Ελπιδα Σαπων – Δοξα Προσκυνητων 0-2

Δεν σταματιέται με τίποτα η Δόξα

Το  πιο σημαντικό παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής της Α1 ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης  διεξήχθη  στο δημοτικό γήπεδο Σαπών  όπου η τρίτη της βαθμολογίας Ελπίδα αναμετρήθηκε με μία εκ των πρωτοπόρων της βαθμολογίας Δόξας Προσκυνητών . 
Η φιλοξενούμενοι  με δύο γκολ που σημείωσαν στο δεύτερο ημίχρονο σε διάστημα  2 λεπτών με τους Βιόπουλο (55΄) και Βάσκο (56΄) κατάφεραν να φύγουν με τους τρείς βαθμούς σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος και να μείνουν έτσι αήττητοι  και πρώτοι στην βαθμολογία με συγκάτοικο την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου.
Οι 60 περίπου φίλοι του ποδοσφαίρου που αψήφησαν το κρύο και βρέθηκαν στις κερκίδα του γηπέδου των Σαπών παρακολούθησαν σε γενικές γραμμές ένα αρκετά καλό παιχνίδι με ωραίες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. 

Τα πλάνα των δύο προπονητών 
Ελπίδα Σαπών: Ο Βασίλης Χαριτόπουλος παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-3-3 και τερματοφύλακα τον Καλαϊτζίδη, με τον Μακίδη στο αριστερό   άκρο, τον Παπαχατζή στο δεξί και αμυντικό δίδυμο ήταν οι Καραθανάσης Θ. και Παναγιωτόπουλος.  Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Δημόπουλος και Κομνηνός με τον Γρίβα να κινείται λίγο πιο μπροστά τους.  Στα δεξιά ήταν ο Λιάρος, στα αριστερά ο Αραμπατζής και ο Καραμπάτσιος στην κορυφή της επίθεσης.

Δόξα Προσκυνητών:  Απ' την άλλη, ο Γιάννης Κλειτσιώτης  παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον Βλαδιμηρίδης Θεοδωρόπουλο να τοποθετείται κάτω απ' τα γκολπόστ, τον Ραμαντάνη στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Ζουμπιάδη στο αριστερό ενώ αμυντικό δίδυμο ήταν οι Κίτσος και Μαδούρας. Αμυντικά χαφ οι Σταμάτης και Τρίχας, δεξιά ο Βιόπουλος αριστερά  ο  Λαμπίρης  στην κορυφή της επίθεσης ο Βασιλακάκης με τον Βάσκο σε ρόλο δημιουργικού μέσου.

Ισορροπημένο παιχνίδι με ωραίες φάσεις
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Δόξα Προσκυνητών να μπαίνει πιο δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο χάνοντας την πρώτη ευκαιρία στο 6ο λεπτό όταν ο Βάσκος λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή της Ελπίδας κέρδισε την μπάλα από τον Μακίδη  πάσαρε στον  Λαμπίρη αλλά το σουτ που έπιασε έφυγε ψηλά άουτ.
Η απάντηση για τους γηπεδούχους ήρθε αμέσως στο 7ο λεπτό όταν από καλή θέση μέσα από την μεγάλη περιοχή ο Καραμπάτσιος δεν μπόρεσε με το σουτ που επιχείρησε να κάνει κάτι καλό για την ομάδα του.  
Στο 14΄για την  ομάδα των Προσκυνητών ο Τρίχας εκτέλεσε κόρνερ πλασαριστά προς τον Ραμαντάνη ο οποίος στην κίνηση έκανε το σουτ αλλά μπλόκαρε εύκολα ο Καλαϊτζίδης.
Και πάλι για τους φιλοξενούμενους στο 26΄Βιόπουλος και Τρίχας  λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή των Σαπών θα συνεργαστούν πολύ ωραία ο τελευταίος θα πασάρει στον επερχόμενο Βάσκο αλλά το σουτ του θα εξουδετερώσει ο Καλαϊτζίδης.
Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο που οι γηπεδούχοι πίεσαν και έχασαν καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ.
Στο  31΄ ο Γρίβας από πλάγια θα κάνει την σέντρα από το ύψος του πέναλτι ο  Αραμπατζής θα πιάσει την κεφαλιά αλλά η μπάλα θα φύγει λίγο άουτ.
Στο 42΄και πάλι για την Ελπίδα έξω από την μεγάλη περιοχή της Δόξας ο Αραμπατζής θα κάνει ωραία προσπάθεια την κατάλληλη στιγμής θα πασάρει στον Καραμπάτσιο ο οποίος μετά από ωραία προσποίηση έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
 
