ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Δεν καταφερε να βαλει δυσκολα στον Αστερα το Δημοκριτειο

Φινάλε με ψηλά το κεφάλι για τους μαχητικούς φοιτητές του Φώτη Ζάντζα

Ο Αστέρας Καβάλας επιβεβαίωσε τον ρόλο του φαβορί για την άνοδο και επικράτησε άνετα του Δημοκριτείου με 34-78 στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου λυκείου παίρνοντας το εισιτήριο για τους «4» της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και τους παίχτες του Φώτη Ζάντζα να δέχονται το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου (150 φίλαθλοι του μπάσκετ).

Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε από το ξεκίνημά του η ομάδα του Φώτη Ζάντζα (στο τελευταίο του παιχνίδι στον πάγκο της ομάδας), παρουσιάστηκε αγχωμένη μη μπορώντας να βάλουν δύσκολα στην πιο έμπειρη ομάδα της Καβάλας. Οι φιλοξενούμενοι είχαν σε όλο το μέρος του παιχνιδιού το πάνω χέρι βασιζόμενοι στην εμπειρία και στην αυτοσυγκέντρωση τους σε άμυνα και επίθεση. Από την άλλη πλευρά οι κακές επιλογές και τα επαναλαμβανόμενα λάθη τόσο στη μία όσο και στην άλλη άκρη του παρκέ οδήγησαν την ομάδα του Δημοκρίτειου να γνωρίσει και δεύτερη ήττα από την ομάδα του Αστέρα Καβάλας αυτή τη φορά εντός έδρας.

Ο αγώνας εξελίχθηκε σε μονόλογο από την πρώτη κιόλας περίοδο με τον Αστέρα Καβάλας να παίρνει προβάδισμα 17 πόντων στην πρώτη περίοδο η οποία τελείωσε με τον πίνακα του σκορ να γράφει 4-21 υπέρ των φιλοξενούμενων. Στη δεύτερη περίοδο η ομάδα του Νίκου Πενταζίδη ανέβασε περισσότερο την διαφορά με το σκορ του ημιχρόνου να σταματάει στο 15-40. Το παιχνίδι είχε κριθεί ήδη και η εικόνα του δεν άλλαξε καθόλου. Στην τρίτη περίοδο η διαφορά των δύο ομάδων στην εμπειρία φάνηκε ακόμη περισσότερο με το σκορ να φτάνει στο 24-56 με τους φιλοξενούμενους να «κλειδώνουν» το ματς με τη διαφορά των 32 πόντων . Για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο πολύπειρος Κουμλέλης, ο Καβαργύρης και ο Σχοινάκης οι οποίοι σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων.

Στην τελευταία περίοδο οι δύο ομάδες χρησιμοποίησαν όλους τους διαθέσιμους παίκτες στον πάγκο δίνοντας ευκαιρίες και σε μικρότερους ηλικιακά παίκτες να αγωνιστούν και να αποκομίσουν εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν και θα τους ωθήσουν να δουλέψουν για να πετύχουν τους προσωπικούς τους στόχους . Ο αγώνας δυστυχώς σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό του καλύτερου – στο συγκεκριμένο παιχνίδι – παίκτη του Δημοκριτείου , του Πούγγουρα ο οποίος μετά από κόψιμο σε σουτ του Νικολά προσγειώθηκε άτσαλα τραυματίζοντας το γόνατό του. Το κοινό χειροκρότησε στην αποχώρηση του παίκτη από το παρκέ δίνοντας τις ευχές του για την ταχύτερη ανάρρωσή του.

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 34-78

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αντωνόπουλος – Μπουρνατζίδου

Δημοκρίτειο (Φώτης Ζάντζας) : Μπουτζίκούδης 6(2), Δερβετζής, Παπαδόπουλος 3(1), Ασμαργιαννάκης 2, Σπαθάρας 2, Μπαγλάνης 1, Ροντογιάννης 2, Νεδέλτσος 3, Τριανταφύλλου, Πούγγουρας 13, Τζουβάρας 2.

Αστέρας Καβάλας (Νίκος Πενταζίδης) : Σχοινάκης 13 (2), Σαμαράς 9 (3), Μπόζης 5 (1), Ιωαννίδης 7 (1), Νικολά 3, Μάρκουλας 7, Καντιφούδης, Κουμλέλης 17, Γιουρούκης 4, Καβαργύρης 11 (1), Γανίτης 2, Αποστολίνας.

Ανάλυση: Δημήτρης Αττίκης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.