Εκτος βαθρου παρα την υπερπροσπαθεια Ταξιλδαρης και Καρυπιδης

Οι δύο αθλητές του Ηρόδικου εκπροσώπησαν επάξια τα ελληνικά χρώματα

Δεν κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο αλλά έκαναν πολύ καλή προσπάθεια οι δύο θρακιώτες πρωταθλητές, κολυμβητές του Ηρόδικου, στον τελικό των 100 μέτρων ύπτιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κολύμβησης για άτομα με αναπηρία που διεξάγεται στη Μαδέρα.

Ο λόγος για τους Δημήτρη Καρυπίδη και Αλεξ Ταξιλδάρη, οι οποίοι εκπροσώπησαν την Ελλάδα στον τελικό του συγκεκριμένου αγωνίσματος της κατηγορίας S1, δηλαδή της κατηγορίας με τη μεγαλύτερη αναπηρία (ουσιαστικά αφορά παράλυτους αθλητές).

Ο Εβρίτης Δημήτρης Καρυπίδης τερμάτισε 4ος με χρόνο 3.06.33, πίσω από τον Ιταλό Φρανσίσκο Μπετελα που αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με 2.32.21, τον Ουκρανό Αντον Κολ που έμεινε οριακά δεύτερος και κερδίζει το αργυρό μετάλλιο με χρόνο 2.32.71 και τον Ισραηλινό Ιγιαντ Σαλαμπι που ανεβαίνει στο βάθρο με επίδοση 2.34.38.

Ο Άλεξ Ταξιλδάρης, αργυρός παραολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004, ο οποίος επανέρχεται στην ενεργό δράση μετά από πολλά χρόνια που είχε «κρεμάσει» το σκουφάκι του, ολοκλήρωσε τον πρώτο αγώνα του μετά από πολλά χρόνια σημειώνοντας επίδοση 4.19.46.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.