Ελπιδα Σαπων – ΠΑΟΚ Κοσμιου 1-1

Ντέρμπι και στα λόγια και στην πράξη

Στις Σάπες διεξήχθη το παιχνίδι της αγωνιστικής μεταξύ της  Ελπίδας και του ΠΑΟΚ Κοσμίου το οποίο ήρθε ισόπαλο 1-1.
Η εικόνα του αγώνα
Οι δύο ομάδες επιβεβαίωσαν τον όρο «ντέρμπι» στο παιχνίδι κυρίως στο δεύτερο μέρος που παίχτηκε εξαιρετικής ποιότητας ποδόσφαιρο και αποζημίωσε τους 30 περίπου φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο των Σαπών.
Στο πρώτο ημίχρονο που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας καθώς ήταν άνευρο και με λίγες καλές φάσεις η Ελπίδα Σαπών προηγήθηκε με τέρμα του Λιάρου στο 45΄.
Στο δεύτερο μέρος το Κόσμιο ήταν καλύτερο και ισοφάρισε με κεφαλιά του Ταμάμη στο 91΄ενώ θα μπορούσε να είχε φύγει και με τους τρείς βαθμούς εάν ο Φλέγγας στο 94΄δεν αστοχούσε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ απέναντι στον Αράπογλου
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Χρήστος Γκράνας ο οποίος επέστρεψε μετά από 5 χρόνια στην ΕΠΣ Θράκης και  σε γενικές γραμμές ήταν καλός.

 
Τα πλάνα των δύο προπονητών.
Ο Βασίλης Χαριτόπουλος παρέταξε την Ελπίδα Σαπών με σύστημα 4-2-3-1 με τερματοφύλακα των Αράπογλου.
Στην άμυνα αριστερά ο Μανουσάκης, δεξιά ο Παπαχατζής και κεντρικό αμυντικό δίδυμο ο Ρούφος με τον Παναγιωτόπουλο. Αμυντικά χάφ ήταν ο Πασάς και ο Δημόπουλος, με τον Καραθανάση αριστερά, τον Αραμπατζή δεξιά και τον Λάρο λίγο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Γρίβα.
 
Για τον ΠΑΟΚ Κοσμίου  του ο Γιώργος Δίγκας επέλεξε σύστημα 4-3-3 με τον Μπουτσακτσή Εφτούν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα τον Μόσχο αριστερά, τον Βοργιατζίδη δεξιά και στόπερ τους Ραφαήλ Παναγιώτου και Ταμάμη. Η τριάδα των χαφ αποτελούταν από τους Γιαπρακτσή, Ξενάκη και Αθανασίου ενώ τον προωθημένο Γκόγκο πλαισίωναν οι Μάναλης (δεξιά) και Ταβασίδης (αριστερά).
 
Το πρώτο ημίχρονο
Η πρώτη φάση του αγώνα ανήκε στο Κόσμιο όπου στο 6΄ο Ταβασίδης από το ύψος της μεγάλης περιοχής έπιασε ένα καλό σουτ με τον τερματοφύλακα Αράπογλου να εκτινάσσετε εντυπωσιακά και να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ.
Αρκετά λεπτά αργότερα στο 26΄ο Αραμπατζής για την Ελπίδα Σαπών μέσα στη μεγάλη περιοχή απέναντι  από τον Μπουτσακτσή Εφτούν έπιασε το σουτ αλλά ήταν αδύναμο και έφυγε άουτ.
Στο 28΄και πάλι για τους γηπεδούχους μετά από τυφλό διώξιμο στην άμυνα του Κοσμίου από τον Παναγιώτου Ρ. η μπάλα στρώθηκε στον Δημόπουλο αλλά το σουτ του έφυγε ψηλά άουτ.
Στο 35΄για την Ελπίδα από πλάγια ο Λιάρος εκτέλεσε απευθείας φάουλ με την μπάλα να φεύγει έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπουτσακτσή Εφτούν.
Στο 45΄η Ελπίδα θα ανοίξει το σκορ όταν μετά από ωραία μπαλιά του Παναγιωτόπουλου στον Λιάρο αυτός από δεξιά μετά από ωραία προσπάθεια θα περάσει τους Παναγιώτου και Ταμάμη και με δυνατό σουτ θα κάνει το 1-0 για την ομάδα του.

Αμέσως μετά ο διαιτητής κ. Γκράνας σφύριξε και την λήξη ενός πρώτου μέρους  φτωχού σε θέαμα  όπου η  Ελπίδα Σαπών είχε μία σαφής υπεροχή από τον ΠΑΟΚ Κοσμίου.
 
