Δοξα Σωστη – ΠΑΟΚ Κοσμιου 2-1

Έξι στα Έξι με ανατροπή η Δόξα

Με ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι ολοκληρώθηκε την Τετάρτη ο πρώτος γύρος της Α1 ερασιτεχνικής κατηγορίας με την Δόξα Σώστη να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ Κοσμίου.
Συνεχίζοντας την τρελή της πορεία η ομάδα του Σώστη πέτυχε την έκτη συνεχόμενη νίκη τους επικρατώντας στο γήπεδο της τον ΠΑΟΚ Κοσμίου με σκορ 2-1.
Με αυτήν την νίκη της η Δόξα Σώστη σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας μαζί με την Ελπίδα Σαπών έχοντας από 24 βαθμούς.
Η εικόνα του αγώνα.
Σε γενικές γραμμές έγινε ένα αρκετά καλό παιχνίδι που άφησε ικανοποιημένους τους 40 περίπου θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο του Σώστη.  
Για να φτάσουν στην νίκη οι γηπεδούχοι χρειάστηκε να κάνουν την ανατροπή στο σκορ  καθώς το Κόσμιο στο 18΄προηγήθηκε με ένα πανέμορφο γκολ του Σάκη Δανίδη με ανάποδο ψαλιδάκι.
Η Δόξα στο δεύτερο μέρος ισοφάρισε με τον Ευαγγέλου στο 65΄και ο Βλασσόπουλος στο 85΄έκανε το 2-1 για την ομάδα του.
Το Κόσμιο από το 58΄έπαιξε με 10 παίχτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Πενόπουλου.  
Αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο διαιτητής κ. Τζιώτζιος που με κάποιες λάθος αποφάσεις του ξεσήκωσε πολλές φορές τις διαμαρτυρίες και των δύο ομάδων και στο τέλος του αγώνα τα παράπονα ήταν έντονα.

Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες
Για τους γηπεδούχους ο Ιορδάνης Καμενίδης δεν είχε στην διάθεση του για αυτό το παιχνίδι τον βασικό τερματοφύλακα Αρήφ, τους Γεωργόπουλο και Μουρτοπάλλα.
Ο προπονητής της Δόξας παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και τερματοφύλακα τον Χατζηισαάκ. Αριστερά στην άμυνα αγωνίστηκε ο Τέφος, δεξιά Συμεωνίδης και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Λάβδας και Βοινιάδης. Αμυντικά χαφ ήταν οι Παπουτσής με τον Καλατζή , αριστερά στα πλάγια ο Σερίφης, δεξιά ο Βλασσόπουλος, ανάμεσα τους  και λίγο πιο μπροστά ο Κυπαρισούδης και  στην κορυφή της επίθεσης ο Ευαγγέλου.
 
Για τον ΠΑΟΚ Κοσμίου οι απουσίες ήταν οι Φλέγγας, Αθανασίου, Μάστρου και Εφτούν Μπουτσακτσή.
Το δίδυμο Δανίδη – Τσορμπατζόγλου επέλεξε και αυτό διάταξη με 4-2-3-1 με τον Κωνστανταράκη κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα αριστερά έπαιξε ο Πενόπουλος και δεξιά ο Βοργιατζίδης.
 Τα δύο στόπερ ήταν οι  Ραφαήλ και Μιχάλης Παναγιώτου. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Γιαπρακτσής και ο Κυπιρτόγλου, με τον Μάναλη αριστερά και τον Πασχάλη δεξιά. Ο Ταβασίδης κινιόταν λίγο πιο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Σάκη Δανίδη.
 
Το πρώτο ημίχρονο.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα του Κοσμίου να απειλεί πρώτη όταν μετά από κόντρες στην μεγάλη περιοχή της Δόξας ο Δανίδης έπιασε το δυνατό σουτ με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.
Στο 9΄και πάλι ο  Δανίδης για τους φιλοξενούμενους εκτέλεσε απευθείας φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή με τον Χατζηισαάκ να πέφτει στην γωνία του και να διώχνει σε κόρνερ.
Στο 18΄το Κόσμιο θα ανοίξει το σκορ με ένα καταπληκτικό τέρμα.
Η φάση ξεκίνησε από ένα φάουλ που κέρδισε λίγο επάνω από το κέντρο ο Ταβασίδης το οποίο προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των παιχτών του Σώστη καθώς υποστήριξαν πως ο διαιτητής έδωσε ανάποδα το σφύριγμα.
Το φάουλ εκτέλεσε ο Ραφαήλ Παναγιώτου γεμίζοντας προς την μεγάλη περιοχή με την μπάλα μετά από κεφαλιές να στρώνεται στον Δανίδη που με ένα αριστοτεχνικό ψαλιδάκι έκανε το 0-1 για την ομάδα του.

