Εκανε «σεφτε» στο φετινο πρωταθλημα

Πανθρακικός- ΑΕΛ Καλλονής 0 – 0

Παρόλη την αγωνιστική του ανωτερότητα, ο Πανθρακικός δεν κατάφερε ούτε στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής Super League να αποσπάσει το πρώτο του τρίποντο για το φετινό πρωτάθλημα, μένοντας ισόπαλος χωρίς τέρματα απέναντι στην ΑΕΛ Καλλονής, στο παιχνίδι που διεξήχθη το απόγευμα της Τετάρτης στο ΔΑΚ Κομοτηνής.

Το φιλμ του αγώνα

Ο Πανθρακικός ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση και στο πρώτο τέταρτο είχε τρεις ευκαιρίες, προκειμένου να ανοίξει το σκορ. Πιο συγκεκριμένα στο 2’ ο Χασομέρης βγήκε μόνος από πλάγια αριστερά απέναντι στον Χογκ, έπειτα από πολύ ωραία μπαλιά του Ποτουρίδη, ωστόσο το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε πέρασε μόλις άουτ. Στο 5’ ο Χαβίτο βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Καλλονής, ύστερα από εξαιρετική ατομική ενέργεια και πάσα του Ντιγκινί, όμως νικήθηκε από τον Χογκ, ενώ στο 15’ το σουτ του Ισπανού δε βρήκε στόχο.
 
Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το ρυθμό, με την ομάδα της πόλης μας, πάντως, να εξακολουθεί να ελέγχει το παιχνίδι. Η πρώτη ευκαιρία για την ομάδα της Καλλονής καταγράφηκε στο 31ο λεπτό, με τον Ελλακόπουλο να μην μπορεί να κερδίσει σε τετ α τετ τον Γιώργο Αθανασιάδη, που αντέδρασε πολύ καλά στη φάση. Λίγο πιο μετά στο 39’ η νέα ευκαιρία για τον Πανθρακικό άρχισε από τα πόδια του Μεχία, που έκανε σέντρα σουτ από τα δεξιά, με την μπάλα να σκάει μπροστά στον Χογκ και να τον αναγκάζει να διώξει δύσκολα σε κόρνερ.
 
Στην επανάληψη οι ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Ελευθερόπουλου συνέχισαν να πιέζουν ψάχνοντας το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα στο σκορ. Στο 48’ το μακρινό σουτ του Ροτζέριο μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, ενώ στο 56’ το μακρινό σουτ, από τον Μεχία αυτή τη φορά, έφυγε πάνω από τα δοκάρια της Καλλονής. Στο 66’ ο προπονητής του Πανθρακικού έκανε την πρώτη του αλλαγή, με τον Βάλτερ να πραγματοποιεί το επίσημο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα, αντικαθιστώντας τον Νικόλτση.
 
Τα χρονικά περιθώρια άρχισαν να πιέζουν την ομάδατου Πανθρακικού, που στο τελευταίο δεκάλεπτο προσπάθησε πολύ να πετύχει το τέρμα που ζητούσε αλλά δεν τα κατάφερε. Στο 83’ έγινε η δεύτερη αλλαγή, με τον Σέτι να παίρνει τη θέση του Ροτζέριο στη μεσαία γραμμή, ενώ στο 87ο λεπτό ο Ντιγκινί εκτέλεσε απευθείας φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή της Καλλονής, ωστόσο η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χογκ.
 
Το 0-0, έτσι, διατηρήθηκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Φωτιάδη, με τον Πανθρακικό μας να μην καταφέρνει να πανηγυρίσει την πρώτη του φετινή νίκη, αλλά να κατακτάει τον πρώτο του βαθμό στο φετινό Πρωτάθλημα της Super League. 

Δημήτρης Ελευθερόπουλους «Περιμένουμε τη διακοπή, ώστε να δουλέψουμε ακόμη καλύτερα και με περισσότερο χρόνο»

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του δήλωσε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα με την Καλλονή, ενώ παράλληλα υποσχέθηκε ακόμη περισσότερη δουλειά με στόχο τη βελτίωση της ομάδας. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του Πανθρακικού:

«Η ομάδα ανταποκρίθηκε πάρα πολύ καλά σε όσα δουλέψαμε αυτές τις ημέρες. Για να είμαι ειλικρινής, δείξαμε καλύτερη εικόνα από αυτή που περίμενα, με δεδομένο πως είχαμε κάνει μαζί μόνο 5 προπονήσεις. Επιβληθήκαμε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, είχαμε μεγάλο ποσοστό κατοχής της μπάλας, όχι στο πρώτο τρίτο της άμυνας, αλλά στο δεύτερο τρίτο που είναι και το ζητούμενο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώσαμε και την αλλαγή πλευράς, όταν ο αντίπαλος μας πίεζε στη μία πλευρά. Είχαμε τελικές ενέργειες, στις οποίες, αν σκοράραμε, θα βλέπαμε διαφορετικό παιχνίδι, αλλά με υποθέσεις στο ποδόσφαιρο δε γίνεται τίποτε. Η ουσία είναι πως για πρώτη φορά κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνα και κατακτήσαμε τον πρώτο μας βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα.
 
Δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου για να δουλέψουμε όπως θα θέλαμε για το παιχνίδι που ακολουθεί, ούτε πριν από αυτόν τον αγώνα είχαμε το χρόνο που θα θέλαμε, όμως είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών και τον τρόπο που ανταποκρίθηκαν στο νέο σχηματισμό και τρόπο παιχνιδιού. Κάθε μέρα προσπαθούμε για τη βελτίωση της ομάδας μαζί με τα παιδιά και τους συνεργάτες μου και στην πορεία θα είμαστε ακόμη καλύτεροι. Ζητούμενο είναι η συνολική βελτίωση της ομάδας, όσο κι αν έχουμε δύο σημαντικές απουσίες, όπως αυτή του Ίγκορ και του Τζάνη.
 
Περιμένουμε τη διακοπή, ώστε να δουλέψουμε ακόμη καλύτερα και με περισσότερο χρόνο, αλλά μέχρι τότε έχουμε να δώσουμε δύο παιχνίδια ζωής και θανάτου και θα διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ομάδα μας».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πανθρακικός (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Μπαϊκαρά, Ποτουρίδης, Μελίσσης, Σερφά, Μεχία, Ντιγκινί, Ροτζέριο (83’ Σέτι), Χαβίτο, Νικόλτσης (66’ Βάλτερ), Χασομέρης.
 
ΑΕΛ Καλλονής (Θαλής Θεοδωρίδης): Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Τσαμπούρης, Καλτσάς, Κλαντρούμπσκι, Κρολ, Γεωργίου, Μανούσος (82’ Μπουρούς), Ελλακόπουλος (62’ Σαμπά), Μπαργκάν (68’ Γιορέντε).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.