Επισημος αγωνας του ΣΕΓΑΣ για πρωτη φορα στην Κομοτηνη μετα απο δεκαετιες

Στις εγκαταστάσεις του Πανθρακικού Σταδίου οι αγώνες περιφερειακού ανώμαλου δρόμου ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, η Κομοτηνή θα φιλοξενήσει ξανά επίσημο αγώνα του ΣΕΓΑΣ, στο Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΔΣ του Πανθρακικού Σταδίου κ. Γιάννη Μιχελή, που σε ανάρτηση του μιλά για τον πρώτο τέτοιο αγώνα μετά από 30 χρόνια.

Πρόκειται για το περιφερειακό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου, της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το οποίο θα λάβει χώρα στις 29 Ιανουαρίου του 2023, με συμμετοχές αθλητών από την Ορεστιάδα ως τις Σέρρες.

Ο αρχικός χώρος διεξαγωγής των αγώνων ήταν η Ξάνθη, και συγκεκριμένα το Παλιό Στρατιωτικό Αεροδρόμιο του Ζυγού, όμως για άγνωστους μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές λόγους, θα μετακινηθεί στην Κομοτηνή.

Λεπτομέρειες αναμένονται μετά την συνεδρίαση του ΔΣ του Σταδίου το απόγευμα της Τετάρτης, όμως φαίνεται πως η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί ευκαιρία για την περιοχή μας να μπει στο χάρτη των αθλητικών εκδηλώσεων του στίβου, και να αποτελέσει ξανά προορισμό για αθλητές από όλη την Ελλάδα, όχι μόνο της Περιφέρειας.

Οι αποστάσεις των αγώνων κυμαίνονται από τα 800μ. για τα παιδιά κάτω των 12, μέχρι τα 6 χιλιόμετρα για τις Γυναίκες και τα 8 χιλιόμετρα για τους άνδρες.

Στους αγώνες έχουν δικαίωμα συμμετοχής, αθλητές – αθλήτριες που ανήκουν στα σωματεία μέλη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ, όπως ορίζεται στην τελευταία υπουργική απόφαση και στους οποίους -ες έχει εκδοθεί δελτίο αθλητικής ιδιότητας, ενώ μπορούν να συμμετέχουν και ανεξάρτητοι αθλητές-τριες χωρίς δελτίο του ΣΕΓΑΣ, αλλά και μαθητές μαθήτριες σύμφωνα με συγκεκριμένους όρους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.