Δυσκολες ωρες για το τμημα βολει του Εθνικου Αλεξανδρουπολης

Οριστικά εκτός Pre League και πρωταθλημάτων

Και επίσημα τέλος στο βόλεϊ του Εθνικού. Η διοίκηση αποσύρει την συμμετοχή της ανδρικής ομάδας από την Pre League και πλέον, όλα όσα φημολογούνταν και αναμένονταν από τις συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί…. πήραν και επίσημη μορφή.

Η διοίκηση του συλλόγου ανακοίνωσε στους αθλητές το απόγευμα της Πέμπτης την οριστική απόφαση να μην λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα, παρά τη άνοδο που κέρδισε μέσα στο γήπεδο και το βράδυ της ίδιας ημέρας εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση που δίνει τη δική της εξήγηση στην τραγικά δυσάρεστη για τον σύλλογο και το άθλημα εξέλιξη.

Η ανακοίνωση της διοίκησης του Εθνικού

Ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ της οικονομικής διαχείρισης του τμήματος volley TAA από τα χρόνια της συμμετοχής του στην Α1 Εθνικής κατηγορίας. Μετά την πορεία με 26 νίκες σε 28 αγώνες στην Α2 και την άνοδο μας στην Pre League, ξεκινήσαμε έναν αγώνα δρόμου στην προσπάθειά μας να παρουσιάσουμε στην Pre League μία αξιόμαχη ομάδα, μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, λόγω των πρόσφατων καταστροφών της περιοχής μας .

Βρεθήκαμε όμως μπροστά σε μία νέα χρηματική οφειλή. Μία νέα προσφυγή μάνατζερ στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για οφειλόμενες προμήθειες από συμβόλαια παικτών των περιόδων 2014-2019, οι οποίες γνωστοποιήθηκαν στο ΤΑΑ από τις 19/6/2019 από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, μέσω της Ελληνικής Ομοσπονδίας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην έχουμε δικαίωμα στην ενίσχυση της ομάδος με αλλοδαπούς αθλητές. Άλλη μία εκκρεμότητα για την οποία φυσικά ο ερασιτέχνης Εθνικός δεν είχε καμία ενημέρωση, καθώς αυτά τα στοιχεία δεν παρουσιάστηκαν ποτέ στην Ελεγκτική Επιτροπή .

Νέα οικονομική αιμορραγία λοιπόν που έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες διεκδικήσεις των Τζίμα, Τσιρτσίδη, Γεωργιάδη, Χατζησταύρου, Μουστακίδη, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη στις δικαστικές αίθουσες. Ως εκ τούτου βρισκόμαστε στην δυσάρεστη, αλλά επιβεβλημένη, λόγω των νέων δεδομένων θέση, να αποσύρουμε την ομάδα από την κατηγορία. Η ελπίδα και η αναγέννηση έρχεται από την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής και που τα αποτελέσματά της φάνηκαν στις επιτυχίες των περσινών πρωταθλημάτων -1η πανελλήνια στους Έφηβους και 3η πανελλήνια στους Παίδες και σταθερά αυξανόμενη συμμετοχή στις ακόμη μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες.

Η διοίκηση του Εθνικού κόντρα σε όλες τις παραπάνω αντιξοότητες κράτησε τι τμήμα του volley ζωντανό και δυνατό επενδύοντας στην υγιή διαχείριση και στην οργανωμένη εξέλιξη των νέων αθλητών του Εθνικού που ήδη μας κάνουν υπερήφανους.

Ιδιαίτερη μνεία και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αθλητές μας για το ήθος τους, την αφοσίωση τους και την υπομονή τους. Αναγνωρίζουμε την προσπάθεια τους και τους ευχόμαστε το καλύτερο για το μέλλον τους.

Η ανακοίνωση των παιχτών

Λίγο πριν το μεσημέρι της Παρασκευής, οι αθλητές του Εθνικού εξέδωσαν ανακοίνωση που δίνουν τις δικές τους απαντήσεις και τα μηνύματά τους προς τη διοίκηση

19 Οκτωβρίου 2023… μία ημερομηνία που θα μείνει χαραγμένη για πάντα στο μυαλό όλων όσων αγάπησαν και τίμησαν το τμήμα volley Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Μία ημερομηνία που η Διοίκηση του συλλόγου, αποφάσισε να βάλει ταφόπλακα, όχι μόνο στο τμήμα πετοσφαίρισης του συλλόγου, αλλά και στην προσπάθεια, τα όνειρα, τις θυσίες, την υπομονή και τις επιτυχίες που κάναμε τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς το χειρότερο σενάριο επιβεβαιώθηκε και πλέον οι παίκτες μένουμε ξεκρέμαστοι και χωρίς καμία διαβεβαίωση για το μέλλον μας.

Μετά από ένα μήνα χωρίς απαντήσεις… μετά από ένα μήνα γεμάτο αβεβαιότητα για το αν θα παίξουμε ή όχι στη Pre League… μετά από ένα μήνα, που άλλοτε υπήρχαν τα λεφτά για να προσχωρήσουμε και άλλοτε όχι… βρεθήκαμε δύο εβδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος να βλέπουμε να μπαίνει λουκέτο.

Προσπάθεια δεν ξέρουμε αν έγινε… και αν έγινε, αν ήταν αυτή που θα έπρεπε. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή ως παίκτες – και οφείλουμε να το κάνουμε απέναντι στην ιστορία αυτού του συλλόγου και στον κόσμο μας – είναι μία διαβεβαίωση:

Όλο αυτό το διάστημα της αμφιβολίας και της αβεβαιότητας, δεν φύγαμε ποτέ από το γήπεδο και δεν δείξαμε ασυνέπεια στις υποχρεώσεις μας. Ήμασταν όλοι εκεί, μέχρι το τέλος. Θωμάς Δημητριάδης, Γιάννης Καβαρατζής, Βασίλης Στοϊλούδης, Βασίλης Κυριακίδης, Ιωάννης Καραπιπέρης, Χρήστος Μπουφίδης, Χρήστος Γκοτσίδης, Κυριάκος Κεσκίνης, Μάριος Παπάζογλου, Ισίδωρος Παπάζογλου, Νίκος Μπατίλης, Γιάννης Λομπούτης, Νίκος Ποιμενίδης, Λάμπρος Χατζίδης…

Ήμασταν όλοι εκεί… μέχρι το τέλος.

Με εκτίμηση οι παίκτες

του τμήματος volley του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.