Επιστροφη στην παλαιστρα, και τα μεταλλια, για το Τμημα παλης του ΑΣ Δημοκριτειο

Επέστρεψαν από τα πρώτα τουρνουά και πανελλήνιους αγώνες οι αθλητές του

Επέστρεψε στην παλαίστρα το τμήμα πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο, με τους αθλητές του να μπαίνουν ξανά, μετά από ένα δύσκολο χειμώνα, στη διαδικασία των αγωνισμάτων, φέρνοντας και χρυσά μετάλλια στην πόλη μας.

Έτσι ήδη από τα τέλη Μαρτίου, δυο κορίτσια του συλλόγου ταξίδεψαν σε τουρνουά στην Εσθονία, όπου η Νικολέτα Μπάρμπα κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 69 κιλά και η Αγάπη Αμπελίδου το ασημένιο στα 58 κιλά.

Οι ίδιες αθλήτριες αγωνίστηκαν στις ίδιες κατηγορίες, το Σαββατοκύριακο 2-3 Απριλίου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης παίδων και κορασίδων, κατακτώντας αυτή τη φορά και οι δύο το χρυσό μετάλλιο.

Τελευταίο ταξίδι του τμήματος ήταν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης εφήβων και νεανίδων, από τις 16 έως και τις 17 Απριλίου στην πόλη των Σερρών, με τη Νικολέτα Μπάρμπα (που αγωνιζόταν σε μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία) να κατακτά το χρυσό στα 68 κιλά, ενώ ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης κέρδισε επίσης χρυσό στα 97 κιλά.

Στη συνέχεια το πρόγραμμα είναι πολύ πυκνό, με πανελλήνια πρωταθλήματα, τόσο των ανδρών γυναικών, τουρνουά, αλλά και διεθνείς αγώνες τον Ιούνιο.

Ήδη στις 25 Απριλίου 4 αθλητές, οι Νικολέτα Μπάρμπα, η Αγάπη Αμπελίδου, ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης και ο Θόδωρος Τρίτσκας, αναχωρούν για το Λουτράκι, για την προετοιμασία για διεθνείς αγώνες, μεταξύ των οποίων το κύπελλο Ακρόπολις στην Αθήνα στις 7-8 Μαΐου.

Επιστροφή στην κανονικότητα

Οι αγώνες αυτοί αποτελούν μια επιστροφή στην κανονικότητα για το τμήμα, που έχει επιστρέψει εδώ και περίπου ένα μήνα κανονικά στις προπονήσεις, ώστε να προετοιμαστούν για αυτούς.

Δυστυχώς ο προπονητής τους κ. Θόδωρος Καρυπίδης διαπιστώνει πως τόσο οι δικοί τους, όσο και γενικότερα οι αθλητές της πάλης, έχουν χάσει το επίπεδό τους. Μέχρι να επιστρέψουν στο προηγούμενο επίπεδο, χρειάζεται πολλή δουλειά, και συνεχείς προπονήσεις, ώστε να προετοιμαστούν για τους αγώνες.

Δύσκολο να μείνουν στην πάλη τα παιδιά μετά την εφηβεία

Το πρόβλημα, σημείωσε ο κ. Καρυπίδης, είναι ότι μέχρι την εφηβεία μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά, αλλά στη συνέχεια, λόγω σπουδών αλλά και όλων των υποχρεώσεων, δυσκολεύονται να συνεχίσουν.

Το φαινόμενο αυτό βέβαια δεν είναι αποκλειστικό στο σύλλογό τους, αλλά επαναλαμβάνεται σε όλη την Ελλάδα, μιας και δεν υπάρχουν πόροι για να στηρίξουν τους αθλητές και να αφιερωθούν στο πρωταθλητισμό.

Πίσω από όλες τις επιτυχίες του τμήματος Πάλης, σημείωσε ο κ. Καρυπίδης, είναι κάποια άτομα και εταιρείες που βοηθούν τους αθλητές τους για να φτάσουν σε αυτές, μαζί φυσικά με τον έτερο προπονητή, κ. Γιάννη Μπάρμπα, αλλά και το ΤΕΦΑΑ, το οποίο στηρίζει με πολλούς τρόπους το σύλλογο.

Έτσι έχουν βρει στήριξη στο παρελθόν, και ελπίζουν πως θα συνεχίσει, από τα Τυροκομικά Δουκίδη, το βενζινάδικο του Μάρκου Γραμμενίδη, την Φώτης Γεωργιάδης ΟΕ, το ΚΤΕΛ Ροδόπης, τα καταστήματα Κουτί και Κονκασέ, και την εταιρεία Παγάκια Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.