Δύο λεπτά ήταν αρκετά για την Δόξα να καθαρίσει το ματς
Η Δόξα Προσκυνητών μπήκε αποφασισμένη  σ το δεύτερο  μέρος και στο 53΄άνοιξε το σκορ όταν ο Βιόπουλος σε μια κούρσα που έκανε από δεξιά είδε εκτός τον τερματοφύλακα Καλαϊτζίδη και με ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ έκανε το 0-1 για την ομάδα του παρά την προσπάθεια του πορτιέρο της Ελπίδας.  Πριν καλά καλά συνέλθουν οι γηπεδούχοι δέχτηκαν και δεύτερο γκολ που ξεκίνησε όταν ο τερματοφύλακς της Δόξας ο Βλαδιμηρίδης έκανε δυνατό βολέ με την βοήθεια το αέρα η μπάλα πήγε μακριά,  ο Βιόπουλος έκανε την κεφαλιά πάσα προς τον Βάσκο αυτός μπήκε στην μεγάλη περιοχή της Ελπίδας και με δυνατό σουτ  έκανε το 0-2.

Η Ελπίδα δεν το έβαλε κάτω πίεσε  και στο 56΄απείλησε με ένα καλό σουτ από πλάγια του Λιάρου με τον Βλαδιμηρίδη να μπλοκάρει.
Στο 61΄καλή ευκαιρία για την Δόξα να τριπλασιάσει τα τέρματα της όταν ο Βάσκος από αριστερά μετά από  ωραία προσπάθεια έκανε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει στους αμυντικούς , στην συνέχεια της φάσης  ο Λαμπίρης επιχείρησε νέο σουτ με τον Καλαϊτζίδη  να αποκρούει σε κόρνερ.
Μέχρι το σφύριγμα της λήξης δεν σημειώθηκε κάποια σημαντική φάση και έτσι η Δόξα Προσκυνητών δίκαια πήρε την νίκη που την διατηρεί πρώτη και αήττητη μαζί με την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου στο πρωτάθλημα. 

                              Βιόπουλος και Βάσκος οι δύο σκόρερ της Δόξας

Οι συνθέσεις των δύο όμαδων
Ελπίδα Σαπών (Χαριτόπουλος): Καλαϊτζίδης, Παπαχατζής, Μακίδης (70΄Μανουσάκης), Καραθανάσης Θ., Παναγιωτόπουλος, Δημόπουλος, Αραμπατζής (57΄Καραθανάσης Ε.), Κομνηνός, Γρίβας, Καραμπάτσιος, Λιάρος (83΄Λεοντίου)
Δόξα Προσκυνητών (Κλειτσιώτης): Βλαδιμηρίδης, Ραμαντάνης, Ζουμπιάδης, Μαδούρας, Κίτσος, Τρίχας, Σταμάτης, Βιόπουλος (84΄Pali Ervis), Βασιλακάκης (87΄Μιχαλακέλλης), Βάσκος, Λαμπίρης (70΄Βελημβασάκης).
Διαιτητές: Τοπούζης Γιάννης, Δημητριάδης Ευθύμης , Τζιώτζιος Χρήστος

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.