Επεστρεψε στις νικες η Ξανθη

Ένα γκολ ήταν αρκετό για την Ξάνθη προκειμένου να πάρει το τρίποντο και να μειώσει την απόσταση από την κορυφή

Η Ξάνθη επικράτησε με το φτωχό αλλά παράλληλα σημαντικό 1-0 της Δόξας Δράμας, το οποίο σήμανε και το πρώτο τρίποντο στην εποχή Μπάμπη Τεννέ στους Θρακιώτες.

Από την μία η Ξάνθη είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήταν πιο απειλητική και από την άλλη οι Δραμινοί ήταν σαφώς πιο βελτιωμένοι μετά την «εξάρα» στην Κρήτη από τον Εργοτέλη. Παίζοντας κυρίως αμυντικά στο πρώτο μέρος, επιχείρησαν να κρατήσουν μακριά από κινδύνους την εστία τους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων από το Match Programme που επιμελήθηκε το Γραφείο Τύπου του ΑΟ Ξάνθης

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο μέχρι το 25′ χωρίς μεγάλες φάσεις. Η Ξάνθη βρήκε τρόπο να εκμεταλλευτεί μια αντεπίθεσή της και άνοιξε το σκορ στο 31′ με τον Ολλανδό Σχρόιγεν. Στο δεύτερο ημίχρονο, παρότι η Δόξα Δράμας έψαξε την ισοφάριση δεν μπόρεσε να είναι ουσιαστική. Η μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους χάθηκε στο 70′ όταν ο Μαυρίας έπιασε σουτ από το ύψος του πέναλτι, όμως, ο Ίτσο έκανε τρομερή επέμβαση.

Η Ξάνθη διαχειρίστηκε την κατάσταση μέχρι το τέλος και παρότι πιέστηκε κατάφερε να κρατήσει το 1-0 για την επιστροφή της στα τρίποντα.

Ξάνθη (Τεννές): Ίτσο, Τζούρμαν, Δημούτσος, Τ. Παπάζογλου (67′ Σιατραβάνης), Σχρόιγεν (67′ Μπριλάντε), Πέτροβιτς, Βέρκερ, Γκαρσία, Τάτος, Μικελτάτζε (60′ Βόλτερς), Έμπερτ (89′ Μυστακίδης).

Δόξα Δράμας (Κολιτσιδάκης): Στεφανάκος, Μαρινάκης, Μαυριάς (82′ Φυτόπουλος), Παπαργυρίου (81′ Μπαράνκο), Κουκόλης, Σαμπανίδης (81′ Τάσιος), Νιμπά, Μπολάκης (55′ Παρασκευάς), Κουτσιανικούλης, Μενσά, Αγγελόπουλος (68′ Βάντερσον).

Παρακολουθήστε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης του ΑΟ Ξάνθης με τη Δόξα Δράμας στο βίντεο που ακολουθεί

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.