Ελπις Σαπων: Προσπαθεια για χειροκροτημα και οχι για δακρυα

Η ομάδα του Βασίλη Χαριτόπουλου έκανε διαδοχικές υπερβάσεις ωστόσο χάθηκε η παραμονή στις λεπτομέρειες

Το ταξίδι στη Γ΄ Εθνική ολοκληρώθηκε άδοξα για την Ελπίδα Σαπών που τερμάτισε κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού αλλά πέτυχε πολλά. Κυρίως κατάφερε να συσπειρώσει όλη τη Ροδόπη γύρω από την ομάδα των Σαπών και τους ανάγκασε να την χειροκροτήσουν για την υπερπροσπάθεια.

Από την αρχή το ταξίδι ήταν δύσκολο. Έμαθε ότι θα αγωνιστεί στην Γ΄ Εθνική λίγο πριν περάσει το καλοκαίρι και ουσιαστικά ο σχεδιασμός που ήταν για το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Θράκης τροποποιήθηκε για τις ανάγκες της υψηλότερης κατηγορίας.

Το ταξίδι ξεκίνησε με σημαντικό διπλό στη Θαλασσιά ενώ το τελευταίο παιχνίδι πριν την διακοπή του 2ου lockdown ήταν με τον Εθνικό Σοχού, το οποίο έληξε χωρίς τέρματα. Η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος μετά από 6 μήνες βρήκε την Ελπίδα ενισχυμένη με πολύ δυνατούς ποδοσφαιριστές (Ρομπέρ, Βάσκος, Σιδηρόπουλος, Τοπάλι, Καλογρανάς, Πασχάλης, Κωσταρέλης και αρκετά ακόμα παιδιά) και με μία σπουδαία επικράτηση επί της ΑΕ Διδυμοτείχου με 2-1.

Μπορεί το «αν» να μην βοηθάει πουθενά, ωστόσο δεν μπορεί κανείς να μην πει πως αν ο Ρομπέρ δεν τραυματιζόταν στο παιχνίδι με τον Εύοσμο, με βεβαιότητα θα λέγαμε πως ούτε με τον Εύοσμο θα είχε ηττηθεί ούτε με την ΑΕ Αμπελοκήπων, μία ήττα που ήταν καταδικαστική για τους «Πράσινους».

Και αν ήρθαν σπουδαίες νίκες με Μέγα Αλέξανδρο Οεφανίου και με Πανδραμαϊκό, το παιχνίδι με την Αλεξανδρούπολη δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελαν οι άνθρωποι της Ελπίδας με τον Ρομπέρ να κρατάει ζωντανή την ομάδα του με γκολ στο 93΄.

Στο φινάλε η Ελπίδα ήθελε νίκη στη Χρυσούπολη και απώλεια βαθμών για Άβατο ή Εθνικό Σοχού, κάτι που έγινε στο 95΄ αλλά οι «Πράσινοι» των Σαπών δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν τις ευκαιρίες σε κάποιο τέρμα παίρνοντας την άγουσα για το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Θράκης.

Δυστυχώς η Ροδόπη τη νέα σεζόν δεν θα έχει εκπρόσωπο στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και αυτό αποτελεί πλήγμα τόσο για το πρεστίζ του νομού μας όσο και για την ποδοσφαιρική εξέλιξη. Από την άλλη βέβαια αυξάνεται ο ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Θράκης, ωστόσο αυτό έχει μικρή σημασία καθώς του χρόνου ο πρωταθλητής θα πρέπει να είναι πολύ δυνατός. Αυτό γιατί θα κληθεί να δώσει αγώνες μπαράζ με τους πρωταθλητές των γειτονικών νομών για μία θέση στη Γ΄ Εθνική.

Στο φινάλε αξίζουν πολλά μπράβο στη διοίκηση της Ελπίδας, το προπονητικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές για την υπερπροσπάθεια. Γιατί πολλές φορές μπορεί να μην φτάνουμε στην «Ιθάκη» αλλά το ταξίδι είναι γεμάτο εμπειρίες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.