«Drama Wine trail»: Ο 1ος Φιλανθρωπικος Αγωνας Δρομου για την αναδειξη των αμπελωνων της Δραμας

Θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Μαΐου στο πλαίσιο της «Δραμοινογνωσίας 2017»

Τον 1ο Αγώνα Ανώμαλου Δρόμου «Drama Wine trail», που θα διεξαχθεί για φιλανθρωπικό σκοπό την Κυριακή 21 Μαΐου, στο πλαίσιο της «Δραμοινογνωσίας 2017» παρουσίασε χθες, Τετάρτη 19 Απριλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης.
 
Ο αγώνας αποτελεί την πρώτη προσπάθεια ανάδειξης των αμπελώνων και των οινοποιίων της ηδωνικής γης της Δράμας. Οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την ανοιξιάτικη φύση της αμπελοπαραγωγού γης και να περάσουν μέσα από τα οινοπαραγωγά κτήματα και οινοποιία σε έναν αγώνα ήπιων χαρακτηριστικών που απευθύνεται σε όλους τους δρομείς ανεξαρτήτου επιπέδου.
 
Στην σχετική συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Αυτοδιοίκησης Πολιτών» του Διοικητηρίου  Δράμας, παρουσία της Δημάρχου Παρανεστίου, του Προέδρου Οινοποιών Δράμας, του Προέδρου του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Δράμας, του προέδρου του Ορειβατικού Συλλόγου Δράμας, του πρόεδρου του Ποδηλατικού Ομίλου Δράμας, της προέδρου του Συλλόγου “Αλκυόνη” Δράμας και εκπροσώπου του Συλλόγου “Λάμψη” στη Δράμα, δηλαδή των διοργανωτών του αγώνα ο κ. Πατακάκης τόνισε πως ο σκοπός της διοργάνωσης είναι διττός.
 
Αρχικά η ανάδειξη  της ομορφιάς της Δραμινής φύσης και η προαγωγή του αθλητικού πνεύματος και παράλληλα η υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού  φιλανθρωπικού έργου, μέσω της ενίσχυσης των συλλόγων «Αλκυόνη» και «Λάμψη».
 
Τέλος, ευχαρίστησε τους συλλόγους που υποστηρίζουν τη διοργάνωση αυτή κι ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους δρομείς που θα συμμετέχουν, μικρούς και μεγάλους, επαγγελματίες και μη, καλώντας τον κόσμο να στηρίξει αυτήν την πολύ όμορφη και σημαντική εκδήλωση. 
 
Χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το 1ο «Drama Wine trail»
Μήκος της διαδρομής: 12χιλιόμετρα
 
Τόπος Διεξαγωγής: Αδριανή Δράμας
 
Ώρα έναρξης: 10:30 πμ. 

Εκκίνηση και Τερματισμός: Κτίριο Κοινότητας Αδριανής 

Διαδρομή: Θα ακολουθήσει κυκλική πορεία. Οι κλίσεις είναι ήπιες και η συνολική υψομετρική ανάβαση ανέρχεται σε περίπου 140 μέτρα. Συγκεκριμένα: Η εκκίνηση δίνεται μπροστά στο κοινοτικό κατάστημα Αδριανής, με κατεύθυνση ανατολικά και διασχίζοντας το γραφικό χωριό κατευθυνόμαστε προς το πρώτο οινοποιείο που θα διέρθουμε, το οινοποιείο Μανωλεσάκη «Γέννημα Ψυχής. Περνούμε μέσα από αυτό και κατευθείαν κατηφορίζουμε προς τη γέφυρα του χειμάρρου, για να ανηφορίσουμε στη συνέχεια μέσα από αμπελώνες προς το οινοποιείο «Νίκου Λαζαρίδη». Περνούμε μέσα από το κτήμα και συνεχίζουμε με κατεύθυνση πλέον δυτικά διαμέσου αμπελώνων για να κατηφορίσουμε από χωματόδρομο και να διασχίσουμε κάθετα τον χείμαρρο. Συνεχίζουμε σε αγροτικούς δρόμους ήπιας κλίσης και στη συνέχεια σε μονοπάτι για να φτάσουμε στο επόμενο οινοποιείο, το «Οινογέννεσις». Περνούμε μέσα από αυτό και παίρνουμε πλέον την πορεία επιστροφής προς την Αδριανή και περνώντας από χωματόδρομους και αμπελώνες κατευθυνόμαστε στο οινοποιείο «Κώστα Λαζαρίδη». Διερχόμαστε μέσα από τον χώρο παραγωγής και τα εντυπωσιακά κελάρια του και μπαίνουμε για το τελευταίο μας χιλιόμετρο στον οικισμό για να τερματίσουμε στο σημείο απ’ όπου είχαμε εκκινήσει.
 
Καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ρύθμιση της κυκλοφορίας, όπως και υγειονομική κάλυψη.
 
Πληροφορίες  για τον αγώνα θα υπάρξουν σύντομα στο site του αγώνα. 

Δικαίωμα συμμετοχής 

Ο αγώνας είναι ανοιχτός λαϊκός αγώνας και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και νεαρότεροι δρομείς με τη συγκατάθεση των κηδεμόνων τους. 

Διακρίσεις, Έπαθλα, Κατηγορίες 

 Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης. Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής (ηλεκτρονικά) και ένα μοναδικό αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα. 

Εγγραφές 

 Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν την μέρα του αγώνα στη γραμματεία που θα λειτουργήσει στο χώρο εκκίνησης από τις 8:30 εώς τις 10:00
 
Φιλανθρωπική συμμετοχή του δρομέα με το ποσό των 5 ευρώ το οποίο θα διατίθεται εκείνη την ημέρα στους εκπροσώπους των Συλλόγων «Αλκυόνη» και «Λάμψη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.