Επιστρεφει και επεκτεινεται στη γειτονικη Βουλγαρια το «Brevet Ελευθερια Θρακης»

Ενώνει δύο κράτη και προβάλλει τις ομορφιές της οροσειράς της Ροδόπης και από τις δύο μεριές των συνόρων

Στις 6 Μαΐου η διεξαγωγή της ποδηλατικής δράσης

Στην τρίτη του διοργάνωση μπαίνει φέτος το «Brevet Ελευθέρια Θράκης» και επεκτείνεται!  Η διεξαγωγή της ποδηλατικής δράσης έχει προγραμματιστεί για φέτος στις 6 Μαΐου και ώρα 8.00 το πρωί με σημείο εκκίνησης το Σπαθί της Κομοτηνής.

Η δράση αποτελεί ετήσιο θεσμό και ακολουθεί τα γαλλικά πρότυπα ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού με υλοποίηση της διοργάνωσης στα πλαίσια της Brevet Randonneurs Mondiaux και Audax Club Parissien υπό την επίβλεψη του Brevet Randonneurs Greece.

Η διοργάνωση με διεθνή κωδικό τίτλο «Brevet Ελευθέρια Θράκης» έχει λάβει επίσημη άδεια διοργάνωσης εκδηλώσεων Brevets de Randonneurs Mondiaux (BRM) και έχει ενταχθεί στο επίσημο διεθνές ημερολογιακό πρόγραμμα ACP με αριθμό πιστοποίησης 650087, από τον Σεπτέμβριο του 2022. Αφορά στην διάσχιση 210 χμ, μέσα από πολλούς τοπικούς οικισμούς, της Ροδόπης και Ξάνθης αλλά πλέον και δυο Χώρες, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Η διαδρομή

 Το ίχνος της ποδηλατικής διαδρομής ενώνει σημαντικούς πολιτιστικούς, πολυπολιτισμικούς, τουριστικούς και περιβαλλοντικούς πόρους, με σημαντικότερους αυτούς την περιοχή των χωριών στους πρόποδες της Ροδόπης (Γιακα), περνώντας στην γειτονική χώρα μας την Βουλγαρία από το Κίρκοβο εως το Ζλάτογκραντ και μπαίνοντας ξανά στην χώρα μας από την τελωνειακή σύνδεση Αγ. Κων/νου για τις Θέρμες, Εχίνο και τα άλλα πομακοχώρια της περιοχής επιστρέφοντας από την πόλη της Ξάνθης πίσω μέσω της πανέμορφης περιοχής για την βιοποικιλότητα των λιμνών του Πόρτο Λάγους πίσω στην Κομοτηνή. 

Η ποδηλατική διοργάνωση έχει ως στόχο να αναδείξει την πολυπολιτισμικότητα της περιοχής με τις ομορφιές της Οροσειράς της Ροδόπης και από τις δυο πλευρές (Ελληνική – Βουλγαρική)  αλλά και να αναδείξει την φιλία των δυο όμορων κρατών. 

Σκοπός του θεσμού

Στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης επιδιώκεται, η ενίσχυση της ευρύτερης περιοχή ως κέντρου πολιτισμικού και αθλητικού τουρισμού καθώς αποτελεί τόπο με πλούσιο γεωμορφολογικό, πολιτιστικό και περιβαλλοντικό απόθεμα. Η διοργάνωση γίνεται στα πλαίσια των Ελευθερίων Θράκης και  σκοπός του θεσμού  είναι να τοποθετήσει την περιοχή, αθλητικά αλλά και τουριστικά, στην θέση που της αξίζει δημιουργώντας φήμη, αναγνωρισιμότητα, ανταγωνιστικότητα, επισκεψιμότητα, θέσεις εργασίας, νέα επιχειρηματικότητα, επενδύσεις και κερδοφορία για όλους τους «μετόχους» του τόπου.

Μέσα από τις δράσεις αυτές επιδιώκεται να χτιστεί μια διακριτή και σαφής ταυτότητα του θεσμού και της περιοχής που θα προβάλλεται με συνέπεια και συνέχεια σε όλα τα κανάλια επικοινωνίας από όλους τους φορείς σε κάθε ευκαιρία σε βάθος χρόνου, με οργανωμένο σχέδιο μάρκετινγκ και επικοινωνίας. Παράλληλα ο θεσμός αυτός δημιουργεί ενωτικές προϋποθέσεις για τους πολίτες και τους επιχειρηματίες της περιοχής, καλλιεργώντας την οικονομική ανάταση και την κοινωνική συνοχή που έχει ανάγκη η περιοχή μας.

Info

Οι εγγραφές άνοιξαν

Μάθετε περισσότερα στο: http://www.brevetkomotini.eu/

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.