Ενας Κομοτηναιος δαμασε τα κυματα στο Ελ Αλαμειν της Αιγυπτου

Χρυσό μετάλλιο από τον 15χρονο Βαγγέλη Δολιανίτη στην «Egypt International Regatta»

Με ένα χρυσό και με ένα αργυρό μετάλλιο επέστρεψαν από την Αίγυπτο οι δύο αθλητές του τμήματος αγωνιστικής ιστιοπλοΐας του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην «Egypt International Regatta», που διοργανώθηκε στο συγκρότημα Porto Marina στο Ελ Αλαμέιν της Αιγύπτου από τις 7 έως τις 13 Σεπτεμβρίου. Η αποστολή του ΝΟ Αλεξανδρούπολης, που ήταν η μοναδική προσκεκλημένη από την Ελλάδα της Αιγυπτιακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, αποτελούταν από τους αθλητές της κατηγορίας σκαφών Laser 4.7 Βαγγέλη Δολιανίτη και Γιώργο Χατζηκωνσταντίνου, και από τον πρόεδρο του Ομίλου, κ. Κωνσταντίνο Χατζηκωνσταντίνου.
 
Μετά από τέσσερις ημέρες αγώνων με 12 συνολικά ιστιοδρομίες σε ιδιαίτερες συνθήκες, ο Βαγγέλης Δολιανίτης από την Κομοτηνή και Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου από την Αλεξανδρούπολη κατάφεραν να κατακτήσουν την 1η και την δεύτερη θέση αντίστοιχα, ανεβαίνοντας στα δύο πρώτα σκαλιά του βάθρου. Η «Egypt International Regatta» έκλεισε με μια λαμπρή τελετή λήξης και απονομής των επάθλων, κατά την οποία ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδος προς τιμή των δύο αθλητών από τη Θράκη. Παράλληλα, στο πλαίσιο της ίδιας τελετής, ο πρόεδρος του ΝΟΑ, κ. Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου, είχε την ευκαιρία να παραδώσει στον πρόεδρο της Αιγυπτιακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας αναμνηστικό αγαλματίδιο με την Νίκη της Σαμοθράκης για την υπέροχη φιλοξενία, που έτυχε η ομάδα του ΝΟΑ.
 
Στα πλαίσια της παραμονής της η ελληνική αποστολή συνοδευόμενη από τον Έλληνα διεθνή κριτή κ. Παύλο Σκυλίτση δεν παρέλειψε να επισκεφθεί τόσο το Συμμαχικό Νεκροταφείο και το Πολεμικό Μουσείο της ιστορικής μάχης του Ελ Αλαμέιν, όσο και το Ελληνικό Νεκροταφείο των ναυτικών μας που χάθηκαν κατά την διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Παράλληλα, δόθηκε η ευκαιρία στην ελληνική αποστολή να συνάψει σχέσεις φιλίας με μια πληθώρα ξένων αποστολών από τον αραβικό κόσμο, την Βόρεια Αφρική και την Κίνα και να τους προσκαλέσει να συμμετάσχουν στην 8η NOA Regatta Αλεξανδρούπολης, που θα διοργανωθεί το επόμενο καλοκαίρι, από τις 27 έως τις 31 Ιουλίου 2016. Ήδη μάλιστα οι αποστολές της Κίνας, του Μαρόκο και της Αιγύπτου εκδήλωσαν έντονο σχετικό ενδιαφέρον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.