Επεσε θυμα του «νομου του ποδοσφαιρου»

Skoda Ξάνθη – Πανθρακικός 1-0

Ο Μανώλης Παπαστεριανός ήρθε από τον πάγκο για να χαρίσει στη Skoda Ξάνθη τη νίκη με 1-0 επί του Πανθρακικού και να «ψαλιδίσει» ακόμη περισσότερο τις ελπίδες της ομάδας της Κομοτηνής για παραμονή στη Σούπερ Λιγκ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο «Ελ Θράκικο», αλλά πλήρωσαν ακριβά την επιθετική τους αδυναμία. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές. Για την Ξάνθη ο Ζαρόπουλος ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Μπέρτος δεξιά στην άμυνα, ο Γουάλας επέστρεψε στο αριστερό άκρο και στα στόπερ οι Λισγάρας, Καρυπίδης. Αμυντικά χαφ οι Βασιλακάκης, Λουσέρο και μπροστά τους δεξιά ο Ντιμιτρόφ, αριστερά ο Νιέτο και δεκάρι ο Ορφανίδης. Στην κορυφή της επίθεσης επέστρεψε ο Καπετάνος, που έπαιξε ως αλλαγή στο προηγούμενο ματς.
 
Για τον Πανθρακικό ο Αθανασιάδης πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Παπαγεωργίου να επιστρέφει στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Ποτουρίδη να καλύπτει το αριστερό και τους Μελίσση, Μπουγαΐδη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Ηλιάδης, Τσιάρας και μπροστά τους ο Χαβίτο δεξιά, ο Χασομέρης αριστερά και επιτελικός ο Μπαϊκαρά. Μοναδικός προωθημένος ο Ντιγκινί. 

Η εικόνα της αναμέτρησης

Δύσκολα θα θυμάται κανείς το πρώτο ημίχρονο στα Πηγάδια, με δεδομένο ότι απουσίαζαν οι φάσεις. Ο Πανθρακικός έδειξε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, η Ξάνθη είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά οι δύο ομάδες δεν απείλησαν ιδιαίτερα.
 
Ειδικά, οι γηπεδούχοι δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας οι όποιες επιθετικές προσπάθειες, κυρίως από τα δεξιά, δεν ολοκληρώνονταν.
Δύο σουτ των Παπαγεωργίου, Ηλιάδη στο 14’ και στο 44’, αντίστοιχα, δεν ήταν ικανά να ανησυχήσουν τον Ζαρόπουλο.
 
Η εικόνα της επανάληψης ήταν τελείως διαφορετική, με την Ξάνθη να απειλεί στο 47’ με σουτ του Νιέτο από πλάγια θέση, το οποίο απέκρουσε ο Αθανασιάδης με τα πόδια, και τον Πανθρακικό να ελέγχει στη συνέχεια το παιχνίδι, επιβάλλοντας το ρυθμό του. Η ομάδα της πόλης μας κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, πίεσε τους γηπεδούχους και είχε κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει, τις οποίες, όμως, δεν αξιοποίησε.
 
Οι δύο πρώτες ευκαιρίες του Πανθρακικού στο δεύτερο μέρος ανήκαν στον Δημήτρη Χασομέρη, που στο 49’ σούταρε από πλάγια θέση αλλά δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 51’ με κεφαλιά, έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ του Ποτουρίδη, ανάγκασε τον Ζαρόπουλο σε σπουδαία επέμβαση. Στο 56’ έγινε η πρώτη αλλαγή για τον Πανθρακικό, που ήταν αναγκαστική, καθώς ο Γιάννης Χρήστου αντικατέστησε τον τραυματία Χρήστο Μελίσση.
 
Ακολούθησε ένα διάστημα περίπου 15 λεπτών, με διαδοχικές ευκαιρίες για τον Πανθρακικό και έντονη πίεση προς τα καρέ της Ξάνθης. Αρχικά, μέσα σε δύο λεπτά, ο Ηλιάδης στο 63’ σούταρε, μέσα από την περιοχή, στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ αμέσως μετά, εκμεταλλευόμενος ένα λάθος των γηπεδούχων, ο Ντιγκινί σέντραρε για τον Χαβίτο, με τον τελευταίο να πιάνει την κεφαλιά τον Ζαρόπουλο να πραγματοποιεί ακόμη μία σωτήρια επέμβαση για την ομάδα του. Στο 70’, μετά από νέα εκτέλεση κόρνερ του Ποτουρίδη, ο Μπαϊκαρά, αν και βρέθηκε αμαρκάριστος μες στην περιοχή, δεν έπιασε όπως θα ήθελε την κεφαλιά, ενώ στο 77’ ο Χαβίτο σούταρε μέσα από την περιοχή σε φάση διαρκείας, με τον Ζαρόπουλο να αποκρούει ξανά, και τον Φωτάκη στην εξέλιξη της φάσης να μην μπορεί να σκοράρει από κοντά.
 
Και αφού δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ κάποια από τις ευκαιρίες του, ο Πανθρακικός είδε το «νόμο του ποδοσφαίρου» να επιβεβαιώνεται. Παρόλο που στο 78’ ο Αθανασιάδης έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Ορφανίδη, 7 λεπτά αργότερα η αντίδραση του δεν ήταν η καλύτερη, στο κόρνερ που εκτέλεσε η Ξάνθη από την αριστερή πλευρά, με τον Παπαστεριανό να σκοράρει προ κενής εστίας με κοντινή προβολή.
 
Το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα από το διαιτητή της αναμέτρησης, κ. Μήτσιο, με τον Πανθρακικό να ηττάται από τη Skoda Ξάνθη, γνωρίζοντας, πάντως, πως αδίκησε τον εαυτό του και μια από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις με τον τρόπο αυτό. 

Γιάννης Χατζηνικολάου «Ελέγχαμε το παιχνίδι σε όλη τη διάρκεια του, αλλά…»

Στο γεγονός ότι ο Πανθρακικός είχε τον έλεγχο του αγώνα στα Πηγάδια και δέχτηκε γκολ από μια στημένη φάση στάθηκε ο Γιάννης Χατζηνικολάου στη συνέντευξη τύπου με τη λήξη της αναμέτρησης.
 
Αναλυτικά ο προπονητής του Πανθρακικού δήλωσε:
 
«Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για την εμφάνιση που έκαναν σήμερα. Ελέγχαμε το παιχνίδι σε όλη τη διάρκεια του, αλλά, δυστυχώς, από μια στημένη φάση δεχτήκαμε το γκολ.
 
Στα επόμενα ματς θα δοθούν ευκαιρίες και σε άλλα παιδιά, λόγω και των προβλημάτων τραυματισμών που αντιμετωπίζουμε».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Skoda Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Καρυπίδης, Λισγάρας, Γουάλας (79’ Κρίστοφερ), Βασιλακάκης (56’ Παπαστεργιανός), Ορφανίδης, Ντιμιτρόφ (66’ Σκουρτάι), Νιέτο, Λουσέρο, Καπετάνος.
 
Πανθρακικός (Γιάννης Χατζηνικολάου): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Μπουγαΐδης, Μελίσσης (56’ Χρήστου), Ποτουριδης, Ηλιάδης, Τσιάρας, Μπαϊκαρά, Χασομέρης (73’ Φωτάκης), Χαβίτο (88’ Ίγκορ), Ντιγκινί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.