Δοξα Νεου Σιδηροχωριου – Δοξα Προσκυνητων 1-0

Το ντέρμπι βάφτηκε… ασπρόμαυρο!

Μπορεί η 9η αγωνιστική να περιλάμβανε αρκετές ενδιαφέρουσες  αναμετρήσεις, ωστόσο το βλέμμα όλων ήταν στραμμένο στο μεγάλο ντέρμπι στο Νέο Σιδηροχώρι μεταξύ της  δεύτερης Δόξας και της  πρωτοπόρου και αήττητης Δόξας Προσκυνητών.  
Οι γηπεδούχοι μετά από τα δύο τελευταία στραβοπατήματα με Ηρακλή Σαπών και Δόξα Σώστη πήραν την νίκη με σκορ 1-0 χάρη σε ένα γκολ που πέτυχε ο Σάκη Γιαννακίδης στο 13΄σε μία φάση όπου τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε.  Από την άλλη η Δόξα Προσκυνητών γνώρισε την πρώτη της  ήττα στο πρωτάθλημα μετά από ένα αήττητο σερί 8 αγωνιστικών και πλέον η διαφορά με την Ελπίδα Σαπών και την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου είναι στους 2 βαθμούς.
Αξιοσημείωτο είναι η μεγάλη προσέλευση του κόσμου  περίπου 200 φιλάθλων που παρακολούθησε το ντέρμπι με το γήπεδο του Νέου Σιδηροχωρίου στην κερκίδα αλλά και πέριξ να φαίνεται σχεδόν γεμάτο.                                                                            Μία ενθαρρυντική εικόνα για το τοπικό ποδόσφαιρο της Ροδόπης.

Η εικόνα του αγώνα
Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με όλη την σημασία της λέξης από το πρώτο λεπτό.  Μπορεί να έλειπαν οι πολλές φάσεις ωστόσο είχε πολύ καλό  ρυθμό με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει πάνω-κάτω.
Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή και όπως προαναφέραμε προηγήθηκαν στο 13΄με πλασέ του Γιαννακίδη. Στο δεύτερο μέρος η Δόξα Προσκυνητών πίεσε για την ισοφάριση, έμεινε με 10 παίχτες στο 64΄λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας που δέχθηκε ο Βασιλακάκης ωστόσο οι προσπάθειες της  εξουδετερώνονταν από την καλά οργανωμένη άμυνα της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου με μπροστάρη τον Λεφή που ήταν ο κορυφαίος του αγώνα.  
 
Τα πλάνα των δύο προπονητών
Ο Σάκης Σκουλής για τους γηπεδούχους σε σύγκριση με το παιχνίδι της Τετάρτης με τον Σώστη δεν είχε κανένα πρόβλημα απουσιών και παρέταξε την ομάδα με διάταξη 4-4-2. Τερματοφύλακας ο Ποιμενίδης. Στην άμυνα αριστερά ο Μαραγκός, Δεξιά ο Αμοιρόπουλος και στο κέντρο της άμυνας οι Λεφής και Σουλτανίδης.               Μπροστά τους ήταν οι Γάϊδας και Δεμερτζίδη με τους Χατζήπαπα αριστερά, Κόσιη δεξιά και στην επίθεση ο Γιαννακίδης με τον Μαυρόπουλο.

 
Από την πλευρά του για την Δόξα Προσκυνητών ο Γιάννης Κλειτσιώτης δεν είχε στην διάθεση του τους Ζάνταλη, Ντράτση, Φαρασόπουλο και Σταμάτη.  Με διάταξη 4-2-3-1 παρέταξε τους Πουλακίδα κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα αριστερά τον Ζουμπιάδη, δεξιά τον Βελημβασάκη και τα δύο στόπερ ήταν οι Μαδούρας με τον Κίτσο.Οι δύο αμυντικοί μέσοι ήταν οι Γεμενετζής και Τρίχας. Δεξιά ήταν ο Βιόπουλος, αριστερά ο Κουδέρης και ο   Βάσκος σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Βασιλακάκη.

