Ελπιδα Σαπων – Δοξα Νεου Σιδηροχωριου 1-1

Δεν το «Χ»άρηκε καμία

Το πιο σημαντικό παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής διεξήχθη στο δημοτικό γήπεδο Σαπών όπου αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες που βρισκόταν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, η Ελπίδα και η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου.
Οι δύο μονομάχοι μετά από ένα δυνατό αλλά μέτριο παιχνίδι με λίγες καλές φάσεις αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1.
Ένα αποτέλεσμα που διατηρεί τις δύο ομάδες στην δεύτερη θέση αλλά  η διαφορά  από την πρωτοπόρο Δόξα Προσκυνητών  η οποία επικράτησε εκτός έδρας του Αστέρα Αιγείρου με 1-5, είναι πλέον στους -4  βαθμούς .

Η εικόνα της αναμέτρησης
Θα λέγαμε πως οι δύο  αντίπαλοι είχαν από ένα ημίχρονο.
Στο πρώτο μέρος η Δόξα ήταν καλύτερη δημιούργησε κάποιες καλές ευκαιρίες να προηγηθεί αλλά δεν τα κατάφερε.  
Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελπίδα αν και ξεκίνησε καλύτερα πιέζοντας σε όλο το γήπεδο,  ωστόσο βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 64΄από σουτ του Αγγελή και κατάφερε να ισοφαρίσει με κεφαλιά του Λιάρου στο 83΄.
Σίγουρα οι περίπου 50 φίλοι του ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στο δημοτικό γήπεδο Σαπών θα περίμεναν από δύο πολύ ποιοτικές ομάδες  να δουν καλύτερο θέαμα από αυτό που παρουσιάστηκαν στον αγωνιστικό χώρο.
Αρνητικός παράγοντας στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών ήταν ο δυνατός άνεμος που δεν βοήθησε καθόλου στο παιχνίδι.

Τα πλάνα των δύο προπονητών
Για τους γηπεδούχους ο Βασίλης Χαριτόπουλος  που δεν είχε στην διάθεση του λόγω τραυματισμών τους Βαγγέλη Καραθανάση και Λεοντίου παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-3-2-1.
Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Καλαϊτζίδης. Αριστερά στην άμυνα ο Καραθανάσης, δεξιά ο Παπαχατζής και κεντρικό αμυντικό δίδυμο ο Παναγιωτόπουλος με τον Ρούφο. Αμυντικά χαφ ήταν οι Πασάς με τον Δημόπουλο . Μπροστά τους αριστερά ο  Αραμπατζής, δεξιά ο  Λιάρος και ανάμεσα τους ο Γρίβας , με τον Καραμπάτσιο στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη πλευρά για την Δόξα ο Σάκης Σκουλής στερήθηκε των υπηρεσιών των Γιαννακίδη, Δερμετζίδη και Κοσίη οι οποίοι είναι τραυματίες.  
Διάταξη 4-2-3-1 και για τον προπονητή της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου με τερματοφύλακα τον Ποιμενίδη.      
Δεξιά στην άμυνα αγωνίστηκε ο Αγγελής, αριστερά ο Τουφεξής και σέντερ μπακ ο Λεφής  με τον Σουλτανίδη.
Αμυντικά χαφ ήταν οι Γάιδας και Αμοιρόπουλος, δεξιά και λίγο πιο μπροστά κινούνταν ο Χατζήπαπας, αριστερά ο Μαραγκός  και πίσω από τον προωθημένο Μαυρόπουλο ήταν ο Παππούς.
 
