Επιστρεφει ο Αγωνας Ορεινου Τρεξιματος Οχυρου Νυμφαιας Tuvunu

Θα έχει επετειακό χαρακτήρα ένεκα της συμπλήρωσης 10 διοργανώσεων

Ο σύλλογος Δρομέων Υγειάς Rodopi Runners προκηρύσσει τη διοργάνωση του 10ου ορεινού αγώνα Οχυρού Νυμφαίας Tuvunu.

Ο αγώνας ο οποίος θα έχει και επετειακό χαρακτήρα, όντας ο 10ος στη σειρά, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021.

Η διαδρομή

Η διαδρομή του αγώνα των 32 χιλιομέτρων, με θετική υψομετρική διαφορά 1.900 μέτρων, φέρει ένα όνομα μεγάλης ιστορικής και πολιτισμικής σημασίας.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί από το Τουριστικό περίπτερο της Νυμφαίας στις 9 π.μ., ενώ και ο τερματισμός θα είναι στο ίδιο σημείο.

Συνοπτικά, ο αγώνας ακολουθεί τη διαδρομή: Τουριστικό περίπτερο Νυμφαίας – Εκκλησάκι Αγίου Γεωργίου (Παρχάρια) – Πυραμίδα 24 (Ελληνοβουλγαρικό σύνορο)  – Πυραμίδα 22 (Ελληνοβουλγαρικό σύνορο) – Στρατιωτικό Φυλάκιο Δραγάτη – Υψομετρικό 784 μ. «Λιθάρι» – Ποτίστρα πηγή 3ο ΣΤΕΚ – Κανόνι – Υψομετρικό 564 μ.  – Τουριστικό περίπτερο Νυμφαίας.

Ο υγειονομικός έλεγχος

Σεβόμενοι όλοι στο σύλλογο την υγειονομική κατάσταση που επικρατεί, πρωταρχικός στόχος είναι να χαρακτηριστεί και αυτός ο αγώνας Covid-free. Για το λόγο αυτό θα διεξαχθεί σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα της ΓΓΑ. Το ανώτατο όριο συμμετεχόντων ορίστηκε στα 300 άτομα. Στον αγώνα επιτρέπεται να συμμετέχουν ενήλικες αθλούμενοι, από 18 ετών και άνω. Ο υγειονομικός έλεγχος των συμμετεχόντων θα γίνεται με PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών.

Από τους προληπτικούς ελέγχους με τεστ αντιγόνου COVID-19, εξαιρούνται όσοι προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση, μέσω της πλατφόρμας gov.gr)

Εγγραφές

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν μόνο ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης σελίδας του συλλόγου Δρομέων Υγείας RodopiRunners, www.rodopirunners.gr.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 25 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου τροφοδοσίας, μεταλλίου, αριθμό συμμετοχής και τεχνικής μπλούζας του αγώνα. Οι πληρωμές θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου. Ο τρόπος πληρωμής θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερη ανακοίνωση, ενώ οι αθλούμενοι θα ενημερωθούν και με προσωπικό μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Στο σημείο εκκίνησης θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος όπου θα μπορούν να αλλάξουν οι αθλητές και να αφήσουν με ασφάλεια τα προσωπικά τους είδη.
Θα υπάρχουν τέσσερις ενδιάμεσοι σταθμοί τροφοδοσίας.

Χρονικό όριο του αγώνα ορίζονται οι 7 ώρες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το σημείο εκκίνησης προσεγγίζεται από την Κομοτηνή μέσω του Άλσους Νυμφαίας και δεν έχει καμία σχέση με το χωριό Νυμφαία. Για να φτάσει κανείς στην εκκίνηση, ακολουθεί τον ασφάλτινο δρόμο μέσω του οποίου ανεβαίνει από την Κομοτηνή στο Άλσος Νυμφαίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.