Ενα επιτυχημενο δρομικο διημερο για την Κομοτηνη

Σχεδόν 1.000 δρομείς συμμετείχαν στο νυχτερινό αγώνα 5 χιλιομέτρων, και 300 στον 1ο Ημιμαραθώνιο Ροδόπης

Ένα γεμάτο διήμερο για τα δρομικά δρώμενα στην πόλη μας ήταν αυτό που μας πέρασε, μιας και εκατοντάδες δρομείς έλαβαν μέρος τόσο στον νυχτερινό αγώνα, όσο και τον ημιμαραθώνιο που διοργάνωσαν οι Rodopi Runners σε συνεργασία με την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. και το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης και με την στήριξη του Δήμου Κομοτηνής.

Νυχτερινό ξεκίνημα

Τα δρώμενα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου, όταν και έλαβε χώρα ο νυχτερινός αγώνας 5 χλμ. στο κέντρο της πόλης, με σχεδόν 1000 δρομείς να ξεχύνονται στους δρόμους της πόλης, δίνοντας ένα διαφορετικό αέρα στην εμπειρία.

Ο αγώνας έγινε με αρκετή προσοχή, και με τους δρόμους να μένουν κλειστοί για την προστασία των δρομέων, κάποιο από τους οποίους γνώρισαν για πρώτη φορά την πόλη μας τη νύχτα, αλλά σίγουρα όλοι έτρεξαν σε ένα τέτοιο αγώνα, ο οποίος φάνηκε πως έχει τη δυνατότητα να γίνει θεσμός, αν κρίνουμε από τον ενθουσιασμό όλων τόσο πριν, όσο και μετά την πραγματοποίησή του.

Για την ιστορία, πρώτος τερμάτισε ο Νίκος Παρθένης, δεύτερος ο Γιώργος Μανδράκος, και Τρίτη, και πρώτη γυναίκα, η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου.

Γύρω από την Κομοτηνή ο Ημιμαραθώνιος

Την Κυριακή 5 Ιουνίου έλαβε χώρα η «κύρια» δράση του διημέρου, ο 1ος Ημιμαραθώνιος Ροδόπης, με περίπου 300 αθλητές να βρίσκονται το πρωί στη γραμμή της εκκίνησης, για τα 21 χιλιόμετρα της διαδρομής.

Οι δρομείς ανέβηκαν την λεωφόρο Ηρώων πριν στρίψουν προς το δρόμο των Συμβόλων, τον οποίο ακολούθησαν για να στρίψουν ξανά λίγο πριν τον οικισμό, για να περάσουν από τη Φωλιά, τη Δύμη, το Αγίασμα, τα Θάμνα και να κατέβουν προς πανεπιστημιούπολη, πριν κατευθυνθούν πίσω στην Κομοτηνή και στην κεντρική πλατεία για τον τερματισμό.

Νικητής του πρώτου αυτού αγώνα ήταν ο Χρήστος Λάμαρης, που ολοκλήρωσε τη διαδρομή σε 1 ώρα και 15 λεπτά, με δεύτερο τον Γιάννη Κρέκα και τρίτο τον Αθανάσιο Σανέτση, με πρώτη γυναίκα την Βασιλική Καραγεωργάκη.

Η διοργάνωση κρίθηκε από όλους, αθλητές και διοργανωτές, ιδιαίτερα επιτυχημένη, με όλους να δίνουν ραντεβού στον, όπως ελπίζουν, μεγαλύτερο και καλύτερο 2ο Ημιμαραθώνιο Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.