Δυνατη ομαδα με οικογενειακο κλιμα θελει τον Πανθρακικο ο Γ. Αποστολιδης

Ο προπονητής του Πανθρακικού προχωρά μεθοδικά στο χτίσιμο της ομάδας, με στόχο το καλό ποδόσφαιρο και τις νίκες σε όλους τους θεσμούς

Βήμα βήμα βάζει τους παίχτες στη νέα νοοτροπία που θέλει για την ομάδα ο νέος προπονητής του Πανθρακικού κ. Γιάννης Αποστολίδης, με στόχο να χτίσουν κάτι που θα διατηρηθεί, θα προσφέρει θέαμα στους φιλάθλους και θα μπορέσει να φέρει νίκες.

Αυτό τόνισε ο κ. Αποστολίδης μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής ενώ παράλληλα σημείωσε πως θέλει να εξελίξει τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, δημιουργώντας παράλληλα ένα οικογενειακό κλίμα.

Σε ικανοποιητικό επίπεδο η προετοιμασία

ΠτΘ: Σε αγωνιστικό επίπεδο, της προετοιμασίας της ομάδας, τι έχετε συναντήσει μέχρι στιγμής από τη στιγμή που λάβατε την απόφαση να έρθετε στην Κομοτηνή και στην ομάδα  του Πανθρακικού;

Γ.Α.: Για να συμφωνήσουμε με την ομάδα είχαν ειπωθεί κάποια πράγματα, υπήρξε σύμπνοια των απόψεων και ταύτιση, είδα θέληση από τους ανθρώπους της διοίκησης για να γίνει κάτι όμορφο και κάτι καλό, με σταθερότητα και βήμα βήμα.

Όλο αυτό δημιούργησε μια κατάσταση που όλοι βρίσκονταν σε εγρήγορση, ο καθένας στον τομέα του, για να μπορέσουμε να οργανωθούμε και να ξεκινήσει η  προετοιμασία, δουλεύοντας παράλληλα κι άλλα κομμάτια όπως την αναβάθμιση του προπονητικού κέντρου, τη στελέχωση του ρόστερ.

Όλα αυτά βοηθούσαν να  υπάρχει μια πολύ  καλή  επικοινωνία ανάμεσά μας και για αυτόν τον λόγο πλέον μπορούμε να πούμε ότι είμαστε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο για την εποχή που βρισκόμαστε.

ΠτΘ: Πώς κυλάει η προετοιμασία και πώς κρίνετε την εικόνα από τα πρώτα φιλικά,  αλλά και από το πρώτο επίσημο παιχνίδι του κυπέλου;

Γ.Α.: Μέχρι στιγμής, παρόλο ότι δεν έχει κλείσει ακόμα το ρόστερ, δουλεύουμε πάρα πολύ καλά, όλα τα παιδιά δείχνουν την κατάλληλη προσοχή και τον κατάλληλο επαγγελματισμό, λειτουργούν επαγγελματικά, είναι  ανοιχτοί στο να μάθουν καινούργια πράγματα και να περάσω την φιλοσοφία μου και γενικότερα τις ιδέες μου πάνω στο ποδόσφαιρο.

Από κει και πέρα αυτό βήμα βήμα θα πηγαίνει και στο γήπεδο. Μπορεί να έχουν ανανεώσει πολλοί ποδοσφαιριστές, αλλά δεν παύουμε να είμαστε μια ομάδα  που  μπαίνει σε μια καινούργια  φιλοσοφία και αγωνιστική νοοτροπία, οπότε είναι σαν να  ξεκινάει από το μηδέν.

Θέλει υπομονή και χρόνο για να μπορέσουμε αυτό που θα χτίσουμε να διατηρηθεί. Αλλά πιστεύουμε ότι εβδομάδα με την εβδομάδα ο κόσμος θα βλέπει κάτι όμορφο και θα του αρέσει, θα είναι ελκυστικό. Δεν μπορούμε να λέμε μεγάλα λόγια, καλύτερα να το δούμε στην πράξη, γιατί δεν μπορώ να διανοηθώ πώς μπορεί να επιτευχθεί κάτι άλλο, αν όχι βήμα βήμα.

