δώσουν όλα για τη νίκη που θα τους φέρει μόνους επικεφαλής στον βαθμολογικό πίνακα. Οι γηπεδούχοι μπορεί να έχουν κάνει το τρία στα τρία στο πρωτάθλημα ωστόσο οι νίκες αυτές ήταν αγχωτικές καθώς όλες κρίθηκαν στα τελευταία λεπτά. Συγκεκριμένα με τους Αγίους Θεοδώρους ο Παπαρούνας σκόραρε το 1-2 στο 92΄, με τον Ορφέα Στρύμης το γκολ της νίκης ο Φλέγγας το πέτυχε στο 88΄και με την Ένωση Ασωμάτων την προηγούμενη αγωνιστική και πάλι ο Φλέγγας έδωσε την νίκη με 1-0 στο 95΄.
 
Από την άλλη ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου έχει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα με 7 τέρματα ενώ είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει δεχθεί γκολ. Η ομάδα του Ιάσμου προέρχεται από σημαντική νίκη το προηγούμενο Σάββατο επί της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου με 1-0 χάρη σε τέρμα του Μυστρίδη με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Από τα αξιοσημείωτα του ντέρμπι είναι η επιστροφή ως αντιπάλου του Σάββα Αϊβάζη ακριβώς έναν χρόνο και 5 ημέρες απέναντι στον ΠΑΟΚ Κοσμίου στον οποίο πέρσι έκατσε στον πάγκο ως προπονητής μόλις για 3 παιχνίδια στο πρωτάθλημα και μετά απομακρύνθηκε. Από την άλλη και ο Γιώργος Δίγκας θα έρθει αντιμέτωπος με τον Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου ,την ομάδα στην οποία έκατσε στον πάγκο της 3 χρόνια κατακτώντας 2 νταμπλ στην Α1 κατηγορία και ένα πρωτάθλημα στην Α2΄κατηγορία.
 
Άλλο ένα ενδιαφέρον παιχνίδι για αυτή την 4η αγωνιστική θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Αιγείρου όπου ο τοπικός και τρίτος στη βαθμολογία Αστέρας θα αναμετρηθεί με τη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από ισοπαλία εκτός έδρας 1-1 με τον Ορφέα Ξυλαγανής ενώ οι φιλοξενούμενοι από ήττα στο ντέρμπι με τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου αν και στο δεύτερο μέρος ήταν καλύτεροι και έχασαν κλασικές ευκαιρίες.
 
Καλό παιχνίδι αναμένεται να γίνει στον Σώστη μεταξύ της Δόξας και της Ελπίδας Σαπών. Στο στρατόπεδο του Σώστη αφήνουν πίσω την ήττα από την Γρατινή την προηγούμενη αγωνιστική και θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες απέναντι στην ομάδα της Ελπίδας. Οι φιλοξενούμενοι ίσως κάνουν το χειρότερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια καθώς στις 3 πρώτες αγωνιστικές έχουν 2 ήττες , 1 νίκη και αυτή με πολύ δυσκολία απέναντι στον Ηρακλή το προηγούμενο Σάββατο.
 
Η έκπληξη μέχρι στιγμής του πρωταθλήματος η Δόξα Γρατινής φιγουράρει στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 6 βαθμούς μαζί με το Νέο Σιδηροχώρι και θα αντιμετωπίσει αυτή την αγωνιστική τον Σπάρτακο Αγίων Θεοδώρων ο οποίος σε αυτό το παιχνίδι θα αναζητήσει την πρώτη του νίκη.
 
Ο ανεβασμένος αγωνιστικά Ορφέας Στρύμης που την προηγούμενη αγωνιστική κέρδισε εκτός έδρας με 1-4 τον Σπάρτακο θα αγωνιστεί με την Ένωση Ασωμάτων που δυσκόλεψε το προηγούμενο Σάββατο τον ΠΑΟΚ Κοσμίου γνωρίζοντας την ήττα με 1-2 στο 95΄.
 
Τέλος στο γήπεδο των Σαπών ο Ηρακλής που στο ματς με την Ελπίδα πραγματοποίησε μια αξιόλογη εμφάνιση, θα παλέψει για την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα απέναντι στον Ορφέα Ξυλαγανής που και αυτός θα αναζητήσει το θετικό αποτέλεσμα για να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 4ης αγωνιστικής της A΄ κατηγορίας

Γήπεδο Κάλχα: Δόξα Γρατινής – Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων: Δρακίδης, Γκιόσης, Καραγιάννης
Γήπεδο Ρ/Σ ΕΠΣ: Ορφέας Στρύμης – Ένωση Ασωμάτων: Ρόιδος, Μπαλάφας, Ντοσίδης
Γήπεδο Σώστη: Δόξα Σώστη – Ελπίδα Σαπών: Κουμπαράκης, Δημητριάδης Ευγενίδου
Γήπεδο Κοσμίου: ΠΑΟΚ Κοσμίου – Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου: Γκράνας, Χούσκογλου, Καρακασίδης
Γήπεδο Σαπών: Ηρακλής Σαπών – Ορφέας Ξυλαγανής: Κιγιτζή, Σαχίνη, Ζηλούδης
Γήπεδο Αιγείρου: Αστέρας Αιγείρου – Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου: Κακουλίδης, Τζιώτζιος, Μωραΐτης
Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 15:00

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.