Δημοκριτειος Ημιμαραθωνιος Δρομος για δευτερη συνεχη χρονια στην Ξανθη

Δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα διανύσουν απόσταση 21.100 μ.

Ο Σύλλογος Δρομέων Ξάνθης «Xanthi Runners» σε συνεργασία με το Δήμο Ξάνθης το Δήμο Αβδήρων και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, προκηρύσσουν τον 2ο Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο Δρόμο. Με παρακαταθήκη την απόλυτα επιτυχημένη περσινή διοργάνωση όπου κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις αλλά και τα θετικότατα σχόλια από όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι σε αριθμό συμμετοχών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, οι διοργανωτές ευελπιστούν ότι η φετινή διοργάνωση θα φτάσει ακόμη πιο ψηλά. Η αθρόα προσέλευση συμμετεχόντων από πολλά μέρη της Ελλάδος και το Εξωτερικό, είναι το μεγάλο κίνητρο για τους διοργανωτές στην προσπάθειά τους για την όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση και διεξαγωγή του αγώνα.
 
Με σημείο εκκίνησης την κεντρική Πλατεία της πόλης οι συμμετέχοντες δρομείς θα διανύσουν μια απόσταση 21.100 μέτρων ακολουθώντας την κυκλική διαδρομή: : Πλατεία, Β. Κων/νου, Β. Σοφίας, Έβρου, Κατσώνη, Ε.Ο. Ξάνθης-Ιάσμου, Κιμμέρια, Πηγάδια, Ε.Ο. Κομοτηνής-Ξάνθης, Περιφερειακή οδός Ξάνθης, Ε.Ο. Καβάλας -Ξάνθης, 28ης Οκτωβρίου, Πλατεία. Επισημαίνεται ότι καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ρύθμιση της κυκλοφορίας από την Τροχαία, όπως και υγειονομική κάλυψη από το Τμήμα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης. 

Δικαίωμα συμμετοχής

Ο Ημιμαραθώνιος δρόμος είναι ανοιχτός λαϊκός αγώνας και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας (γεννημένοι το 1997 και μεγαλύτεροι). Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης.
 
Παράλληλα στη φετινή διοργάνωση θα υπάρξει βράβευση στην πολυπληθέστερη συμμετοχή εκ μέρους των Συλλόγων-Ομάδων δρομέων. Τα αποτελέσματα θα βγουν από τις καταστάσεις συμμετεχόντων που βρίσκονται στην ιστοσελίδα τις διοργάνωσης και αφορούν τόσο τον Ημιμαραθώνιο δρόμο όσο και τον αγώνα των 5 χλμ. Αθλητές που θα εγgραφούν σε Σύλλογο ή Ομάδα την ημέρα των αγώνων δεν θα συμπεριληφθούν στα αποτελέσματα για την επικρατέστερη ομάδα. 

Εγγραφές

Οι εγγραφές γίνονται μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του αγώνα στη διεύθυνση: http://www.xanthirunners.gr και λήγουν τη Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015. Οι αθλητές και αθλήτριες καθώς και οι σύλλογοι έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν με ατομική ή με ομαδική εγγραφή χρησιμοποιώντας την αντίστοιχη ηλεκτρονική φόρμα. Δυνατότητα μεμονωμένων εγγραφών θα υπάρχει και την ημέρα του αγώνα δύο ώρες πριν την εκκίνηση στην αφετηρία στη γραμματεία του αγώνα.
Όσοι δρομείς ολοκληρώσουν την εγγραφή τους έως την παραπάνω ημερομηνία θα έχουν την δυνατότητα της αναγραφής του ονοματεπώνυμου τους κάτω ακριβώς από τον προσωπικό αριθμό συμμετοχής τους που τοποθετείται στο στήθος της φανέλας τους. Για λόγους οργάνωσης η μέγιστη δυνατότητα εγγραφής την ημέρα του αγώνα δεν θα υπερβαίνει τον αριθμό των πενήντα (50) εγγραφών και ενδεχομένως να μην υπάρχει η δυνατότητα παροχής τεχνικής μπλούζας. 

Κόστος Συμμετοχής

Το κόστος ανέρχεται στο ποσό των 10 ευρώ και περιλαμβάνει συνολικά ανά δρομέα τις ακόλουθες παροχές:
 1. Αριθμός συμμετοχής του αθλητή
 2. Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
 3. Αναμνηστικό εγχαραγμένο Μετάλλιο
 4. Αναμνηστικό τεχνικό T-Shirt
 5. Δίπλωμα συμμετοχής (ηλεκτρονικά)
 6. Παροχή νερού, ισοτονικών ποτών, μικρογεύματα και αναμνηστικά δώρα.
 
Μέρος των εσόδων από τη συμμετοχή των αθλητών – δρομέων θα χρησιμοποιηθεί για την στήριξη συλλόγων, ομάδων, οργανώσεων που έχουν ως στόχο την παροχή βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας.
 
Info
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα: http://www.xanthirunners.gr
 
Επικοινωνία:
email: [email protected]
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Γιάννης Πυργελής 6978556999
Ξανθόπουλος Λεωνίδας 6974955817
Βασιλειάδης Σεραφείμ 6977079501
Πολυμένης Απόστολος 6937219384 (οικονομικά Θέματα)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.