Το δεύτερο ημίχρονο
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με το Κόσμιο να μπαίνει πιο δυνατά για να ισοφαρίσει και στο 50΄θα χάσει μια καλή ευκαιρία όταν ο Ξενάκης  γέμισε ωραία στην μικρή περιοχή μπρός τον Μόσχο και αυτός με προβολή μόνος απέναντι στον Αράπογλου θα στείλει την μπάλα ψηλά άουτ.
Στο 53΄και πάλι για το Κόσμιο ο Μάναλης βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση, στο όριο της μεγάλης περιοχής με το μαρκάρισμα του Παναγιωτόπουλου και την έξοδο του Αράπογλου θα πέσει κάτω με τον διαιτητή κ. Γράνα να δείχνει φάουλ.
Αυτή η απόφαση ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Κοσμίου καθώς όπως υποστηρίζουν  η παράβαση έγινε εντός μεγάλης περιοχής της Ελπίδας.

Στο 54΄για την Ελπίδα ένα σουτ του Λιάρου θα αναγκάσει τον Μπουτσακτσή Εφτούν να πέσει στην γωνία του να αποκρούσει και να μαζέψει την μπάλα με διπλή προσπάθεια.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό για το Κόσμιο ο Ξενάκης από δεξιά έκανε την σέντρα με τον Γκόγκο στην πορεία της μπάλας και σε καλή θέση να πιάνει ένα αδύναμο σουτ και η μπάλα νε φεύγει άουτ.
Στο 62΄για τις Σάπες μετά από ωραία αντεπίθεση ο Καραμπάτσιος με αντίπαλο τον Βοργιατζίδη από πλάγια θα πιάσει ένα καλό σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Στο 65΄για τους φιλοξενούμενους ο Μόσχος από δεξιά θα περάσει όποιον είχε μπροστά του αλλά το σουτ που θα επιχειρήσει ήταν πολύ άστοχο.
Στο 75΄και πάλι για το Κόσμιο ο Ταβασίδης αρκετά εκτός μεγάλης περιοχής θα εκτελέσει  απευθείας φάουλ με τον Αράπογλου να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό το κόρνερ εκτέλεσε ο Ξενάκης με τον Γκόγκο να πιάνει την κεφαλιά  αλλά και πάλι ο Αράπογλου με εκπληκτική εκτίναξη έπεσε στην γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 77΄οι γηπεδούχοι θα διαμαρτυρηθούν έντονα για μία υπόδειξη οφσάιντ στον Καραμπάτσιο που έφευγε μόνος του προς την περιοχή του Κοσμίου.
Το 79΄για την ομάδα των Σαπών ο Καραμπάτσιος εκτέλεσε πλασαριστά ένα κόρνερ προς τον Κομνηνό που έπιασε κατευθείαν  το σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Φτάνουμε στο 91΄όπου ο ΠΑΟΚ Κοσμίου θα ισοφαρίσει το σκορ  όταν από δεξιά  ο Μόσχος έκανε την σέντρα και ο Ταμάμης με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Στο 94΄ το Κόσμιο θα χάσει μεγάλη ευκαιρία για να κλέψει την νίκη όταν ο μετά από κεφαλιά πάσα του Γκόγκου ο Φλέγγας βγήκε γρήγορα μπροστά από το ύψος της μικρής  περιοχής απέναντί στον Αράπογλου έκανε το σουτ με τον τερματοφύλακα της Ελπίδας να αποκρούει σωτήρια και να διατηρεί το 1-1 που ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Με αυτήν την ισοπαλία η  ομάδα των Σαπών έπεσε στην τέταρτη  θέση της βαθμολογίας με 28 βαθμούς ενώ το Κόσμιο για δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι παραμένει αλώβητο και βρίσκεται στην πέμπτη θέση με  21 βαθμούς έναν περισσότερο από  τον Αστέρα Αιγείρου  που ακολουθεί.
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Ελπίδα Σαπών (Χαριτόπουλος): Αράπογλου, Παπαχατζής, Μανουσάκης, Παναγιωτόπουλος, Ρούφος, Δημόπουλος (70΄Κομνηνός), Λιάρος (87΄Μακίδης), Πασσάς, Γρίβας, Αραμπατζής (58΄Καραμπατσιος), Καραθανάσης.
 
ΠΑΟΚ Κοσμίου (Δίγκας): Μπουτσακτσή Εφτούν, Βοργιατζίδης (69΄Φλέγγας), Μόσχος, Παναγιώτου, Ταμάμης, Ξενάκης, Μάναλης, Αθανασίου (46΄Κοσκολός), Γκόγκος, Ταβασίδης, Γιαπρακτσής.
 
Διαιτητές: Γκράνας Χρήστος, Μπεμπερ Σεζγκην, Γκιόσης Μάριος

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ:
http://www.paratiritis-news.gr/details.php?id=176273

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.