Ελπιδα Σαπων – Μεγας Αλεξανδρος Ιασμου 0-2 (+Gallery)

Φωτογραφίες,ρεπορτάζ και δηλώσεις από το παιχνίδι την Ελπίδα Σαπών - Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου 0-2 για την πρώτη αγωνιστική της Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης.

Στο  δημοτικό γήπεδο των Σαπών αναμετρήθηκαν η Ελπίδα  και ο Μέγας Αλέξανδρος με την ομάδα του Ιάσμου να κερδίζει το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης.  
Το παιχνίδι παρακολούθησαν περίπου 70 φίλοι του ποδοσφαίρου ανάμεσα  τους και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης κ. Μάνος Γαβριηλίδης.

Σε γενικές γραμμές  έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι με την Ελπίδα παρά την ήττα να είναι καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης  και πλήρωσε την αστοχία των επιθετικών της στις κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησε.
Από την άλλη η ομάδα του Ιάσμου ήταν πιο ουσιαστική και αν θέλετε λίγο πιο τυχερή.

Προηγήθηκε στο 27΄με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Νεαζή Αλή  το οποίο προήλθε από χέρι του Μακίδη που του στοίχησε την κόκκινη κάρτα ενώ ο ίδιος παίχτης  σημείωσε και το  0-2 στο 76΄.
Η Ελπίδα έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 39΄αλλά το πέναλτι που εκτέλεσε ο Καραμπάτσιος απέκρουσε ο Μπαϊράμ.

Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 10 παίχτες λόγω αποβολής όπως προαναφέραμε του Μακίδη η Ελπίδα και του Ζαχαρόπουλου για τον Μέγα Αλέξανδρο.
 
Οι φάσεις του αγώνα
Η πρώτη φάση του αγώνα ανήκει στη Ελπίδα όταν ο Γρίβας μετά από ωραία προσπάθεια πέρασε τον τερματοφύλακα Μπαϊραμ αλλά το πλασέ του θα κοντράρει στους αμυντικούς του Μέγα και θα καταλήξει κόρνερ.
Στο επόμενο λεπτό το κόρνερ εκτέλεσε ο  Καραμπάτσιος  ο  Γεωργοσούλης έπιασε απευθείας το σουτ αλλά δεν με την μπάλα να καταλήγει έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπαϊράμ.
Στο 22΄και πάλι για τους γηπεδούχους ο Pali θα βγάλει ωραία μπαλιά στον Πασχάλη, αυτός από πλάγια αριστερά απέναντι στον Μπαϊράμ δεν θα μπορέσει να τον νικήσει με τον πορτιέρο του Ιάσμου να αποκρούει σε κόρνερ.
Στο 26΄ο Μέγας Αλέξανδρος στην πρώτη του καλή στιγμή στα καρέ της Ελπίδα θα κερδίσει πέναλτι και αριθμητικό πλεονέκτημα.
Ο Αντωνιάδης από αριστερά θα κάνει ωραία προσπάθεια, θα βγάλει ωραία παράλληλη πάσα προς την εστία, ο Γκιρετλί Ναζίμ θα κάνει την προβολή αλλά ακριβώς επάνω στην γραμμή ο Μακίδης θα εμποδίσει με το χέρι την μπάλα να περάσει την γραμμή.
 Αμέσως ο διαιτητής κ. Ρόϊδος  έδειξε  την έσχατη των ποινών και τη  απευθείας κόκκινη στον παίχτη της Ελπίδας.
Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Νεαζή Αλή κάνοντας το 0-1.

Στο 34΄λίγο επάνω από το κέντρο για τον Μέγα ο Μυστρίδης εκτέλεσε φάουλ, μέσα στην μεγάλη περιοχή της Ελπίδα ο Χατζητουλούσης έπιασε την κεφαλιά που έφυγε άουτ.
Στο 35΄για την Ελπίδα ο Πασχάλης θα βρεθεί τετ α τετ με τον Μπαϊράμ ο οποίος θα αποκρούσει σωτήρια το σουτ του επιθετικού των γηπεδούχων.
Στο 39΄ η Ελπίδα θα κερδίσει πέναλτι σε ανατροπή του Πασχάλη από τον Μυστρίδη.
Την εκτέλεσε ανέλαβε ο Καραμπάτσιος αλλά ο Μπαϊράμ έπεσε σωστά στην δεξιά του γωνία αποκρούοντας  το πέναλτι και στην συνέχεια από κοντά το σουτ που έκανε ο Πασχάλης έφυγε άουτ.
Στο 44΄ από αριστερά ο Αντωνιαδης έκανε μια επέλαση πέρασε τους αμυντικούς της Ελπίδας αλλά το σουτ μπλόκαρε ο Κωνστανταράκης.
Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους.
 
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε και πάλι με την ομάδα των Σαπών να απειλεί πρώτη στο 47΄όταν ο Pali θα πιάσει ένα βολέ με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπαϊράμ.
Στο 57΄ο Μέγας Αλέξανδρος θα μείνει μια αυτός με 10 παίχτες καθώς ο κ. Ρόϊδος έδειξε την 2η κίτρινη κάρτα στον Ζαχαρόπουλο για διαμαρτυρία αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίχτες.
Και ο Pali στο 60΄για τους γηπεδούχους θα βρεθεί τετ α τετ με τον Μπαϊράμ αλλά το πλασέ του κατέληξε άουτ.
Στο 73΄για την Ελπίδα ο Γεωργιάδης εκτέλεσε κόρνερ στο δεύτερο δοκάρι ο Καραμπάτσιος έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.
Στο 76΄ο Μέγας Αλέξανδρος θα κάνει το 0-2  όταν μετά από μπαλιά του Τουμπάν Ορχάν ο Νεαζή Αλή από κοντά δεν θα δυσκολευτεί να πετύχει το δεύτερο του προσωπικό τέρμα.
Στο 80΄για την ομάδα του Ιάσμου μετά από γρήγορη  αντεπίθεση ο  Χισήμ Χ. έβγαλε ωραία κάθετη στον Νεαζή Αλή ο οποίος μόνος με τον Κωνστανταράκη έκανε με την μία το σουτ αλλά η μπάλα  κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε έξω.
Ο ίδιος παίχτης στις καθυστερήσεις δεν θα καταφέρει να πετύχει χατ τρικ καθώς  και πάλι μόνος του με τον Κωνστανταράκη δεν θα μπορέσει να τον νικήσει.  
Το τέλος του αγώνα βρήκε τον Σάββα Αϊβάζη να πανηγυρίζει με υψωμένες τις γροθιές την πρώτη του νίκη στον πάγκο του Μέγα Αλέξανδρου και να αγκαλιάζεται  στην συνέχεια με τους παίχτες του.
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων.
Ελπίδα Σαπών (Χαριτόπουλος): Κωνστανταράκης, Παπαχατζής, Μακίδης, Μανουσάκης, Ρούφος, Καραθανάσης , Πασχάλης, Γρίβας, Pali (85΄ Βελημβασάκης , Γεωργοσούλης (65΄ Γεωργιάδης), Καραπάτσιος (79’ Αραμπατζής)
 
Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου (Αϊβάζης): Μπαϊραμ, Ιμπις, Πενόπουλος (46΄ Σπυριάδης), Χουσειν, Χατζητουλούσης, Νεαζή Αλή,  Μπίμπαση (65΄ Τουμπάν ), Γκιρετλή  Ν.(60΄Χισήμ Χ.), Αντωνιάδης, Ζαχαρόπουλος

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.