Το πρώτο ημίχρονο
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο δυνατά το παιχνίδι χάνοντας την πρώτη ευκαιρία στο 4ο λεπτό όταν ο Παππούς από δεξιά μετά από ωραία προσπάθεια πέρασε τον Δημόπουλο έφτασε απέναντι στον Καλαιτζίδη αλλά το πλασέ του εξουδετέρωσε ο πορτιέρο της Ελπίδας.
Στο 8΄και πάλι ο Παππούς θα βρεθεί μετά από ωραία κάθετη του Μαραγκού και πάλι απέναντι στον τερματοφύλακα της Ελπίδας αλλά πριν πλασάρει ο Καλαϊτζίδης στην έξοδο του θα τον προλάβει και θα αποκρούσει την μπάλα.
Η Ελπίδα απείλησε για πρώτη φορά στο 12΄σε μία φάση που ξεκίνησε όταν σε μία διεκδίκηση συγκρούστηκαν και έπεσαν στο έδαφος οι Λιάρος και Μαραγκός, η μπάλα στην συνέχεια πήγε στον Γρίβα που έκανε το σουτ αλλά ο Ποιμενίδης μπλόκαρε εύκολα.
Σε αυτήν την φάση οι της Δόξας διαμαρτυρήθηκαν πως δεν τηρήθηκε το fair play από  πλευράς Ελπίδας.
Στο 15΄ο Χατζήπαπας για την  ομάδα του Νέου Σιδηροχωρίου θα κερδίσει ένα φάουλ από πλάγια δεξιά σαν κοντινό κόρνερ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μαραγκός που με την βοήθεια του αέρα παραλίγο η μπάλα να κατέληγε στα δίχτυα αλλά έφυγε λίγο άουτ.
Στο 32΄και πάλι για τους φιλοξενούμενους ο Παππούς θα συνεργαστεί ωραία με τον Μαυρόπουλο,  ο τελευταίος αν και θα μπορούσε να προχωρήσει περισσότερο προτίμησε να κάνει το σουτ με τον Καλαϊτζίδη να μπλοκάρει εύκολα.
Αυτήν ήταν και η τελευταία φάση ενός πρώτου μέρους που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με λίγες καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Το δεύτερο ημίχρονο
Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά πιέζοντας σε όλες τις γραμμές του γηπέδου και χάνοντας την πρώτη τους ευκαιρία στο 49΄. Ο Καραθανάσης θα κάνει λίγο κάτω από το κέντρο διαγώνια μπαλιά προς τον Αραμπατζή στα δεξιά ο οποίος έπιασε με την μία το σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
Στο 59΄και πάλι για την Ελπίδα ο Καραμπάτσιος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά με την βοήθεια του αέρα η μπάλα πήρε τροχιά προς την εστία ωστόσο όμως έφυγε άουτ.
Στο 65΄η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου θα ανοίξει το σκορ όταν από κόρνερ του Μαραγκού σε πρώτη φάση ο Σουλτανίδης έκανε το σουτ με τον Καλαϊτζίδη να αποκρούει και  στην επαναφορά της μπάλας ο Αγγελής με δυνατό νέο σουτ έκανε το 0-1 για την ομάδα του κάτω από ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Στο 76΄η Δόξα θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματα της όταν μετά από κόρνερ του Ξενοδοχίδη ο Παππούς στο πρώτο δοκάρι έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει μόλις  άουτ.  
Στο 84΄η Ελπίδα θα ισοφαρίσει το παιχνίδι όταν από δεξιά ο Παπαχατζής έκανε την σέντρα και ο Λιάρος με ωραία ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έκανε το 1-1 για την ομάδα του.

Αυτό έμελε να είναι και το τελικό  αποτέλεσμα  που κρίνεται δίκαιο από την εικόνα των δύο ομάδων στο παιχνίδι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Ελπίδα Σαπών (Χαριτόπουλος): Καλαιτζίδης, Παπαχατζής, Καραθανάσης, Παναγιωτόπουλος, Ρούφος, Δημόπουλος (53΄Κομνηνός), Αραμπατζής( 81΄ Αναγνωστίδης), Πασσάς, Γρίβας, Καραμπάτσιος, Λιάρος.

Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (Σκουλής): Ποιμενίδης, Αγγελής, Τουφεξής (56 ΄Ξενοδοχίδης), Λεφής, Σουλτανίδης, Αμοιρόπουλος, Χατζήπαπας, Γαΐδας, Μαυρόπουλος (69΄ Νταναδάς), Παππούς (88΄ Ψιλογιαννόπουλος), Μαραγκός.

Διαιτητές: Ρόϊδος, Χούσκογλου, Σαμουρκασίδης 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.