Ατλας Κομοτηνης: Σημαντικη στρατηγικη συνεργασια με την ισπανικη Valencia

Αέρας Euroleague στην Κομοτηνή

Ο Άτλας Κομοτηνής θέλοντας να διευρύνει την τεχνογνωσία των προπονητών του και τις δεξιότητες των αθλητών του ανακοινώνει με μεγάλη χαρά τη συνεργασία με τη Valencia Basket Club / L’Alqueria del Basket συμμετέχοντας στο 3ήμερο “Basket Skills Camp” της ισπανικής ομάδας από τη Euroleague στις Σέρρες μεταξύ 07-09 Μαΐου 2024 για αγόρια και κορίτσια γεννημένα από το 2008 έως και το 2014 από τη Βόρεια Ελλάδα.

Η Valencia Basket Club / L’Alqueria del Basket επεκτείνει το πρόγραμμά της στην Ελλάδα και την Κύπρο, στοχεύοντας στη δημιουργία δικτύου συνεργαζόμενων ακαδημιών, όπως ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα το βράδυ της Παρασκευής. Με εμπειρία άνω των 30 ετών, επενδύει σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και πρωτοποριακά προγράμματα ανάπτυξης.

Πρεσβευτής του προγράμματος θα είναι ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους μπασκετμπολίστες με μεγάλη εμπειρία και γνώση του αθλήματος.

Το χρονοδιάγραμμα περιλαμβάνει Skills camps, διεθνή τουρνουά και Elite Program για νέους παίκτες. Στόχος είναι η πλήρης ένταξη έξι ακαδημιών μέσα στο 2024 και ο διπλασιασμός τους το 2025. Προγραμματίζονται επίσης διεθνή τουρνουά στην Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ βασική προτεραιότητα αποτελεί το Elite Program για την ανάπτυξη ταλαντούχων παικτών.

Με το πρόγραμμά της, η Valencia Basket Club / L’Alqueria del Basket θέλει να αποτελέσει έναν από τους ποιοτικότερους μπασκετικούς ομίλους στην Ευρώπη. Με “όπλο” την μεγάλη της εμπειρία, η ομάδα επενδύει σε υπερσύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις και υψηλού επιπέδου προγράμματα ανάπτυξης των ακαδημιών, συνεχίζοντας να αναπτύσσει δυνατές και επιτυχημένες συνεργασίες.

Με τη δημιουργία του δικτύου συνεργαζόμενων ακαδημιών στην Ελλάδα και την Κύπρο, η ομάδα αποσκοπεί στη διεύρυνση των συνεργασιών εκτός Ισπανίας και στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των τριών χωρών. Επίσης, θα μεταφέρει την τεχνογνωσία και την εμπειρία της εκτός της Ισπανίας και θα προσφέρει σε νέους αθλητές μοναδικά events, camps και προγράμματα ανάπτυξης. Η συνεργασία αναμένεται να ενισχύσει τους δεσμούς με την τοπική αθλητική/μπασκετική κοινότητα.

Τέλος, οι πέντε βασικές πυλώνες του προγράμματος περιλαμβάνουν την Προπονητική Μεθοδολογία της Βαλένθια (L’Alqueria del Basket Methodology), το Πρόγραμμα επιμόρφωσης προπονητών (Training of Coaches Pathway), τα Προπονητικά Camps σε Ελλάδα και Βαλένθια (International Camps), το Valencia Basket Training Stages (Μπασκετικό ταξίδι στην Ακαδημία της Βαλένθια) και το Πρόγραμμα ανάπτυξης Ταλαντούχων παικτών (Elite Program, Try Outs). Επιπλέον, προγραμματίζονται Διεθνή Τουρνουά σε Ελλάδα και Βαλένθια (Valencia Basket Tournament) 5vs5 & 3vs3.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.