Εναν χρονο ζωης συμπληρωνει, σχεδον, ο Συλλογος Αντισφαιρισης Κομοτηνης

Δημιουργήθηκε από ανθρώπους που αγαπούν το άθλημα με στόχο στην διάδοσή του σε όσους το αγαπήσουν εξίσου

Έναν χρόνο ζωής συμπληρώνει σε λίγες ημέρες ο Σύλλογος Αντισφαίρισης Κομοτηνής (ΣΑΚ) ο οποίος δημιουργήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη από μια ομάδα ανθρώπων που γνωρίζουν και αγαπούν το άθλημα.

Ο ΣΑΚ με την έναρξη της λειτουργίας τους κατάφερε να προσελκύσει περισσότερους των 100 αθλούμενων, ενώ τα τακτικά ενήμερα μέλη του αγγίζουν σήμερα τα 75. Το προπονητικό του team αποτελείται από δύο προπονητές και τέσσερις φοιτητές των ΤΕΦΑΑ, ενώ οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται στα υπαίθρια γηπεδάκια του Δήμου Κομοτηνής στον χώρο διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς της Κομοτηνής.

Την Πέμπτη, μέλη του Συλλόγου βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής όπου μύησαν τους μικρότερους ηλικιακά συμπολίτες μας στο άθλημα του τέννις.

Αυξημένο ενδιαφέρον λόγω διακρίσεων των Ελλήνων αθλητών

Με την αφορμή της δράσης αυτής ο πρόεδρος του ΣΑΚ κ. Κυριάκος Νικολαΐδης μίλησε στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» για την πρωτοβουλία του Συλλόγου αλλά και για την δημοφιλία που φαίνεται να κερδίζει το άθλημα, όπως εξήγησε μεταξύ άλλων και λόγω των επιτυχιών των Ελλήνων αθλητών, όπως ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη.

Ο ΣΑΚ αποτελεί όπως τόνισε έναν σύλλογο για τους συμπολίτες μας όλων των ηλικιών, ξεκινώντας από τα νήπια και την ηλικία των πέντε ετών, δίχως να υπάρχει ανώτερο όριο ηλικίας. Για τον σκοπό αυτό και κατά τη διάρκεια της χρονιάς, τα μέλη του Συλλόγου πραγματοποίησαν δράσεις ενημέρωσης σε δημοτικά σχολεία της πόλης, προκειμένου οι μαθητές και οι μαθήτριες να έρθουν σε επαφή με ένα άθλημα, από το οποίο παραμένουν αποστασιοποιημένοι.

Αισιοδοξία για νέες γενιές ταλέντων

Η συμμετοχή νεαρότερων ηλικιακά ωστόσο συμπολιτών μας στον Σύλλογο και το άθλημα είναι καλή γεγονός που όπως εξήγησε ο κ. Νικολαΐδης γεννά αισιοδοξία και για την ανάδειξη νέων ταλέντων.

Ωστόσο όπως εξήγησε «παράλληλα με την ανάλογη προσπάθεια και προπόνηση των παιδιών, απαιτείται και η ανάλογη προσπάθεια και από πλευράς της οικογένειας, γιατί το άθλημα του τέννις είναι ένα άθλημα μοναχικό, που όμως όταν κάποιο παιδί αρχίσει εφόσον το επιθυμεί την συμμετοχή του σε τουρνουά και αγώνες, υπάρχει μια διαδικασία στην οποία θα πρέπει να συμμετέχει ολόκληρη η οικογένεια  για να βοηθήσει το παιδί να προχωρήσει».

Ερωτηθείς σχετικά με τον «ελιτίστικο» χαρακτήρα που αρκετός κόσμος προσδίδει στο άθλημα ο κ. Νικολαΐδης εξήγησε πως αποτελεί την πρώτη και κύρια ερώτηση όσων απευθύνονται στον Σύλλογο και η απάντηση είναι όχι.

Δεν αποτελεί πλέον ένα «ακριβό» σπορ

«Μπορείς να πάρεις τον εξοπλισμό σε σχετικά οικονομική τιμή, και από κει και πέρα κοστίζει όσο κοστίζει μια συμμετοχή  σε μια ομάδα  μπάσκετ, βόλεϊ ή σε οποιαδήποτε σε κάθε περίπτωση άθλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά εξηγώντας πως πλέον η ενασχόληση με το τέννις δεν είναι τόσο ακριβό  «σπορ» γεγονός στο οποίο βοηθούν και πρακτικές όπως αυτή της παραχώρησης του χώρου προπονήσεων, όπως στην περίπτωση του ΣΑΚ από τον Δήμο Κομοτηνής,  που βοηθά στην μείωση του λειτουργικού κόστους ενός Συλλόγου. Σε μεγάλες πόλεις όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχουν ιδιωτικά κλαμπ, σαφώς το κόστος είναι ακριβό και γι’ αυτό θα μπορούσε να κάνει κανείς λόγο για ελιτίστικο άθλημα, καθώς η μηνιαία εκεί συμμετοχή αφορά σε μεγάλα χρηματικά ποσά.

Οι προπονήσεις του Συλλόγου για το φετινή χρονιά έχουν ολοκληρωθεί δεδομένων και των καιρικών συνθηκών ωστόσο ο Σύλλογος «έτρεξε» ήδη ένα τουρνουά ενηλίκων ώστε όπως τόνισε ο ίδιος, να κρατούνται οι αθλούμενοι και τα μέλη του Συλλόγου σε επαφή με το άθλημα, έως την έναρξη της νέας χρονιάς από τον προσεχή Σεπτέμβρη.

Ως προς το κομμάτι του πρωταθλητισμού ο πρόεδρος του Συλλόγου εξήγησε πως υπάρχουν αθλητές που συμμετέχουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, προερχόμενα από τις «τάξεις» των ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ, ενώ από τον προσεχή Σεπτέμβρη τα μέλη του θα μπορούν να συμμετέχουν στο τουρνουά της Περιφέρειας ΑΜ-Θ μιας και ο Σύλλογος έλαβε προσφάτως και την επίσημη αναγνώρισή του από την Γενική Γραμματεία και το Υπουργείο Αθλητισμού.

Η νέα χρονιά αναμένεται να ξεκινήσει από τον προσεχή Σεπτέμβρη, ενώ όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στα μέλη του τόσο δια των επίσημων σελίδων στα social media είτε δια ζώσης καθημερινά από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ στα υπαίθρια γηπεδάκια στην περιοχή του Κολυμβητηρίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.