Εκπαιδευτηκαν απο τον Ερυθρο Σταυρο οι προπονητες του ΓΑΣ Κομοτηνη

Εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους οι προπονητές ώστε να γίνονται με ασφάλεια οι προπονήσεις

Στο πλαίσιο της ετοιμασίας και της πρόληψης ΓΑΣ Κομοτηνή, προκειμένου να λειτουργήσει τη νέα αθλητική χρονιά τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και υγείας των αθλητών και αθλητριών μας, το ΔΣ του ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ πραγματοποίησε σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – Περιφερειακό Τμήμα ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ το εκπαιδευτικό Επιμορφωτικό Πρόγραμμα «Βασική Υποστήριξη Ζωής και Χρήση αυτόματου εξωτερικού Απινιδιστή (BLS/AED)».

Το πρόγραμμα διάρκειας 6 ωρών, το παρακολούθησαν όλοι οι προπονητές όλων των τμημάτων του συλλόγου. Το πρόγραμμα υλοποιείται από πιστοποιημένους Εκπαιδευτές του Ελληνικο Ερυθρού Σταυρού με ειδικότητα “ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ και CPR/AED” του Τμήματος Εκπαίδευσης του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε όλη τη Ελλάδα, και η ύλη του είναι προσαρμοσμένη, εναρμονισμένη και σύμφωνη με τις τελευταίες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC).

Οι προπονητές, μετά τη θεωρητική και πρακτική τους εκπαίδευση στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή σε εξειδικευμένα προπλάσματα τελευταίας τεχνολογίας, απέκτησαν Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού το οποίο ισχύει για πέντε χρόνια και κατά αυτόν τον τρόπο η παρουσία των αθλητών στα γήπεδα γίνεται με ασφάλεια.

Το Δ.Σ. του ΓΑΣ Κομοτηνή θέλει να ευχαριστήσει όλους τους προπονητές του που παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον το επιμορφωτικό πρόγραμμα αλλά και όλους τους ανθρώπους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Περιφερειακού Τμήματος ΚΟΜΙΤΗΝΗΣ για τις πολύτιμες γνώσεις και συμβουλές που μετέφεραν στους προπονητές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.