Στόχος του Πανθρακικού να κερδίζει

ΠτΘ: Την Κυριακή η ομάδα του Πανθρακικού συνεχίζει στη μάχη  του κυπέλου,  υποδέχεται τον  Θησέα Αγριάς.  Ποιος  είναι ο στόχος του Πανθρακικού  σε ότι αφορά την  πορεία  του στο κύπελλο;

Γ.Α.: Ο  στόχος του Πανθρακικού είναι  να κερδίζει, σε οποιονδήποτε θεσμό κι αν  αγωνίζεται. Είτε είναι ένα φιλικό  παιχνίδι, είτε είναι ένα παιχνίδι κυπέλου ένα παιχνίδι πρωταθλήματος, στόχος του Πανθρακικού είναι να κερδίζει και γι’ αυτό πρέπει να τα βλέπει όλα μεμονωμένα τα παιχνίδια και ξεχωριστά, για να μπορεί  λιθαράκι λιθαράκι, να μπορεί να χτίσει κάτι όμορφο κερδίζοντας, σε οποιονδήποτε θεσμό.

ΠτΘ: Ο Πανθρακικός είναι  μια ομάδα η  οποία επηρεάζεται και ενισχύεται ιδιαίτερα και  από τον 12ο παίκτη, τον κόσμο του. Ποια είναι  η μέχρι στιγμής στήριξη του κόσμου, της οποίας έχετε κι εσείς γίνει κοινωνός;

Γ.Α.: Ισχύει 100% αυτό που είπατε, ότι όντως ο κόσμος είναι ο 12ος παίκτης. Αυτό που εισπράττω μέχρι στιγμής είναι ότι όλοι αρχίζουν και ρωτάνε πάλι για την ομάδα. Ασχολούνται με την ομάδα.

Ευελπιστώ παιχνίδι με παιχνίδι να έχουμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο, ώστε αν είναι δυνατόν να ξαναζήσει το γήπεδο τις παλιές ένδοξες στιγμές και να μπορέσουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μια υγιή ενθάρρυνση, μια  παρακίνηση, για να μπορέσουμε να πετυχαίνουμε κι εμείς τους στόχους μας και να το ανταποδίδουμε στον κόσμο. Βλέπω όμως ότι ο κόσμος αρχίζει και ενδιαφέρεται πολύ για την ομάδα  και τον θέλουμε στο γήπεδο.

Να παρουσιάσει μια δυνατή ομάδα ο Πανθρακικός

ΠτΘ: Το δικό  σας προσωπικό όραμα σχετικά με την ομάδα, ποιο θα ήταν; Ποιος είναι ο προσωπικός και συλλογικός σας στόχος;

Γ.Α.: Σίγουρα αυτά τα δυο να συνδυαστούν. Είμαι κι  εγώ ένας νέος προπονητής στον χώρο, που θέλω να εξελίσσομαι μαζί με την ομάδα. Είναι πολύ καλό και για μένα να μπορέσω να πετυχαίνω μαζί  με την ομάδα, να γίνεται παράλληλα αυτό.

Αλλά υπάρχουν πρώτα επιμέρους προσωπικοί μου στόχοι που είναι να εξελίξω και τους νεαρούς ποδοσφαιριστές και να δημιουργήσω μια δυνατή ομάδα, σε όλα τα αγωνιστικά επίπεδα, και πάνω απ’ όλα να υπάρξει οικογενειακό κλίμα.

Καλώς ή  κακώς στη δουλειά μας μπορεί  να μείνουμε λίγο, να φεύγουμε, αλλάζουνε τα πρόσωπα. Αυτό που  μπορεί να μείνει είναι  οι δυνατές σχέσεις μεταξύ μας κι αυτό μπορεί να συνεχιστεί για όλη  μας τη ζωή. Άρα πρέπει να  μπορούμε να δημιουργήσουμε δυνατές σχέσεις, να  μπορούμε να εξελίσσουμε τους ποδοσφαιριστές και όλο αυτό να βγαίνει συλλογικά ώστε ο οργανισμός του Πανθρακικού να μπορεί να παρουσιάζει μια  δυνατή ομάδα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.