Επι-τελους νικη

Ατρόμητος- Πανθρακικός 1-2

Πραγματοποιώντας μια σπουδαία εμφάνιση, ο Πανθρακικός πανηγύρισε την πρώτη φετινή του νίκη στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, επικρατώντας του Ατρομήτου με σκορ 1-2, χάρη στα τέρματα που σημείωσαν ο Χρήστος Μελίσσης και ο Στέλιος Ηλιάδης!
 
Έπειτα από το αναγνωριστικό πρώτο 10λεπτο του αγώνα η ομάδα της πόλης μας έδειξε πολύ καλά στοιχεία στον αγωνιστικό χώρο. Με πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Πασχαλάκη και να απειλήσουν την εστία του, την ίδια στιγμή που προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τα όποια κενά στην αντίπαλη άμυνα, προκειμένου να δημιουργήσει ευκαιρίες για να σκοράρει. 

Το φιλμ του αγώνα

Η πρώτη αξιόλογη φάση του Πανθρακικού καταγράφηκε στο 23’, με τον Χασομέρη να επιχειρεί ένα σουτ έξω από την περιοχή, δίχως, όμως, να ανησυχήσει τον γκολκίπερ του Ατρομήτου. Ο ίδιος παίκτης στο 35’ έγινε αναγκαστικά αλλαγή, λόγω τραυματισμού, με τον Σάββα Μουδούρογλου να παίρνει τη θέση του στον αγωνιστικό χώρο. Ο τελευταίος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα στο 36’ έχασε μια σπουδαία ευκαιρία, καθώς, μετά από σέντρα του Ροτζέριο και στρώσιμο του Ντιγκινί, δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση.
 
Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά την εστία του Γκορμπούνοφ τρία λεπτά πιο μετά, με σουτ του Χαβίτο, που ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου απέκρουσε, παραχωρώντας κόρνερ. Η πρώτη εκτέλεση της στημένης φάσης οδήγησε σε νέο κόρνερ, από το οποίο προήλθε το 0-1 για τον Πανθρακικό. Ο Χαβίτο «έφερε» την μπάλα στην περιοχή από αριστερά, ο Ποτουρίδης έκανε το γύρισμα κι ο Μελίσσης με κοντινή προβολή πέτυχε το 0-1!
 
Στην επανάληψη ο Ατρόμητος, προϊόντος του χρόνου, αύξησε την πίεσή του, ώστε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, όμως οι ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Ελευθερόπουλου συνέχισαν να ανταποκρίνονται άριστα στο τακτικό πλάνο και στα ανασταλτικά τους καθήκοντα. Ο προπονητής του Πανθρακικού έκανε την πρώτη του αλλαγή στο 62ο λεπτό, με τον Σέτι να αντικαθιστά τον Ροτζέριο, ενώ στο 66’ υποχρεώθηκε να προβεί σε μια δεύτερη αναγκαστική, αφού ο Λαδάκης τραυματίστηκε σε μια μονομαχία με παίκτη του Ατρομήτου κι έδωσε τη θέση του στον Ηλιάδη.
 
Οι γηπεδούχοι, που αδυνατούσαν σε ολόκληρη την αναμέτρηση ουσιαστικά να απειλήσουν τον Πανθρακικό με μια οργανωμένη επιθετική προσπάθεια και δεν είχαν κάποια κλασική ευκαιρία, κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 78’ από μια στημένη φάση, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ναπολεόνι, παρά την προσπάθεια που έκανε ο Πασχαλάκης για να την απομακρύνει.

Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Πανθρακικού έδειξαν σπουδαία ψυχικά αποθέματα και θέληση και κατόρθωσαν στο 81’ να ανακτήσουν και πάλι το προβάδισμα στο σκορ. Όλα ξεκίνησαν από μια εξαιρετική ατομική ενέργεια του Ντιγκινί σχεδόν από τη μεσαία γραμμή του γηπέδου, με το Γάλλο μεσοεπιθετικό να ξεπερνάει τους προσωπικούς του αντιπάλους όπως και τον τερματοφύλακα και να γυρίζει την κατάλληλη στιγμή την μπάλα προς το ύψος του πέναλτι, από όπου ο Ηλιάδης, με προβολή στην κίνηση, διαμόρφωσε το 1-2, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα!
 
Αυτή ήταν η πρώτη φετινή νίκη για την ομάδα μας στο πρωτάθλημα της Super League Ελλάδα 2015-16. 

Δημήτρης Ελευθερόπουλος «Έχω πει στα παιδιά ότι είναι σημαντικό το πώς διαχειρίζεσαι τις δυσκολίες και σήμερα έδειξαν ότι το έκαναν πολύ καλά»

Στον εκλιπόντα αδελφό του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, Τάσου Καραολάνη, αφιέρωσε τη νίκη η ομάδα του Πανθρακικού, όπως αποκάλυψε στη συνέντευξη τύπου, μετά το πέρας του ματς, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Ο προπονητής του Πανθρακικού κράτησε χαμηλούς τόνους, τονίζοντας πως αυτή η νίκη δίνει ώθηση στον Πανθρακικό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Ελευθερόπουλου:

«Είναι μια πολύ χαρούμενη μέρα για την ομάδα μας, αλλά θλιβερή για την οικογένεια του Πανθρακικού γενικότερα, καθώς ο αδερφός του μεγαλομετόχου μας, του κ. Καρολάνη απεβίωσε και σήμερα ήταν η κηδεία. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να του αφιερώσουμε την εμφάνιση αυτή. Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που είχε την πολυτέλεια στον πρώτο γύρο να δουλέψει με δύο εξαιρετικούς προπονητές, που εκτιμώ ιδιαίτερα, κι έχει ένα τρομερά ποιοτικό ρόστερ. Εμείς εδώ και καιρό έχουμε μια ανοδική πορεία. Παρόλο που τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά, τα παιδιά δεν σταμάτησαν να δουλεύουν και να βελτιώνονται. Έχω πει στα παιδιά ότι είναι σημαντικό το πώς διαχειρίζεσαι τις δυσκολίες και σήμερα έδειξαν ότι το έκαναν πολύ καλά. Η ψυχολογία κερδίζεται μέσα από την καθημερινά δουλειά και την καθημερινή προπόνηση. Σίγουρα όμως το τρίποντο αυτό βοηθάει και μας δίνει μία ώθηση, γιατί πιστεύουμε πως μας είχαν αδικήσει τα προηγούμενα αποτελέσματα. Η νίκη αυτή μας δίνει ώθηση και το βασικό είναι πως εδώ και δύο μήνες δεν παρεκκλίναμε καθόλου από το στόχο μας και τη δουλειά μας, παρά τις δυσκολίες».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ατρόμητος (Τραϊανός Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Κούρος, Λαζαρίδης, Κοντοές, Κιβρακίδης (72’ Μίλος Στόιτσεφ), Μπίτολο (46’ Μαρσελίνιο), Γοδόι, Ναπολεόνι, Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο, Λε Ταλέκ (46’ Μαρσελίνιο)
 
Πανθρακικός (Δημήτρης Ελεθερόπουλος): Πασχαλάκης, Ποτουρίδης, Μελίσσης, Σερφά, Παπαγεωργίου, Μεχία, Λαδάκης (66’ Ηλιάδης), Χαβίτο, Ροτζέριο (62’ Σέτι), Χασομέρης (36’ Μουδούρογλου), Ντιγκινί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.