Ένα γκολ για τα οποίο διαμαρτυρήθηκαν εκ νέου οι παίχτες της Δόξας στον διαιτητή πως προηγήθηκε επιθετικό φάουλ πριν η μπάλα φτάσει στον Δανίδη.
Στο 36΄ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να διαμαρτυρηθούν έντονα όταν ο Δανίδης  έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση μόνος του με τον Βοινιάδη (όπως φαίνεται και στην φωτογραφία του Παρατηρητή) να τον κρατάει εμφανώς από πίσω με τον διαιτητή κ. Τζιώτζιο όμως να δείχνει προς έκπληξη των ανθρώπων του  Κοσμίου επιθετικό φάουλ.

Στο 40΄ο Δανίδης για τον ΠΑΟΚ τραυματίστηκε και αποχώρησε από το παιχνίδι δίνοντας την θέση του στον Γκόγκο.
Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους ανήκε στο Κόσμιο όταν από αριστερά ο Πασχάλης έκανε την σέντρα, ο Χατζηισαάκ δεν έκανε καλή έξοδο η μπάλα πήγε στον Μάναλη που έκανε με την μία το σουτ αλλά ήταν αδύναμο με τον τερματοφύλακα του Σώστη να μπλοκάρει εύκολα.

Το δεύτερο ημίχρονο
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με το Κόσμιο και πάλει να έχει την πρώτη ευκαιρία όταν ο Μάναλης εκτέλεσε φάουλ με την μπάλα να φεύγει επάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χατζηισαάκ.
Στο 55΄οι γηπεδούχοι θα διαμαρτυρηθούν έντονα για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γιαπρακτσή στον Βλασσόπουλο με τον διαιτητή κ. Τζιώτζιο να συνεχίζει κανονικά το παιχνίδι.
Στο 58΄η ομάδα του Κοσμίου θα μείνει με 10 παίχτες όταν ο Πενόπουλος θα αντικρίσει την δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα σύμφωνα με τον διαιτητή επάνω στον Βλασσόπουλο.
Η απόφαση αυτή του διαιτητή κ. Τζιώτζιου πυροδότησε έντονες διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Κοσμίου καθώς θεώρησαν υπερβολική αυτήν την απόφαση .
Στο 65΄η ομάδα του Σώστη θα καταφέρει να ισοφαρίσει όταν μετά από μπαλιά λίγο πάνω από το κέντρο, και στην πλάτη της  άμυνας του Κοσμίου βγήκε γρήγορα ο Ευαγγέλου από αριστερά και με ωραίο πλασέ έκανε το 1-1.


Στο 73΄το Κόσμιο θα χάσει καλή ευκαιρία να πάρει και πάλι κεφάλι στο σκορ όταν ο Μάναλης τετ α τετ με τον Χατζηισαάκ προσπάθησε να τον κρεμάσει αλλά ο τερματοφύλακας της Δόξας μπλόκαρε εύκολα.  
Στο 75΄και πάλι για τον ΠΑΟΚ μετά από κόρνερ ο Ραφαήλ Παναγιώτου από δεξιά θα πιάσει καλό σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Χατζηισαάκ.
Στο 83΄για το Κόσμιο ο Κυπιρτόγλου έβγαλε ωραία μπαλιά στον Μάναλη αλλά το γυριστό του σουτ  εξουδετέρωσε ο Χατζηισαάκ.
Στο 85΄θα γίνει η ολική ανατροπή για την Δόξα όταν από αριστερά ο Σερίφης έκανε την σέντρα με τον τερματοφύλακα  Κωνστανταράκη  προ στιγμήν να πιάνει την μπάλα να του φεύγει όμως μέσα από τα χέρια κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Βλασσόπουλος  που ήταν κοντά και με προβολή έκανε το 2-1 κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή κ . Τζιώτζιου βρήκε τους παίχτες της Δόξας να πανηγυρίζουν μία μεγάλη νίκη και από την άλλη οι του Κοσμίου να τρέχουν προς τον ρέφερι του αγώνα και να διαμαρτύρονται έντονα για κάποιες αποφάσεις του.

Οι συνθέσεις των 2 ομάδων
Δόξα Σώστη (Καμενίδης): Χατζηισαάκ, Συμεωνίδης, Τέφος, Λάβδας, Βοινιάδης, Παπουτσηής, Καλατζής(81΄ Μπάσσιας), Σερίφης (92΄ Καρπούζης), Βλασσόπουλος, Ευαγγέλου (90΄ Γκασδάρης), Κυπαρισούδης.
ΠΑΟΚ Κοσμίου (Δανίδης – Τσορμπατζόγλου): Κωνστανταράκης, Βοργιατζίδης, Πενόπουλος, Παναγιώτου Μ., Παναγιώτου Ρ., Γιαπρακτσής, Πασχάλης(86΄ Ζαχαρόπουλος) Κυπιρτόγλου, Δανίδης(41΄ Γκόγκος), Ταβασίδης( 60΄ Μόσχος), Μάναλης.

Διαιτητές: Τζιώτζιος, Χαρίτσης, Καρακασίδης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.