Ευκολα ο ΓΑΣ απεναντι στην ΑΕ Κομοτηνης

Στο μπασκετικό ντέρμπι της Κομοτηνής

Ντέρμπι μόνο στα χαρτιά αποδείχθηκε τελικά το ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες της πόλης μας τον ΓΑΣ και την ΑΕΚ, αφού οι πρώτοι φρόντισαν ήδη από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης να δείξουν ποιος είναι το μπασκετικό «αφεντικό» της πόλης.
 
Οι παίκτες του ΓΑΣ ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ με διψήφια διαφορά και έδειξαν πιο έτοιμοι στο ντέρμπι. Οι παίκτες της ΑΕ Κομοτηνής προσπάθησαν μόνο στο τελευταίο δίλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, όταν με ένα σερί 13-0 κατάφεραν να μειώσουν στο καλάθι, όμως τα πολλά λάθη και οι κακές επιλογές στην επίθεση οδήγησαν στην βαριά ήττα.

Ο Λεχούδης, για τον ΓΑΣ, έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις του, πετυχαίνοντας 9 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, όλους με τρίποντα,  ανεβάζοντας ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων, 9-23, με τους παίκτες της ΑΕ Κομοτηνής να μπαίνουν μουδιασμένοι στην αναμέτρηση κάνοντας πολλά λάθη και κακές επιλογές στην επίθεση.
 
Ο ρυθμός για τον ΓΑΣ δεν έπεσε ούτε στο δεύτερο δεκάλεπτο που διατηρούσε σταθερά τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους μέχρι που ένα σερί 13-0 των παικτών της ΑΕ Κομοτηνής στο τελευταίο δίλεπτο πριν το ημίχρονο έφερε τη διαφορά από 21-36 στο 34-36.
 
Οι παίκτες του ΓΑΣ δεν πτοήθηκαν από αυτό το γεγονός και που με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου άρχισαν και πάλι να «χτίζουν» και να διατηρούν τη διαφορά σε διψήφια νούμερα, καθώς μετά την «έκλαμψη» του τελευταίου διλέπτου του πρώτου ημιχρόνου οι παίκτες της ΑΕ Κομοτηνής συνέχισαν τα πολλά λάθη. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 48-60 και εκεί κάπου φάνηκε πως η ομάδα της ΑΕ Κομοτηνής συμβιβάστηκε με την ιδέα της ήττας κα έδωσε την ευκαιρία στον ΓΑΣ στο τέταρτο δεκάλεπτο να αυξήσει σταδιακά τη διαφορά με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 59-80. 

Αναλυτικά τα 10λεπτα και οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Δεκάλεπτα: 9-23, 34-36, 48-60, 59-80 (τελικό αποτέλεσμα)
Διαιτητές: Γαζέτας – Παπαδόπουλος Χαρ.
ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Κουκοβίνος): Σταματέλος 6, Παπαγεωργίου, Χονδρόπουλος 22 (4), Βάκρινος, Θεοδωρίδης 2, Μεχμέτ Τσαούς, Κουτσοβασίλης 14, Γεροντίτης, Σιμάκης, Χατζηπαυλίδης 5 (1), Τελούδης 10 (1), Καναράς.

ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ (Βελή – Ντίνας): Αθανασίου, Μιχαηλίδης 2, Διαμαντίδης 13 (1), Μπούντας, Λεχούδης 12 (4), Καραμπέκης 24 (3), Μαγκώνης, Μπεκρής 10 (2), Καλατζής 5, Πίτατζης, Στασινόπουλος 7, Χαλήλ 4.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.