Ελπιδες για την ολοκληρωση του νεου ταπητα στο Πανθρακικο Σταδιο εως το καλοκαιρι

Σε καθυστερήσεις των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού οφείλεται η «στασιμότητα» του έργου σύμφωνα με τον Γιάννη Μιχελή – Αρχές Μαΐου η εκ νέου εκκίνηση των εργασιών

Μικρότεροι και μεγαλύτεροι, επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες αθλητές, θα βρεθούν στο Πανθρακικό Στάδιο της Κομοτηνής, την προσεχή Κυριακή 29 Ιανουαρίου στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα ανώμαλου δρόμου που θα λάβει χώρα στο στάδιο μετά από 17 και πλέον χρόνια.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη διοργάνωση που «συνυπογράφουν» η διοίκηση του Πανθρακικού Σταδίου και η διοίκηση της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και αφορά σε ενήλικες αθλητές αλλά και παιδιά κάτω των 12 ετών, από Συλλόγου των Σερρών καθώς και συνολικά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που θα αγωνιστούν σε μικρότερες ή μεγαλύτερες αποστάσεις, ανάλογα με την ηλικιακή τους κατηγορία, ξεκινώντας από 800 μέτρα και φτάνοντας έως και τα 8 χιλιόμετρα.

Ο αγώνας αυτός πραγματοποιείται μετά από 17 χρόνια απουσίας επίσημων διοργανώσεων από τον χώρο του Πανθρακικού Σταδίου όπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιάννης Μιχελής διότι ο νομός μας δεν είχε τις εγκαταστάσεις εκείνες που θα επέτρεπαν μια διοργάνωση τέτοιου μεγέθους. Μετά από συνεχείς προσπάθειες του ΔΣ και με τη συμβολή και τη συνεργασία τόσο της Ομοσπονδίας όσο και μιας σειρά αθλητών του στίβου η διοργάνωση αυτή αναμένεται να αποτελέσει μια γιορτή του αθλητισμού. Στις 10 το πρωί σύμφωνα με τον ίδιο αναμένεται να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες ενώ ο αγώνας αναμένεται να ξεκινήσει στις 11.00 με διάρκεια έως και τις 14:30.

Ο κ.Μιχελής υπογράμμισε την αξία της διοργάνωσης αυτής και ως την επανέναρξη  φιλοξενίας μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, για τη συνέχεια ωστόσο της οποίας απαιτούνται έργα και παρεμβάσεις. Προς την κατεύθυνση αυτή ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι το προσεχές καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί το έργο που αφορά στο νέο ελαστικό τάπητα του Πανθρακικού Σταδίου, προϋπολογισμού 780.000 ευρώ με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που ναι μεν προκηρύχθηκε αλλά ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί.

Βρέθηκε η λύση – Εν αναμονή του κατάλληλου καιρού η επανεκκίνηση των εργασιών

Ο ίδιος εξήγησε πως η τρίμηνη τουλάχιστον καθυστέρηση οφείλεται σε τεχνικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και δη στο οικονομικό της τμήμα, λόγω των αλλαγών των ταμείων που διαχειρίζονται τις όποιες αλλαγές στα εθνικά στάδια μεταξύ των οποίων και το Πανθρακικό, με αποτέλεσμα να χαθεί η προθεσμία μέσα στην οποία οι εργασίες θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν. Όπως τόνισε η ασφαλτόστρωση απαιτεί συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες εξ ου και αναμενόταν αυτή να γίνει τον Ιούλιο του 2022. Λόγω της προαναφερθείσας καθυστέρησης έως και τα τέλη του Νοέμβρη τα θέματα αυτά δεν είχαν λυθεί με αποτέλεσμα η επανεκκίνηση των εργασιών να τοποθετείται πλέον τον Μάιο ώστε να μπορεί το έργο να ολοκληρωθεί το φετινό καλοκαίρι.

«Πρόκειται για μια εκτίμηση, γιατί το ελληνικό κράτος μάς έχει αποδείξει ότι δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους» σημείωσε ο κ. Μιχελής υπογραμμίζοντας πως το ΔΣ του Πανθρακικού συνεχίζει να πιέζει με όποιον τρόπο μπορεί καθώς η πόλη μετρά ήδη δύο χρόνια χωρίς γήπεδο, το οποίο στερούνται τόσο οι πολίτες που επιθυμούν να γυμναστούν όσο και οι αθλητές και οι αθλήτριες τριών τουλάχιστον συλλόγων στίβου της που μάλιστα αποσπούν και πανελλαδικές διακρίσεις.

Οι προτεραιότητες του Δ.Σ. για το 2023

Αξίζει να σημειωθεί πως το Δ.Σ. του Πανθρακικού Σταδίου έκοψε τη βασιλόπιτα για το νέο έτος, παρουσία μεταξύ άλλων του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ.Νίκου Τσαλικίδη καθώς και του προέδρου της ΔΕΕΠ Ροδόπης κ. Γιάννη Τζαμπάζη, κάνοντας παράλληλα και τον προγραμματισμό των δράσεων του για το 2023.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Μιχελής αναφέρθηκε αρχικά στην άρτια συνεργασία μεταξύ των μελών του Δ.Σ., θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα αμέσως μετά την ολοκλήρωση του νέου τάπητα, την κατασκευή των κερκίδων επί των οποίων έχουν ήδη αποσπάσει δέσμευση για χρηματοδότηση από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και την Αντιπεριφέρεια Ροδόπης. Ακολούθως, όπως εξήγησε ο ίδιος, έχοντας διαπιστωμένο το γεγονός ότι ο κόσμος που επιθυμεί να αθληθεί έχει ως προορισμό το Πανθρακικό Στάδιο, η διοίκηση επιθυμεί την ανακατασκευή της περιμετρικής διαδρομής του σταδίου, ενώ μία ακόμα βασική προτεραιότητα αποτελεί και η ανάπλαση του ξερού, βοηθητικού γηπέδου με τις προσπάθειες να επικεντρώνονται στην εύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων ώστε να τοποθετηθεί φυσικός ή τεχνητός χλοοτάπητας, ώστε να μπορέσει να φιλοξενήσει και άλλου είδους αθλήματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.