 
Πρώτο Ημίχρονο
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να γίνονται απειλητικοί στο 3΄όταν ο Μαραγκός από αριστερά έβγαλε ωραία σέντρα αλλά η κεφαλιά του Μαυρόπουλου στο πρώτο δοκάρι έφυγε άουτ.
Στο 13΄οι γηπεδούχοι θα ανοίξουν το σκορ όταν ο Κόσιης από δεξιά έβγαλε ωραία μπαλιά  προς τον Γιαννακίδη  ο τερματοφύλακας Πουλακίδας έκανε έξοδο προς στιγμήν φάνηκε πως ήλεγχε την φάση και θα μπλόκαρε την μπάλα ωστόσο όμως κάπου ολιγώρησε το εκμεταλλεύτηκε ο παίχτης του Νέου Σιδηροχωρίου και με πλασέ σκοραρε κατά της πρώην του ομάδας κάνοντας το 1-0 κάτω από ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Σε αυτήν την φάση ο Γιαννακίδης τραυματίστηκε και αναγκάστηκε στο 16΄ να αποχωρήσει από το παιχνίδι και την θέση του πήρα ο Τουφεξής.
Στο 13΄οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα όταν μετά από σέντρα του Βελημβασάκη ο Βάσκος έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο 30΄για το Νέο Σιδηροχώρι ο Χατζήπαπα πήρε την μπάλα λίγο πάνω από το κέντρο κάνοντας μία κούρσα από δεξιά φτάνοντας στην μεγάλη περιοχή των Προσκυνητών αλλά το πλασέ του έφυγε λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Πουλακίδα.  Αυτήν ήταν και η τελευταία ευκαιρία  του   πρώτου μέρους .

Δεύτερο Ημίχρονο
Στο δεύτερο ημίχρονο η Δόξα Προσκυνητών μπήκε με σκοπό να ισοφαρίσει ενώ ήταν εμφανές πως οι γηπεδούχοι οπισθοχώρησαν για να κρατήσουν το υπέρ τους προβάδισμα δίνοντας χώρους στους φιλοξενούμενους.  

Στο 62΄ για την Δόξα Προσκυνητών μετά από κεφαλιά του Ζουμπιάδη προς την μεγάλη περιοχή του Νέου Σιδηροχωρίου ο Βασιλακάκης έπιασε γυριστό σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Στο 64΄η Δόξα Προσκυνητών θα μείνει με 10 παίχτες καθώς ο Βασιλακάκης θα δεχθεί την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή κ. Κουμπαράκη για σκληρό μαρκάρισμα στον Μαραγκό.

Στο 80΄οι του Σιδηροχωρίου θα διαμαρτυρηθούν για πέναλτι μετά από ανατροπή του Ξενοδοχίδη αλλά ο κ. Κουμπαράκης έδειξε παίζεται.
Στο 84΄για τους γηπεδούχους ο Ψιλογιαννόπουλος από πλάγια έχοντας  τον χώρο και το οπτικό πεδίο έκανε το σουτ το οποίο έφυγε ψηλά άουτ.
Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίχτες του Νέου Σιδηροχωρίου να πανηγυρίζουν μια μεγάλη νίκη, αντίθετα οι  των Προσκυνητών να αποχωρούν προβληματισμένοι για την πρώτη τους ήττα και οι φίλαθλοι να είναι ικανοποιημένοι για το θέαμα που παρακολούθησαν .
 
Οι  συνθέσεις των δύο ομάδων
Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (Σκουλής) :Ποιμενίδης, Αμοιρόπουλος, Μαραγκός, Λεφής, Σουλτανίδης, Ντεμιρτσίδης, Γιαννακίδης (16΄Τουφεξής, 61΄Ψιλογιαννόπουλος), Γάϊδας, Μαυρόπουλος, Κόσιης (52΄Ξενοδοχίδης), Χατζήπαπα .
 
Δόξα Προσκυνητών (Κλειτσιώτης) : Πουλακίδας, Βελημβασάκης (68΄Pali), Ζουμπιάδης, Μαδούρας, Κίτσος, Τρίχας, Γεμενετζής (61΄Κλής), Βιόπουλος, Βασιλακάκης, Βάσκος, Κουδέρης (52΄Ραμαντάνης).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.