Επανεκκινηση με το δεξι για την Ελπιδα Σαπων στην Γ’ Εθνικη

Επικράτησε με 2-1 της ΑΕ Διδυμοτείχου κάνοντας το πρώτο βήμα για την παραμονή

Με νίκη επέστρεψε στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις η Ελπίδα Σαπών καθώς επικράτησε το μεσημέρι της Κυριακής στο ΔΑΚ Κομοτηνής της ΑΕ Διδυμοτείχου με 2-1, κάνοντας το πρώτο βήμα για την επίτευξη του στόχου της παραμονής. Πρόσωπο της αναμέτρησης ήταν ο Εμρέ, ο οποίος με τα δύο τέρματα που σημείωσε χάρισε στην ομάδα του ένα σπουδαίο τρίποντο. Μελανό σημείο της αναμέτρησης ο σοβαρός τραυματισμός του Ανδρέα Ζήκου στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης.

Πώς αγωνίστηκαν οι δύο ομάδες

Ο Βασίλης Χαριτόπουλος επέλεξε στο βασικό σχήμα τον Νταφόπουλο κάτω από τα δοκάρια. Έχοντας στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά τους Τζωρτζάκη, Ζήκο, Σιδηρόπουλο και Τσορτανίδη. Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Φούντας, Τριαντόπουλος έχοντας δεξιά τον Εμρέ, αριστερά τον Ρομπέρ και πίσω από τον προωθημένο Μπόζη τον Βάσκο.

Ο Χρήστος Μαυράκης παρέταξε την ΑΕ Διδυμοτείχου με τον Κυριακίδη κάτω από τα δοκάρια, έχοντας στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά τους Θάνο, Γκιντίδη, Πατιαλάκα και Παντελίδη. Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Σταματόπουλος, Τζελέπης έχοντας μπροστά τους Γκασίδη, Βαγγέλοφ και Βαρσαμίδη και μοναδικό προωθημένο τον Λίτσκα.

Η εικόνα της αναμέτρησης

Το πρώτο μέρος δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας καθώς οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων έψαχναν τα πατήματα τους. Στο 12΄ ο Ζήκος αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο με τον Κωσταρέλη να παίρνει τη θέση του. Ο Λίτσκας απείλησε με κεφαλιά στο 24΄ με την μπάλα να καταλήγει άουτ ενώ η στιγμή του πρώτου μέρους σημειώθηκε στο 34΄ όταν η Ελπίδα βγήκε στην αντεπίθεση με τον Βάσκο και τον Μπόζη να συνεργάζονται άψογα και τον Εμρέ, ο οποίος ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.

Το δεύτερο μέρος ήταν ανώτερο ποιοτικά με την Ελπίδα να διπλασιάζει τα τέρματα της με σκόρερ τον Εμρέ στο 50΄ δείχνοντας πως «καθαρίζει» το παιχνίδι.  Το Διδυμότειχο δεν είχε πει την τελευταία του λέξη καθώς απείλησε με ένα σουτ του Βαγγέλοφ με την μπάλα να παίρνει μία περίεργη τροχιά καταλήγοντας στο δοκάρι του Νταφόπουλου ενώ στο 79΄ μείωσε με σουτ του Γιαννόπουλου. Το παιχνίδι απέκτησε μία άγρια ομορφιά με τις δύο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες με κορυφαία το σουτ του Εμρέ προ κενής εστίας με την μπάλα να καταλήγει άουτ στο 89΄ και το σουτ του Λίτσκα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, το οποίο είχε την ίδια κατάληξη.

Η ταυτότητα της αναμέτρησης

Διαιτητής: Δρακίδης – Βοηθοί: Σαββόγλου – Εμίν Ογλού

Ελπίς Σαπών (Χαριτόπουλος): Νταφόπουλος, Τζωρτζάκης, Τσορτανίδης, Σιδηρόπουλος, Ζήκος (12΄ Κωσταρέλης), Φούντας, Εμρέ (93΄ Παγώνης), Τριαντόπουλος (46΄ Τοπάλι),  Μπόζης (77΄ Σίψας), Βάσκος, Ρομπέρ

ΑΕ Διδυμοτείχου (Μαυράκης):  Κυριακίδης, Θάνος, Παντελίδης (77΄ Γκαϊδατζής), Γκιντίδης, Πατιαλάκας, Σταματόπουλος, Τζελέπης (55΄ Γιαννόπουλος), Γκασίδης (55΄ Παπούδης), Λίτσκας, Βαγγέλοφ (92΄ Σιναπίδης), Βαρσαμίδης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.